Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΝέα συνέντευξη Τύπου από Τάκη Αντωνακόπουλο: «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και...

Νέα συνέντευξη Τύπου από Τάκη Αντωνακόπουλο: «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και τα χέρια καθαρά»

Νέα συνέντευξη Τύπου έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, στην οποία ανέφερε πως αφήνει τον Δήμο με ταμειακό πλεόνασμα και συνολικά 22 εκατ. ευρώ έργα ολοκληρωμένα ή σε εξέλιξη.

«Τα πράγματα είναι τακτοποιημένα. Δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα, όπως φαίνεται και στον ανεξάρτητο εσωτερικό έλεγχο ορκωτών λογιστών. Εμείς συνεχίζουμε να φέρνουμε λεφτά στον Δήμο και φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και τα χέρια καθαρά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση των παρατάξεων Καννή και Νικολούτσου, λόγω της μη προσέλευσής τους σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, η οποία, σύμφωνα με τον απερχόμενο Δήμαρχο δεν επιτρέπει την ταμειακή τακτοποίηση εκκρεμοτήτων του Δήμου προς επαγγελματίες της πόλης.

«Δυστυχώς ο κ. Καννής και ο κ. Νικολούτσος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας και θα έπρεπε να προστατεύει τους επαγγελματίες, κρύβονται και δεν έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο και παίζουν το παιχνίδι της υπονόμευσης. Το να έχουμε χρήματα για να κάνουμε μια λογιστική τακτοποίηση, την οποία έχει ζητήσει η κ. Παπανικολάου με έγγραφό της από τα μέσα Νοεμβρίου, για να πληρωθούν περίπου 1 με 1,5 εκατ. ευρώ οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς. Ταλαιπωρούν τον κόσμο γιατί ο νέος προϋπολογισμός θα φτάσει Απρίλη. Η επίκληση της αδιαφάνειας με ανυπόστατες κατηγορίες δεν λέει κάτι, ήταν προεκλογικό motto, τώρα τελείωσαν οι εκλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακόμα, ο απερχόμενος Δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενέκρινε σχέδιο σύμβασης που αφορά έργα βελτίωσης του εσωτερικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Πύργου, ύψους 445.000 ευρώ.  Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη βελτίωση της οδοποιίας στις Κοινότητες Άγιο Γεώργιο, Κολίρι, Λαμπέτι, Βαρβάσαινα, κλπ και θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Υποδομών  με 350.000 ευρώ και από ίδιους πόρους με 150.000 ευρώ. 

Παράλληλα, ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες ο δήμος Πύργου έλαβε έκτακτη επιχορήγηση 500.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2023, τονίζοντας ότι αφήνει οικονομικά τακτοποιημένο Δήμο, προσθέτοντας πως την καλή οικονομική κατάσταση την πιστοποιεί ο έλεγχος ορκωτών λογιστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ