Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΧρ. Χριστοδουλόπουλος: «Σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας και προστασίας της θαλάσσιας ζώνης»

Χρ. Χριστοδουλόπουλος: «Σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας και προστασίας της θαλάσσιας ζώνης»

Εκτός λειτουργίας εδώ και μία εβδομάδα ο Βιολογικός της Αμαλιάδας και ουδείς δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της βλάβης

Σοβαρές καταγγελίες από πολίτες και εργαζόμενους του Δήμου δέχτηκε ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναφορικά με τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Αμαλιάδας το τελευταίο διάστημα.

Έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος στο Βιολογικό, αλλά και τα σημεία πέριξ αυτού, διαπίστωσε ότι η μονάδα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου μία εβδομάδα,  με αποτέλεσμα τα λύματα χωρίς καμία επεξεργασία να «πέφτουν» στο χείμαρρο της Σοχιάς και από εκεί να καταλήγουν στη θαλάσσια ζώνη του Δήμου.

Όπως ενημερώθηκε ο νέος Δήμαρχος από το μοναδικό εργαζόμενο του Βιολογικού Καθαρισμού, ο ίδιος κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, ωστόσο, στερείται μέσων, υλικών και εξειδικευμένου προσωπικού.

Μάλιστα, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του προς την απερχόμενη Δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα στο Βιολογικό, ουδείς φέρεται να ενδιαφέρθηκε.

Μετά τη γνωστοποίηση του θέματος και την αυτοψία, ο νέος δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καλεί τα μέλη της δημοτικής αρχής να επιδείξουν άμεσα το ενδιαφέρον τους για το σοβαρό αυτό ζήτημα και να συμβάλλουν στην επίλυσή του, καθώς αφορά όχι μόνο τη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Δεν μπορεί να παραμένει ως έχει η κατάσταση στον Βιολογικό Καθαρισμού μέσα στις γιορτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ