Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠΥΡΓΟΣ: Επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του Μίλτωνα Ιατρίδη

ΠΥΡΓΟΣ: Επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του Μίλτωνα Ιατρίδη

Η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην Πυργιώτη Ήρωα του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον Β’ Π.Π. Πλοιάρχου ε.α., Μίλτωνα Ιατρίδη Β.Ν., Κυβερνήτη του θρυλικού Υ/Β Παπανικολής, πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού – Παράρτημα Ηλείας προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανασίου και με την παρουσία του εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναυάρχου Δ.Ε. Κατάρα Π.Ν., του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, εκπροσώπων των πολιτικών και των στρατιωτικών αρχών του Νομού καθώς και εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών. όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Η συμμετοχή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο (Β’ Π.Π.) και ειδικά μετά την κήρυξη του πολέμου από τους Ιταλούς στην Πατρίδα μας ήταν σημαντική.
Μέσα από αυτόν τον πόλεμο αναδείχθηκαν μορφές που το όνομα τους θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη μας και η Ιστορία τα αναφέρει με ΧΡΥΣΆ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
“Ουκ εα με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον”, δηλαδή πως δεν θα τον άφηνε να ησυχάσει το τρόπαιο δηλαδή η νίκη του Μιλτιάδου στον Μαραθώνα.
Η φράση αυτή έμεινε παροιμιώδης και λέγεται όταν το κατόρθωμα άλλου γίνεται κίνητρο για την δική μας προσπάθεια και δραστηριότητα. Ο Μιλτιάδης του 1940 που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των παντοδύναμων Ιταλών, ο Μοναχικός λύκος που έσπερνε τον πανικό, τον όλεθρο στις Ιταλικές Νηοπομπές, που ήταν ένα φάντασμα που αποδείκνυε περίτρανα την ναυτοσύνη και την μαχητικότητα του Ελληνικού Έθνους ήταν ο 34χρονος από τον Πύργο ο οποίος τυχαία λεγόταν Μιλτιάδης και ήταν Κυβερνήτης του Θρυλικού Υποβρυχίου Παπανικολής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ