Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπί τάπητος η Στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ

Επί τάπητος η Στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ

Ενημερωτική Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με τους νέους Δημάρχους Πύργου, Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας

   Ενημερωτική συνάντηση με τους νέους Δημάρχους Πύργου Στάθη Καννή, Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ενόψει της νέας ΟΧΕ/ΒΑΑ. Σκοπός της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, στο Γραφείο του, ήταν η ενημέρωσή τους για το περιεχόμενο της Στρατηγικής και τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, ώστε με την ανάληψη των καθηκόντων τους να δρομολογήσουν τις απαιτούμενες ενέργειες και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

   Από τη διαδικασία εκπόνησης της νέας κοινής Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων/Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – η οποία ξεκίνησε με την έναρξη της διαβούλευσης, στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο – δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι νέοι Δήμαρχοι, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα από την αρχή του έτους, και στους τρεις Δήμους που εμπλέκονται στη Στρατηγική.

   Κατά την διάρκεια της χθεσινής τεχνικής ενημερωτικής συνάντησης οι κ.κ Καννής, Χριστοδουλόπουλος και Παναγιωτόπουλος – ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά λόγω απουσίας στο εξωτερικό – καθώς και ο εκλεγμένος με τον Στάθη Καννή, Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος, ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της Στρατηγικής, για τους Άξονες στους οποίους κινείται το Σχέδιο, για αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες και φυσικά για τα χρονοδιαγράμματα, τόσο από τον κ.Γιαννόπουλο όσο και από τα στελέχη της Περιφέρειας και του Τεχνικού Συμβούλου, Κώστα Τζαμαλούκα και Δημήτρη Άσπρο αντίστοιχα. Κλήθηκαν μάλιστα να προετοιμάσουν και οι ίδιοι τις δικές τους προτάσεις έργων και παρεμβάσεων, ενώ αναγνωρίζοντας τη σημασία της νέας Στρατηγικής, δεσμεύτηκαν να είναι έτοιμοι από τις αρχές του έτους, καθώς τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση της τελικής πρότασης και την υποβολή της, είναι συγκεκριμένα και αρκετά στενά.

   Το τελικό σχέδιο της Στρατηγικής θα ψηφιστεί από τα τρία Δημοτικά Συμβούλια στις αρχές του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ