Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία2ο Γυμνάσιο Πύργου: Επίσκεψη του αδελφοποιημένου σχολείου St Thomas D’Aquin από την...

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Επίσκεψη του αδελφοποιημένου σχολείου St Thomas D’Aquin από την πόλη Ουλλίν της Γαλλίας

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου από το αδελφοποιημένο Γυμνάσιο St Thomas D’Aquin από την πόλη Ουλλίν, προάστιο της Λυών της Γαλλίας με 40 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς συνοδούς. Η αδελφοποίηση των δυο σχολείων έχει πραγματοποιηθεί το 2015 και σε αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται επισκέψεις και στις δυο χώρες από τα σχολεία.
Τους Γάλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε με πολλή χαρά και καλωσόρισε στο σχολείο η Διευθύντρια κ. Μαρία Μπαντούνα. Η κ. Μπαντούνα επεσήμανε τα οφέλη των μαθητών σε κάθε επίπεδο από τις ανταλλαγές μαθητών και ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με την Υποδιευθύντρια του Γαλλικού σχολείου κ. Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου.
Οι Γάλλοι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα στις αίθουσες διδασκαλίας, βίωσαν τη σχολική ζωή και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.
Ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες στο προαύλιο και στο Γυμναστήριο του σχολείου με τον συντονισμό της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Φανής Δανιελιάν. Οι μαθητές των δυο σχολείων συμμετείχαν σε μεικτές ομάδες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης και αγωνίστηκαν προωθώντας αξίες σεβασμού, συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας. Στη συνέχεια οι μαθητές, Έλληνες και Γάλλοι, χόρεψαν με κέφι παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς. Επίσης, η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Πύργου παρουσίασε τραγούδια υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού μουσικής και Υποδιευθύντριας κ. Κωστούλας Σακκά-Κυρίτση. Τα παιδιά με τον δικό τους ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο δημιούργησαν παρέες και τραγούδησαν μαζί ελληνικά και γαλλικά τραγούδια. Η φιλοξενία στο σχολείο ολοκληρώθηκε με κέρασμα που προσφέρθηκε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου St Thomas D’Aquin. Δοκίμασαν παραδοσιακές νοστιμιές σ’ ένα πλούσιο μπουφέ που είχε ετοιμαστεί στο Γυμναστήριο του σχολείου.
Στην εκδήλωση υποδοχής του σχολείου από τη Γαλλία παρέστησαν: ο κ. Θεόδωρος Κόρδας, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πύργου, η κ. Πολυξένη Κοτρέτσου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Ηλείας, η κ. Σοφία Κουζούλη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, η κ. Γεωργία Νικολετσέα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ02 Φιλολόγων, ο κ. Φώτιος Οικονόμου Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ03 Μαθηματικών, η κ. Μαρία Μπίρμπα Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ04 Φυσικών Επιστημών, ο κ. Αντώνιος Μαρίτσας Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ86 Πληροφορικής, η κ. Νικολία Μπουροπούλου Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πύργου και η κ. Μάρθα Ιακωβίδου Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πύργου.
Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες με τους Γάλλους μαθητές.
Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 οι Γάλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους στον Πύργο, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης μαζί με τη Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Πύργου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Ευστάθιο Καννή. Ακολούθησε βόλτα στο κέντρο του Πύργου, πριν την αναχώρηση του σχολείου St Thomas D’Aquin από τον Πύργο.
Οι Γάλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί χάρηκαν ιδιαίτερα την επίσκεψή τους στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου και η συνάντηση ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά με την επιθυμία οι Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικοί να επισκεφθούν τη Γαλλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ