Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο AndritsainaShortFilmFestival η μικρού μήκους δραματική ταινία – Ντοκιμαντέρ «Γεωργάκης Ολύμπιος –...

Στο AndritsainaShortFilmFestival η μικρού μήκους δραματική ταινία – Ντοκιμαντέρ «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας»

*Θεόδωρος Λάμπρος: «Σκοπός μας η ανάδειξη του αγωνιστή Γεωργάκη Ολύμπιου»

*Ιωάννης Κωνσταντίνος Μουτσούλας: «Με τις μικρές μας δυνάμεις αλλά με την αγάπη και το μεράκι μας αναδεικνύουμε το 1821»

Στο διαγωνιστικό τμήμα του  Andritsaina Short Film Festival εντάχθηκε η μικρού μήκους δραματική ταινία – ντοκιμαντέρ «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας» σε σκηνοθεσία του Μεσσήνιου Κινηματογραφιστή Ιωάννη Κωνσταντίνου Μουτσούλα και σενάριο του Ηλείου Ιστορικού και Συγγραφέα Θεόδωρου Λάμπρου.

  Για την πολύ θετική εξέλιξη της εν λόγω δημιουργικής προσπάθειας μίλησαν ο Σεναριογράφος της μικρού μήκους δραματικής ταινίας – ντοκιμαντέρ Θεόδωρος Λάμπρος και ο Σκηνοθέτης Ιωάννης Κωνσταντίνος Μουτσούλας που εξέφρασαν την ικανοποίηση και χαρά τους για την συμμετοχή της ταινίας στο νεοσύστατο Φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στην ιστορική Ανδρίτσαινα.

      Όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Λάμπρος «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η δημιουργική μας προσπάθεια που αφορά την μικρού μήκους δραματική ταινία – ντοκιμαντέρ «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας» θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του νεοσύστατου Andritsaina Short Film Festival που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην Ανδρίτσαινα.

  Αυτή η θετική εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού ο αγνός αγωνιστής Γεωργάκης Ολύμπιος θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

  Άλλωστε η υλοποίηση αυτής της προσπάθειας που έγινε με τις δικές μας δυνάμεις και χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από κάποιο φορέα είχε ως σκοπό την ανάδειξη του αγνού αγωνιστή που έπεσε σαν άλλος Λεωνίδας στη Μολδοβλαχία κατά την πρώτη Επανάσταση των αγωνιζόμενων Ελλήνων  τον Σεπτέμβριο του 1821.

   Η προσπάθεια ανάδειξης του Γεωργάκη Ολύμπιου θα συνεχιστεί και σε άλλα Φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

   Έίμαι πολύ χαρούμενος γιατί ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί πλέον αρχίζει και πραγματοποιείται – και αυτό είναι η ανάδειξη του αγαπημένου μου αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιου. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε όλους αυτούς τους αγωνιστές που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος για να μπορούμε όλοι εμείς σήμερα να αναπνέουμε καθαρό αέρα και να συζητάμε ελεύθερα».

Ιωάννης Κ. Μουτσούλας: «Αναδεικνύουμε με τις μικρές μας δυνάμεις το 1821»

Με την σειρά του ο Σκηνοθέτης της μικρού μήκους δραματικής ταινίας – ντοκιμαντέρ «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας» Ιωάννης Κωνσταντίνος Μουτσούλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική όπως τόνισε εξέλιξη της συμμετοχής της ταινίας στο διαγωνιστικό τμήμα του νεοσύστατου Φεστιβάλ τονίζοντας ότι «αυτή η προσπάθεια που κάναμε με τον φίλο Θεόδωρο για να αναδείξουμε τον αγνό αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιο έγινε με τις δικές μας μικρές δυνάμεις αλλά με πολύ αγάπη και μεράκι αφού στόχος μας είναι η ανάδειξη της ιστορίας του 1821. Έχουμε υλοποιήσει και άλλες ταινίες – ντοκιμαντέρ για το 1821 όπως «Η Πολιορκία του Λάλα», «Ο Επίσκοπος Ωλένης Φιλάρετος στα μπουντρούμια της Τριπολιτσάς» κ.α. με την συμμετοχή Αναβιωτικών Συλλόγων, Αναβιωτών, Ερασιτεχνών ηθοποιών και ανθρώπων που αγαπούν την ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή μας η προσπάθεια συμμετέχει σε ένα νεοσύστατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που γίνεται στην Ηλεία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και με μελλοντικές δράσεις στο μέλλον».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ερασιτέχνες ηθοποιοί και  Αναβιωτές Ανδρέας Βρυώνης ο οποίος ενσαρκώνει τον Γεωργάκη Ολύμπιο, ο συνεργάτης του MessiniaView Γιώργος Κορμάς, ο Θεόδωρος Λάμπρος που έχει γράψει και την ιστορία – σενάριο της ταινίας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και Αναβιώτρια Σοφία Δούση, η Πέγκυ Θεοδουλίδη, Οι Μεσσήνιοι Αναβιωτές Γιάννης Μαρκόπουλος και Δημήτρης Εξηνταβελώνης, Θεώνη Εξηνταβελώνη, Αλέκα Δρακοπούλου καθώς και άλλοι Αναβιωτές, εθελοντές  και απλοί άνθρωποι από την Καλαμάτα ενώ την σκηνοθεσία της ταινίας και το μοντάζ υπογράφει ο Ιωάννης Κωνσταντίνος Μουτσούλας.

Γυρίζεται  η νέα ταινία για τον Αναστάση Τζαμαλή και την Μεσσηνιακή Εξέγερση του 1834

Ο Μεσσήνιος Κινηματογραφιστής Ιωάννης Κ. Μουτσούλας σε συνεργασία με την Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΡΙΣ», Αναβιωτές και ερασιτέχνες ηθοποιούς πραγματοποιούν αυτό το διάστημα γυρίσματα για τον αγνό αγωνιστή Αναστάσιο Τζαμαλή και την Μεσσηνιακή Εξέγερση του 1834 . Μια ακόμα φιλότιμη και συλλογική προσπάθεια που γίνεται με σκοπό την ανάδειξη γνωστών αλλά και άγνωστων πτυχών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στα σκαριά νέα ταινία για την αγωνίστρια του 1821 Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Ο Μεσσήνιος όμως Κινηματογραφιστής Ιωάννης Μουτσούλας μας έδωσε και μια νέα ευχάριστη είδηση που αφορά την δημιουργία μιας νέας ταινίας με κύριο θέμα την αγωνίστρια του 1821 Μαριγώ Ζαραφοπούλα.

   Όπως ανέφερε ο ίδιος «η αγάπη μας για το 1821 είναι μεγάλη. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε εάν υπάρξει και μια οικονομική βοήθεια από φορείς, να υλοποιήσουμε μια νέα ταινία για το 1821 που θα αφορά μια άσημη αλλά πολύ γενναία αγωνίστρια την Μαριγώ Ζαραφοπούλα που έπαιξε σπουδαίο ρόλο κατά την Άλωση της Τριπολιτσάς.

  Το σενάριο – ιστορία της ταινίας θα το γράψει ο καλός μου φίλος και συνεργάτης Θεόδωρος Λάμπρος όπου θα συμμετέχει και στην προσπάθεια ως Αναβιωτής με την συμμετοχή και άλλων αναβιωτών και ερασιτεχνών ηθοποιών.

  Ευχόμαστε να έχουμε μια μικρή βοήθεια ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό μας το εγχείρημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ