Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπό τον Δήμο Ζαχάρως: Νέο φορτίο βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Από τον Δήμο Ζαχάρως: Νέο φορτίο βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Στο δημαρχείο Παλαμά Καρδίτσας μετέφερε φορτηγό του δήμου Ζαχάρως το δεύτερο φορτίο με νερά και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν για τους πλημμυροπαθείς. Προηγήθηκε συνεννόηση των αρμοδίων αντιδημάρχων Φώτη Καλογερόπουλου και Δήμητρας Σκαλτσά με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστο Γιαννόπουλο και τον Πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, κ. Κώστα Τζέλλα, ο οποίος είχε παραλάβει προ λίγων εβδομάδων την πρώτη αποστολή βοήθειας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παλαμά. Συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν συνολικά 12 παλέτες εμφιαλωμένο νερό, 50 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και ζωοτροφές.
Ο κ. Τζέλλας επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο και τον ευχαρίστησε για αυτήν την κίνηση του Δήμου Ζαχάρως. Αναφερόμενος στις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η ευρύτερη περιοχή, τόσο στις κατοικίες όσο και στον πρωτογενή τομέα, επεσήμανε την ανάγκη για διαρκή στήριξη των κατοίκων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, καθώς στον Δήμο Παλαμά επλήγησαν περισσότερες από 300 κατοικίες, με τις 150 εξ αυτών να μην είναι πλέον κατοικήσιμες.
Ο Δήμαρχος Κ. Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι «ο δήμος Ζαχάρως, δε θα μπορούσε να μην σταθεί αλληλέγγυος στους συμπολίτες μας Θεσσαλούς που αγωνίζονται να ορθοποδήσουν μετά τις φονικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, όπως έχει πράξει όσες φορές έχει χρειαστεί τα χρόνια αυτά. Η κινητοποίηση όλων μας και η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης απέδειξαν για μια φορά ακόμη την ευαισθησία και τα αισθήματα αλληλεγγύης των δημοτών του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας. Ευχαριστούμε τους φορείς και τους συλλόγους, τις σχολικές μονάδες και τους συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας».

*Προσέφεραν οι φορείς και οι σύλλογοι: Εκκλησιαστικό ΔΣ Πετραλώνων, Κοινότητα Πετραλώνων, Πολιτιστικός Σύλλογος Φασκομηλιάς, Σύλλογος Γυναικών Νέας Φιγαλείας, Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννιτσοχωρίου, Σύλλογος Σμέρνας, Ποδηλάτες Ζαχάρως, Σύλλογος Ξηροχωριτών, ΔΗΜ.ΤΟ Ζαχάρως Ν. Δημοκρατίας, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού, Γυμνάσιο Ζαχάρως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ