Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕπίσκεψη του Μιχάλη Κατρίνη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και στο Κ.Υ. Σιμόπουλου

Επίσκεψη του Μιχάλη Κατρίνη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και στο Κ.Υ. Σιμόπουλου

«Ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση για ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας»

Το νοσοκομείο Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, μαζί με στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ηλείας.

Συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους και πολίτες, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις προσωπικού, καθώς και τις προτεραιότητες του νοσοκομείου Αμαλιάδας σε σχέση με τη νέα πτέρυγα και την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών για την λειτουργία των κλινικών και των εργαστηρίων που προβλέπονται.

Επισήμανε ότι ” οι ανάγκες της δημόσιας υγείας αλλά και τα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες στις δομές δημόσιας υγείας επιβεβαιώνουν ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο, ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ.Κατρίνης ” ποτέ άλλοτε τα νοσοκομεία και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν είχαν τόσο μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, κάτι που στην Ηλεία είναι εμφανές. Το πρόβλημα δεν λύνεται με μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο της Ηλείας στο άλλο ή με ημερήσιες μετακινήσεις ιατρών στην Ηλεία από νοσοκομεία εκτός νομού. Επιπλέον, θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι πολλές από τις προκηρύξεις ιατρών καταλήγουν άγονες, αφού δεν υπάρχουν μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα για να έρθουν οι ιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία. Η Ηλεία θα πρέπει να χαρακτηριστεί ιατρικά άγονη περιοχή για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης΄΄

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στην ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να απαξιώσει και να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια υγεία, καταθέτει μια ολοκληρωμένη, προγραμματική πρόταση για ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας που περιλαμβάνει:

-Ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων  ιδίως στον χειρουργικό τομέα και στις επεμβατικές μονάδες κάθε ειδικότητας

-Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής και κινητές μονάδες πρόληψης.

-Νέα , σύγχρονα οργανογράμματα και κάλυψη των  κενών θέσεων του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό.

-Ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα βαρέα-ανθυγιεινά και παροχή κινήτρων για ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις.

-Αξιοποίηση νέων γιατρών που σήμερα δουλεύουν στο εξωτερικό, στις νέες μονάδες οικογενειακής ιατρικής.

-Ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας με  υπηρεσίες τηλεϊατρικής, τηλεσυμβουλευτικής και τηλεπαρακολούθησης ασθενών.

-Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσοκομείων όπως  κέντρα χρόνιων παθήσεων, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και δημόσια κέντρα αποκατάστασης. Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να δημιουργεί μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για χημειοθεραπευόμενους ασθενείς στην Ηλεία, αλλά και την προοπτική δημιουργίας κέντρου τραύματος σε μία από τις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας, πρόταση που έχει ήδη διατυπωθεί.

”Το ΠΑΣΟΚ που ταυτίστηκε με μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις, όπως είναι το ΕΣΥ, μπαίνει και πάλι μπροστά για να εκφράσει το δικαίωμα των πολιτών στη δημόσια υγεία. Με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας που παρέχει ποιοτικές, δωρεάν και καθολικές υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού.’’

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ