Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΥΔΕ...

ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΥΔΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟ

Στο προσκήνιο σημαντικά έργα για την Ηλεία

  • Συζήτηση για «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», εργασίες βελτίωσης στην Ε.Ο. 111 και επέκταση από Σιμόπουλο προς Πανόπουλο μέσω Κάπελης

Βασικά ζητήματα που αφορούν τις συγκοινωνιακές υποδομές της Ηλείας συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Έργων Δημήτρη Αναγνώπουλο.
Tο πρώτο και πιο σημαντικό θέμα που συζήτησαν ο Νίκος Κοροβέσης με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Έργων, ήταν αυτό της κατασκευής του δρόμου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» με βάση τα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, χαρακτήρισε επιτακτική και την ανάγκη επέκτασης και διασύνδεσης του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου, με την Αρχαία Ολυμπία, συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων, θέμα για το οποίο όπως φαίνεται θα υπάρχει θετική έκβαση.
Το δεύτερο θέμα που έθεσε υπόψιν του κ. Αναγνώπουλου, ο Νίκος Κοροβέσης, ήταν αυτό που σχετίζεται με τις εργασίες βελτίωσης που χρειάζεται να γίνουν στην Ε.Ο. 111 που συνδέει επί της ουσίας την Ορεινή Ηλεία με την Αχαΐα και την Αρκαδία. Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης, είναι αναγκαίο να βρεθεί ο τρόπος χρηματοδότησης προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που απαιτεί η περιοχή και η τοπική κοινωνία.
Τέλος, το τρίτο θέμα συζήτησης, ήταν η δυνατότητα επέκτασης του δρόμου από Σιμόπουλο προς Πανόπουλο μέσω της Κάπελης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο πολύ σημαντικό, προκειμένου να συνδεθούν οι ορεινές περιοχές της Ηλείας, με την Αρχαία Ολυμπία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ