Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟ Δήμαρχος Πύργου Στ. Καννής τους αιφνιδίασε μιλώντας Γαλλικά

Ο Δήμαρχος Πύργου Στ. Καννής τους αιφνιδίασε μιλώντας Γαλλικά

ΜΑΘΗΤΈΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΙΣΚΈΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Αιφνιδίασε ευχάριστα ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής τους μαθητές από την Γαλλία που επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης το Δημαρχείο, όταν άρχισε να τους μιλά στη μητρική τους γλώσσα.
Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου ήταν ιδιαίτερα φιλική και ζεστή με αποτέλεσμα οι μαθητές από το σχολείο Saint Thomas της Λυών που λόγω της αδελφοποίησης με το 2ο Γυμνάσιο βρέθηκαν στο Πύργο να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι.
Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Γαλλικού Σχολείου κ Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου, η οποία κατάγεται από τον Πύργο, μίλησε για τον ενθουσιασμό των παιδιών που είδαν από κοντά την πόλη του Πύργου και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατά της.
«Έφερα ένα δώρο στον κ Δήμαρχο που είναι το σύμβολο του σχολείου. Στο επάνω μέρος λέει στα Γαλλικά «να είσαι άνθρωπος», να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου, να είσαι πάντα δίπλα του. Επίσης έφερα μαζί μου ένα απόκομμα από τα απομνημονεύματα του Δομινικάνου Ιερέα, ο οποίος είχε έρθει εδώ το 1894 με τους μαθητές του για να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία και είναι ο δημιουργός του αποφθέγματος που λέει, πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά που είναι το επίσημο απόφθεγμα των Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε μεταξύ άλλων η κ Γιαννοπούλου.

Στ. Καννής: «Η πόλη μας είναι όμορφη»
Ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνουν οι μικροί Γάλλοι μαθητές με τον ενθουσιασμό που έδειξαν για την πόλη μας.
«Με πολύ χαρά υποδεχόμαστε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο τους μικρούς μαθητές από τη Λυών και το σχολείο που έχει αδελφοποιηθεί με το 2ο Γυμνάσιο εδώ και αρκετά χρόνια. Τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα και χαρούμενα που βρίσκονται στην περιοχή μας αφού τους αρέσει ο Πύργος. Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι η πόλη μας είναι πολύ όμορφη. Εμείς δεν πρέπει να είμαστε μίζεροι με την πόλη μας αλλά ενθουσιασμένοι που ζούμε σε αυτή τη περιοχή. Οι μαθητές από την Γαλλία είναι πολύ χαρούμενοι και από την συνύπαρξη τους με τους συμμαθητές τους από την Ελλάδα, τους οποίους περιμένουν να τους επισκεφθούν στη Λυών», τόνισε ο κ Καννής.

Συνεργασία και συμμετοχή
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στον Πύργο οι μαθητές από την Γαλλία συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες ενώ συνεργάστηκαν με τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου για να παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.
«Με χαρά δεχθήκαμε 40 μαθητές από την Γαλλία sand Thomas από τη Λυόν της Γαλλίας και τέσσερις εκπαιδευτικούς. Διοργανώσαμε πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κάποιες αθλητικές δραστηριότητες με μικτές ομάδες όπου χρειάστηκε να συνεργαστούν Γάλλοι και Έλληνες Μαθητές, γεγονός που τους ενθουσίασε. Επίσης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς ενώ η χορωδία του σχολείου ερμήνευσε ορισμένα τραγούδια. Στο τέλος των δραστηριοτήτων υπήρξε ένα δείγμα της ελληνικής φιλοξενίας με ένα κέρασμα από την πλευρά μας, ενώ ομάδες μαθητών μπήκαν στην τάξη και παρακολούθησαν πως γίνεται το μάθημα στο ελληνικό σχολείο. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί η διαδικασία της αδελφοποίησης του 2ου Γυμνασίου με το συγκεκριμένο σχολείο καθώς και να μπορέσουμε και εμείς να επισκεφθούμε τη Γαλλία», επεσήμανε ο η κ. Μαρία Μπαντούνα, Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου.
Ο Δήμαρχος Πύργου κ Καννής προσέφερε στην υπεύθυνη καθηγήτρια κ Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου ένα μικρό δίσκο με το έμβλημα του Δήμου και στους μικρούς μαθητές αναψυκτικά και γλυκά. Επίσης στους εκπαιδευτικούς βιβλία με την ιστορία της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ