Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο

Συνεδρίασε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την προεδρία του αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Αρβανίτη.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας και του ΤΟΕΒ Πελοπίου. Έγινε ένας απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που βρήκε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας χωρίς απώλειες, με πιο δύσκολη περίπτωση την πυρκαγιά της 22ας Αυγούστου λίγο πριν την είσοδο της πόλης, η οποία σβήστηκε άμεσα.
Όλες οι πλευρές αναφέρθηκαν στην άψογη συνεργασία των εμπλεκομένων στις κοινές προσπάθειες πρόληψης, με τον κ. Αρβανίτη να εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για τη συνεργασία αυτή. Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε επίσης στην πλήρη ετοιμότητα του Δήμου, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας αλλά και της εθελοντικής ομάδας «ΔΙΑΣ» ενόψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται τον χειμώνα, ενώ τόνισε ότι υπάρχει και διαθέσιμο αλάτι από πέρυσι για περιπτώσεις χιονοπτώσεων. Ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη μιας άρτιας οργάνωσης και για ενδεχόμενο σεισμού, καθώς στο πεδίο αυτό η εμπειρία είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Ο κ. Μπαλκάμος από την πλευρά του αναφέρθηκε στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνονται σωστά αντιπλημμυρικά έργα και να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους απεγκλωβισμούς πολιτών κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος.
Στα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος Antinero αναφέρθηκε ο κ. Λάττας, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές, που για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας καλύπτουν συνολική έκταση 2.000 στρεμμάτων, μειώνουν τον κίνδυνο επέκτασης μιας πυρκαγιάς. Ανέφερε ακόμη ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, επιλέχθηκαν δύο βασικοί αγροτικοί δρόμοι στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας οι οποίοι θα διαμορφωθούν κατάλληλα για την βέλτιστη δυνατή κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ