Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλεία1η ΤΟΜΥ Πύργου: Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης  και Προσυμπτωματικού Ελέγχου  για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

1η ΤΟΜΥ Πύργου: Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης  και Προσυμπτωματικού Ελέγχου  για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα του Επισκέπτη Υγείας αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη στις 14-11-2023, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες δράσεις στις 13/11/23 & 14/11/23 εντός της δομής του Κέντρου Υγείας Πύργου στον πρώτο όροφο στον χώρο της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου, με θέμα “Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης  και Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Σακχαρώδη Διαβήτη”.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανίχνευση και η  έγκαιρη διάγνωση του Διαβήτη σε  άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω σε τυχαίο δείγμα πληθυσμού.

Πιο αναλυτικά, έγινε μέτρηση σωματικού βάρους και ύψους και μέτρηση σακχάρου καθώς και εκτίμηση του δεκαετούς κινδύνου ανάπτυξης ΣΔ με πιστοποιημένο ερωτηματολόγιο (FINDRISK).

Ανάλογα με τις τιμές μέτρησης του σακχάρου, όπου κρίνεται αναγκαίο, οι συμμετέχοντες παραπέμπονταν στο Γενικό Ιατρό της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου κ. Χαϊκάλη Χρήστο, για περαιτέρω οδηγίες και παρακολούθηση. Τέλος έγινε ενημέρωση και διανομή φυλλαδίων για την ευαισθητοποίηση των ληπτών υγείας. Στην δράση συμμετείχαν από την 1η ΤΟΜΥ Πύργου : ο Γενικός Ιατρός κ. Χαϊκάλης Χ., και η Επισκέπτρια Υγείας κα  Κολλιοπούλου  Ρεβέκα, και από το Κέντρο Υγείας Πύργου η Επισκέπτρια Υγείας κα. Αρβανιτάκη Αθηνά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ