Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Σας προσκαλώ να γράψουμε ιστορία…»

«Σας προσκαλώ να γράψουμε ιστορία…»

Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Ήλιδας και του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

Κατάμεστος από κόσμο ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ήλιδας

Στον κατάμεστο από κόσμο Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας, στην Αμαλιάδα, πραγματοποιήθηκε, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Ήλιδας και του νέου Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, καθώς και όλων των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Η ορκωμοσία τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου ο οποίος, ευχήθηκε στον Δήμαρχο καλή δύναμη στο έργο του, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα βρίσκεται στο πλευρό του σε ότι χρειαστεί.

«Η πιο φορτισμένη συναισθηματικά από όλες»

Ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά πως «μετά από 30 χρόνια θητείας στην αυτοδιοίκηση, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η ορκωμοσία, είναι η πιο φορτισμένη συναισθηματικά από όλες. Και είναι φορτισμένη θετικά. Όχι γιατί με τίμησαν οι δημότισσες και οι δημότες να είμαι Δήμαρχος για μία ακόμη φορά, ούτε γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσες και τόσους πολλούς αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής μας κοινωνίας.  Είναι φορτισμένη θετικά γιατί στα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων και στο δικό μου, η κοινωνία συνέπραξε και προώθησε με την ψήφο της τον σχηματισμό μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής σύμπραξης, ικανής να οδηγήσει το Δήμο Ήλιδας σε μια νέα και ελπιδοφόρα πορεία.  Σε μια εποχή ανάδειξης των δυνατοτήτων της και υπεράσπισης των Δικαίων της. Είναι φορτισμένη θετικά η σημερινή ορκωμοσία, γιατί συμβολίζει τη δημιουργία ενός μετώπου ελπίδας, ενός συμβολαίου εμπιστοσύνης και μιας πραγματικής άμεσης δημοκρατίας, που έρχεται από την κοινωνία και όχι στη βάση ενός εκλογικού νόμου».

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε πως:  «Την πενταετία που έρχεται, έχω -ως Δήμαρχος- την πρόθεση και την αποφασιστικότητα να αλλάξω μαζί σας και να αλλάξω για πάντα τη λογική των τοπικών μας εκλογών και τη σχέση πολίτη – Δήμου.  Να περάσουμε στην εποχή, όπου όταν η κάλπη κλείνει, νικητές και ηττημένοι δεν θα υπάρχουν. Να περάσουμε στην εποχή, όπου οι πολίτες θα ξέρουν ότι το Δημαρχείο δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά συλλογική και ανοιχτή δομή με τον δημότη και τις ανάγκες του, πρωταγωνιστή. Να περάσουμε στην εποχή, όπου οι πολίτες θα συζητούν, θα αποφασίζουν και το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος θα κρίνονται καθημερινά για τον βαθμό που μετουσιώνουν σε πράξη την λαϊκή βούληση.  Όπου η φωνή της γειτονιάς θα έχει αξία και η γνώμη των ειδικών δεν θα χειραγωγεί, αλλά θα στερεώνει την βούληση των πολιτών».

Οι πέντε άξονες

Ακολούθως έθεσε τους πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η νέα Δημοτική Αρχή προκειμένου να πετύχει τους στόχους της, προκειμένου να μην γίνει ο Δήμος Ήλιδας «ένας μικρός και ασήμαντος πόλος της ελληνικής δημοκρατίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγκριμένα:

«1. Η καθημερινότητα των πολιτών, είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση. Ένας Δήμος που εκπέμπει σοβαρότητα και απαιτεί μερίδιο στο μέλλον, δεν μπορεί να είναι ένας Δήμος χωρίς απόλυτη καθαριότητα, χωρίς ισχυρό και τεχνολογικά διαχειριζόμενο οικολογικό φωτισμό παντού, μέχρι το τελευταίο σπίτι, μέχρι την πιο απομακρυσμένη γωνιά. Ένας δήμος που θα αναβαθμιστεί αισθητικά απ’ άκρη σ’ άκρη. Γιατί η καθαριότητα είναι δικαίωμα και ο φωτισμός είναι ανάγκη και ασφάλεια για όλους. Υπόγειοι κάδοι παντού, αναδιοργάνωση και αξιοποίηση υπάρχοντος και νέου εξοπλισμού καθαριότητας στο εμπορικό κέντρο, στις γειτονιές και στα χωριά μας, αλλά και φωτισμός LED παντού, με μέθοδο που δεν θα εκχωρεί τα Δημοτικά έσοδα σε ιδιώτες, αλλά θα κατοχυρώνει τον δημοτικό και κοινωφελή χαρακτήρα του έργου. Ένας Δήμος που θέλει να τον αγαπούν οι Δημότες του, είναι ένας Δήμος που δεν κουράζει τους Δημότες του. Που δεν τους ταλαιπωρεί για τα αυτονόητα, που στεγάζει σε ενιαίο χώρο τις υπηρεσίες του και γίνεται ψηφιακός, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα και απλά από το κινητό τους, τον υπολογιστή τους και από το τηλέφωνο. Επίσης, ένας Δήμος όπου δεν μπορείς να παρκάρεις με ευκολία και τάξη, δεν είναι ένας Δήμος φιλικός με αναπτυγμένη αγορά. Έτσι, προχωρούμε άμεσα στην υλοποίηση ενός σχεδίου ελεγχόμενης στάθμευσης και δημιουργίας πάνω από πεντακοσίων περιμετρικών θέσεων στάθμευσης σε πάρκινγκ με πολύ χαμηλή έως δωρεάν δαπάνη στάθμευσης και θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

2. Η άμεση ενεργοποίηση και απρόσκοπτη λειτουργία των δύο μεγάλων υποδομών ποιότητας ζωής, δηλαδή του διυλιστηρίου στη λίμνη Πηνειού και του συστήματος βιολογικού καθαρισμού της Αμαλιάδας. Υποδομές που κόστισαν πολύ και δεν έχουν αποδώσει ή δεν αποδίδουν πια, τα αναμενόμενα και δικαιούμενα από τους πολίτες και το περιβάλλον. Από την πρώτη μέρα μπαίνουμε στην μάχη για να επιλυθούν αυτά τα μεγάλα ζητήματα.

3. Ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια, είναι η  αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που θα φέρει στην πόλη μας η έναρξη λειτουργίας του νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου. Επιπτώσεων που απειλούν τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά μας, αν δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης της περιφερειακής συνδετήριας οδού.

4. Η υπεράσπιση του αστικού χαρακτήρα της Αμαλιάδας μέσα από την διατήρηση και αναβάθμιση κρίσιμων υποδομών Υγείας και Δικαιοσύνης, αλλά και κοινωφελών υπηρεσιών και υποδομών. Η Αμαλιάδα και ο Δήμος Ήλιδας συνολικά -θέλω να είμαι ξεκάθαρος πάνω σε αυτό- θα μετρήσουν φίλους και αντιπάλους, σε σχέση με αυτές τις μεγάλες μάχες, όπως και στο πεδίο αγώνα για την ανάκτηση της θέσης μας στον Ακαδημαϊκό χάρτη της Χώρας.  Παράλληλα, είναι σαφές ότι εντός του νέου νομικού πλαισίου για την τριτοβάθμια μη κρατική μη κερδοσκοπική εκπαίδευση, θα αξιοποιήσουμε όλες τις διεθνείς επαφές που είχαμε θεμελιώσει στην προηγούμενη δημαρχιακή μου θητεία, προκειμένου να φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο διεθνές πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ολυμπιακή περιοχή του Δήμου Ήλιδας.

5. Η έναρξη μιας νέας εποχής διαδημοτικών συνεργασιών σε θέματα χωροταξίας και υποδομών, αλλά και σε θέματα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, όπως αυτά που δημιουργεί πλέον συχνά η κλιματική κρίση. Επίσης, θα ξεκινήσει ένα νέο επίπεδο συνεργασίας σε ζητήματα, όπως ο παράλιος δρόμος και η σύνδεση του με τον κεντρικό οδικό άξονα, η ορθή λειτουργία του διυλιστηρίου, αλλά και το Εργοστάσιο των Απορριμμάτων.  Όλα αυτά, σε συνδυασμό με ένα πραγματικά βιώσιμο νέο μοντέλο διαχείρισης του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού στη ευρύτερη περιοχή, με σημείο αναφοράς και αιχμή του δόρατος την Αρχαία Ήλιδα και τον παράκτιο άξονα την λίμνη του Πηνειού».

«Η εγγύηση της αναγέννησης του Δήμου Ήλιδας»

Κλείνοντας, ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας, τόνισε: «Σας προσκαλώ να γράψουμε ιστορία και σας προτρέπω, ειδικά τους νεότερους δημοτικούς συμβούλους να εγγράψετε με την προσφορά σας τη δική σας θετική παρακαταθήκη στα Δημοτικά πράγματα και να είστε βέβαιοι ότι η κοινωνία θα σας ανταμείψει.  Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους γιατί είμαστε υπηρέτες τους και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Αυτή η μεγάλη κοινωνική σύμπραξη που δημιουργήσαμε, θα διευρύνεται καθημερινά, όσο οι δημότες θα βλέπουν αποτέλεσμα.  Αυτή η ενότητα και η μεγάλη μας Συμμαχία, είναι η εγγύηση της αναγέννησης του Δήμου Ήλιδας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ