Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣειρά συναντήσεων εργασίας του Δημάρχου Ζαχάρως Κ. Μητρόπουλου με τον υπ. Παιδείας...

Σειρά συναντήσεων εργασίας του Δημάρχου Ζαχάρως Κ. Μητρόπουλου με τον υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκη και τον αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο

Στοχευμένες ενέργειες για ουσιαστική στήριξη του δήμου

*Σε νέα δυναμική τροχιά η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Ζαχάρως

*Άνω των 700 χιλιάδων ευρώ η επιπλέον ετήσια ενίσχυση του Δήμου Ζαχάρως

Σειρά συναντήσεων εργασίας  πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Αθήνα. Ο Κ. Μητρόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, στους οποίους και έθεσε μία σειρά από ζητήματα τα οποία αφορούν την περιοχή.

Ουσιαστική στήριξη των μαθητών

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ουσιαστική στήριξη των μαθητών που φοιτούν στις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και τα αποτελέσματα κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, καθώς η Ζαχάρω εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ενώ εντατικοποιείται η τοποθέτηση Διαδραστικών Πινάκων στα Δημοτικά και επεκτείνεται στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.

Παράλληλα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης μηχανισμού στοχευμένης κατάρτισης σε αντικείμενα που αφορούν την τοπική οικονομία, όπως την ελαιοκομία, και συστήθηκε ομάδα έργου για την αποτύπωση και προώθηση της ενδεδειγμένης λύσης.

Τέλος, απασχόλησε και η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων του Δήμου σε θέματα μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κ. Μητρόπουλος, μετά την συνάντηση, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω, από την μεριά μου, τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, που έγινε αρωγός των θεμάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας. Σταδιακά, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που συμφωνήθηκε, θα γίνουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται τόσο στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία,  όσο και στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, με την τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων σε όλες τις τάξεις.

Επίσης, συζητήσαμε την ουσιαστική στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες, με την κάλυψη των αναγκών τους σε εκπαιδευτικό επίπεδο, το οποίο αποτελεί και προτεραιότητά μας. Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήσαμε, είναι η στοχευμένη κατάρτιση των αγροτών μας, και γενικότερα, των νέων ανθρώπων, ώστε να δοθεί ώθηση στην τοπική οικονομία, η οποία αποτελεί την κινητήρια δύναμη της περιοχής.

Ο Δήμος μας έχει τις δυνατότητες, μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις, να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την τοπική του οικονομία, και θα το κάνει».

Συνάντηση με Θ. Λιβάνιο

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως εξέφρασε την ικανοποίηση του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό για την νέα ρύθμιση κατανομής των Αυτοτελών Πόρων, μέσω της οποίας ο Δήμος Ζαχάρως θα λαμβάνει επιπλέον ετήσια οικονομική ενίσχυση που θα ξεπερνά τις 700 χιλιάδες ευρώ.

Με τη εξέλιξη αυτή, δίνεται η δυνατότητα μετά από αρκετό διάστημα, ο Δήμος Ζαχάρως να προγραμματίσει περαιτέρω δράσεις και παρεμβάσεις σε ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο λειτουργίας.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα προσωπικού και οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου, οι δυνατότητες χρηματοδότησης νέων δράσεων στη νέα προγραμματική περίοδο και η ενίσχυση υφιστάμενων δράσεων, όπως εκείνες που αφορούν τα Ζώα Συντροφιάς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την σταθερή στήριξη και αρωγή του στα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας, ευχόμενος μια παραγωγική και αποτελεσματική θητεία.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κ. Μητρόπουλος, μετά την συνάντηση, ανέφερε: «Ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, για την υποστήριξη και τις δυνατότητες που μας δίνει με την αύξηση της ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου μας κατά 700 χιλιάδες ευρώ.Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την προγραμματική μας πολιτική και, σταδιακά, θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες, ώστε να κινηθούμε άμεσα και πιο αποτελεσματικά σε έργα, δράσεις και παρεμβάσεις. Επίσης, δώσαμε το στίγμα μας για τη συμμετοχή του Δήμου Ζαχάρως σε όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που σχεδιάζει το Υπουργείο αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος, την οποία θέσαμε στον Υπουργό, είναι η ενίσχυση του Δήμου μας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υπηρεσίες.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Δήμος Ζαχάρως, με πρόγραμμα, στοχευμένες ενέργειες και μέσα σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, θα πετύχει τη μετάβαση σε μια πιο σύγχρονη λειτουργία, έχοντας στο επίκεντρο τον πολίτη και τον άνθρωπο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ