Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟ εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Με μια σεμνή και όμορφη εκδήλωση

Με μια σεμνή και όμορφη εκδήλωση εορτάστηκε στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου η 50η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου αφηγήθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου την 14η Νοεμβρίου 1973, η οποία ολοκληρώθηκε τρεις μέρες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου του 1973, με βίαιο τρόπο και με την εισβολή του άρματος από την κεντρική πύλη του ιδρύματος. Μια αιματηρή εξέγερση, που οδήγησε ωστόσο στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα ύστερα από μία επταετή περίοδο δικτατορίας.

Η παρουσίαση των δραματικών γεγονότων πλαισιώθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου που συμμετείχαν στη χορωδία συνοδευόμενοι στο πιάνο από τον καθηγητή μουσικής κ. Μποζίκη τραγούδησαν μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια όλων μας, τραγούδια που εξυμνούν τον αγώνα του απλού, καθημερινού ανθρώπου για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Ο Διευθυντής του σχολείου Άγγελος Λαμπρόπουλος μίλησε στους μαθητές για την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας, τους αγώνες και τις θυσίες των συνανθρώπων μας, τονίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι πάντα δεδομένη, αλλά χρειάζεται διαρκής αγώνας και θυσίες για να την διατηρήσουμε.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο καθηγητής Μουσικής του σχολείου μας, κ. Ιωάννης Μποζίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ