Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕκδήλωση Διαβούλευσης Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας

Εκδήλωση Διαβούλευσης Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας

Ο Γιάννης Λέντζας έθεσε προτεραιότητες

Διασύνδεση Αράξου με την Κυλλήνη και ένταξη αντιπλημμυρικών έργων στην ΟΧΕ

Εκδήλωση Διαβούλευσης Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Κάτω Αχαΐα και συγκεκριμένα, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στην πλατεία Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δια ζώσης ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως θέτει ως προτεραιότητα διασύνδεση του Αράξου με την Κυλλήνη, καθώς και την ανάπτυξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Δήμου του, ενώ παράλληλα ζήτησε να προτεραιοποιηθούν και να ενταχθούν στην ΟΧΕ αντιπλημμυρικά έργα για την αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζουμε πως οι Δήμοι Δυτικής Αχαΐας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού ολοκλήρωσαν την α’ φάση του έργου εκπόνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας. Παράλληλα, σήμερα 29 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς στο σχηματισμό και υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της περιοχής για τα επόμενα χρόνια. Για τους τρεις Δήμους αποτελεί προτεραιότητα η συμμετοχή των πολιτών και φορέων στο σχηματισμό και υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της περιοχής για τα επόμενα χρόνια. Το τελικό σχέδιο της επικαιροποιημένης Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας θα συνταχθεί λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια, επισημάνσεις και προτάσεις των πολιτών και φορέων, όπως αυτά θα υποβληθούν κατά τη φάση της διαβούλευσης.

Το έργο επικαιροποίησης της Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-20» (Άξονας Προτεραιότητας «Τεχνική Βοήθεια ΕΤΠΑ», Κωδικός ΟΠΣ: 5217114).

Δ. Αυγερινοπούλου

«Στηρίζω τις προσπάθειες των Δήμων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

«Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της βόρειας Ηλείας είναι καθοριστική παράμετρος για να μπουν οι βάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία, διότι είναι μια περιοχή που συνδυάζει την εύφορη γη με τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, δημιούργησε ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων με βάση τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ), οι οποίες στηρίζουν πολυτομεακές και πολυταμειακές στρατηγικές και μπορούν να αντλήσουν πόρους από πολλά προγράμματα ταυτόχρονα. Με αυτόν το πλαίσιο, η Αυτοδιοίκηση έχει πλέον τα κατάλληλα εργαλεία για να καθορίσει την αναπτυξιακή της Στρατηγική. Ως βουλευτής Ηλείας και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στηρίζω τις προσπάθειες των Δήμων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να συνδιαμορφώσουμε ένα πλάνο που θα διασφαλίσει βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, μέσα από την προστασία της φυσικής και πολιτιστική μας κληρονομίας και τη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ