Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ι.Ε.Π ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.ΔΟΥΚΑΚΗ...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ι.Ε.Π ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.ΔΟΥΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ κ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

Η αξία του προγράμματος αντιμετώπισης των ανισοτήτων πρόσβασης στην ψηφιακή εκπαίδευση

   Επισκέψεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλείας, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Σπυρίδων Δουκάκης, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Learning from the Extremes».

   Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών στο οποίο συμμετέχουν δέκα χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Κροατία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία και Ισπανία). Το πρόγραμμα είχε στόχο, και κατάφερε, να ενισχύσει την ένταξη νέων ψηφιακών εργαλείων και να μειώσει το ψηφιακό χάσμα που παρατηρείται σε σχολικές κοινότητες απομακρυσμένων περιοχών με χαμηλή συνδεσιμότητα, περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε συσκευές, ψηφιακά εκπαιδευτικά μέσα και περιεχόμενο. 

   Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου (το οποίο συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα) και στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, θα παρουσιαστεί και θα διαφανεί η σημασία προγράμματος για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων πρόσβασης στην ψηφιακή εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ