Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΛύκειο Ελληνίδων Πύργου: Με λαμπρότητα τα «Χαραλάμπεια»

Λύκειο Ελληνίδων Πύργου: Με λαμπρότητα τα «Χαραλάμπεια»

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Π.Ε. Ηλείας γιορτάστηκαν και φέτος «Τα Χαραλάμπεια», η παράσταση θεσμός, που διοργανώνεται από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου προς τιμήν του προστάτη της πόλης Αγίου Χαραλάμπους. Η φετινή ξεχωριστή παράσταση ήταν αφιερωμένη σε θρύλους και ιστορίες που έχουν καταγραφεί στο λαϊκό αίσθημα και έχουν σφραγίσει γενιές Ελλήνων από τους περασμένους αιώνες, και μπορεί να έρχονται από το μακρινό παρελθόν, παραμένουν ζωντανοί και αφήνουν μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας για τη ζωή των ανθρώπων και τα πάθη τους. Η ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας και το πάθος της αγάπης τους, η ιστορία της Γκόλφως και του Τάσου και το πικρό τέλος τους, η ιστορία της γυναίκας του Πρωτομάστορα που θεμελίωσε το γεφύρι της Άρτας, ο θρύλος του Μενούση και της άμοιρης γυναίκας του, της κόρης από την Αμοργό και της άλλης της κοπέλας στο ποτάμι από την Τραπεζούντα ζωντάνεψαν με χορούς και τραγούδια καθώς και με τις αφηγήσεις των μελών του Λυκείου των Ελληνίδων που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνα Παρασκευοπούλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη βράβευση του Λυκείου Πύργου στην Ακαδημία Αθηνών, υπογραμμίζοντας «Το βραβείο αυτό, αφιερώνεται σε όλα τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, από τις πρώτες ιδρύτριές του, μέχρι τις σημερινές Λυκειάδες που εθελοντικά προσφέρουν και δραστηριοποιούνται, ώστε το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου να είναι ένας διαρκής φάρος πολιτιστικής ζωής».
Στην μοναδική εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων του Λ.τ.Ε. Πύργου, η χορευτική ομάδα των εφήβων και η Μεγάλη Χορευτική Ομάδα, σε επιμέλεια των δασκάλων Κώστα Τζανέτου, Ανδρέα Μικελόπουλου, Νίκου Χρυσανθόπουλου, Κώστα Ζώντου και Ιουλίας Κόλλια, ενώ για μία ακόμα χρονιά το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων απέσπασε και η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, με τραγούδια παραδοσιακά που αναφέρονται σε τέτοιες θρυλικές ιστορίες, σε επιμέλεια της μουσικού Κωστούλας Σακκά – Κυρίτση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ