Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΩΔΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση κοπής της πίτας

ΩΔΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση κοπής της πίτας

Σε ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ- Ελληνικό Ωδείο Πύργου.
Το καλωσόρισμα έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Γιώργος Γεωργόπουλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και πολύ μουσική, έκανε και την παρουσίαση των συμμετεχόντων στο σύντομο μουσικό πρόγραμμα που περιλάμβανε η γιορτή. Επίσης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίησή της καθώς και όσες και όσους έλαβαν μέρος στην γιορτή, όπως και τους καθηγητές του ωδείου για την συνεχή συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και τις δραστηριότητες του ωδείου.
Την έναρξη έκανε η Παιδική-Εφηβική χορωδία του Ωδείου με κάλαντα και ευχάριστες μελωδίες για τον αποχαιρετισμό του έτους που έφυγε αλλά και αισιοδοξία για την νέα χρονιά. Τα παιδιά κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα όλων επάξια. Στην συνοδεία πιάνου και την Διευθύνση Χορωδίας ήταν η Μαέστρος Μαρία Ασημακοπούλου, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών του Ωδείου.
καθηγήτριες πιάνου του Ωδείου Τζένη Λάγιου και Μαρία Ασημακοπούλου.
Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου, Πρωτοπρεσβύτερο π.Βασίλειο Λαγκαδινό, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ.Κυριακής, που πλαισιώθηκε από τους παριστάμενους Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Κατσιδήμα, προϊστάμενο Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος και τον αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, εφημέριο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και καθηγητή Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού και του Ωδείου. Τους ύμνους έψαλλε ο καθηγητής Βυζαντινής του Ωδείου και Πρωτοψάλτης της Ι.Ν.Αγ.Κυριακής, Νικόλαος Παπαδημητρίου.
Μετά τη τελετή ευλογίας της βασιλόπιτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους στην γιορτή, ευχήθηκε καλή δημιουργική θητεία στην νέα δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Πύργου Ευστάθιο Καννή, τον οποίο κάλεσε να κόψει το πρώτο κομμάτι και να απευθύνει χαιρετισμό. Ο Δήμαρχος μίλησε με θερμά λόγια και εξήρε το έργο του Ωδείου, του εκπαιδευτικού του προσωπικού και του συμβουλίου, αναφέροντας ότι είναι κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του τόπου μας, προσφέροντας επί 92 συνεχή χρόνια ποικιλοτρόπως, με πλήθος σπουδαστών και μουσικών να έχουν περάσει από τις αίθουσές του. Τόνισε δε, ότι θα είναι δίπλα στο έργο και τις δραστηριότητες του Ωδείου με τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτει. Τέλος συνεχάρη την παιδική χορωδία για τη μουσική της δουλειά και την απόδοσή της.
Την βραδιά τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Δημήτριος Μεσσαλάς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Νικόλαος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλείας, Πρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Πύργου & τ.Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλ. Ν.Ηλείας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, η Πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου Ιωάννα Τζουαννοπούλου, η εκπρόσωπος των Παλαιών Προσκόπων Ηλείας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου , παλαιά μέλη του Δ.Σ του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ, Καθηγητές και εκπρόσωποι φορέων.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Διοικ. Διευθυντής του Ωδείου, μετά τον Δήμαρχο Πύργου, κάλεσε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Καθηγητή Κιθάρας του Ωδείου, Μαέστρο της Μικτής Χορωδίας Πύργου Θοδωρή Παναγόπουλο να κόψει το επόμενο κομμάτι για το Ωδείο, εξαίροντας την προσωπικότητα, τον ρόλο και την προσφορά του στο Ωδείο εδώ και 33 χρόνια, τονίζοντας ότι είναι ο στυλοβάτης του.
Η εκδήλωση έκλεισε με το μοίρασμα της βασιλόπιτας και ένα κέρασμα για όλους!
Τα ηδύποτα ήταν προσφορά της διακεκριμένης τοπικής Εταιρείας ΠΟΤΟΠΟΙΑ ΜΥΛΩΝΑ.
Την πίτα προσέφερε ο Άλκης Κωνσταντόπουλος – Ταμίας του Συλλόγου, το πρώτο δώρο για το φλουρί(δωροεπιταγή) ο Νίκος Οικονομόπουλος – Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και το δεύτερο δώρο(βιβλίο) ήταν προσφορά του Βιβλιοπωλείου Φωτογνώση.
Τυχεροί της πίτας ήταν η Κατερίνα Ψαρρά Καθηγήτρια Φωνητικής του Ωδείου που κέρδισε την δώροεπιταγή και την παρέλαβε από τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή του Ωδείου καθώς και ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, πολιτικός μηχανικός Μανώλης Ανδριόλας που κέρδισε το ενδιαφέρον και όμορφο βιβλίο και το παρέλαβε από τον Διοικητικό Δ/ντή του Ωδείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ