Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπό την 1η ΤΟΜΥ Πύργου και το Κέντρο Υγείας Πύργου: «Ενθαρρύνουμε τον...

Από την 1η ΤΟΜΥ Πύργου και το Κέντρο Υγείας Πύργου: «Ενθαρρύνουμε τον μητρικό θηλασμό, κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς»

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 από τις 09:00 έως τη 13:00, δράση με θέμα: «Ενθαρρύνουμε τον μητρικό θηλασμό, κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς» στους χώρους της 1η ΤΟΜΥ Πύργου και του Κέντρου Υγείας Πύργου από την Διεπιστημονική Ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Ν.Μ. Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Πύργου.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η προαγωγή του θηλασμού και η πρόσβαση των γυναικών σε θέματα συμβουλευτικής σχετικά με αυτόν, ώστε οι μέλλουσες μαμάδες να αναγνωρίσουν τον μητρικό θηλασμό ως ευθύνη ζωτικής σημασίας τόσο για την υγεία του βρέφους, όσο και για την υγεία της μητέρας.

Επίσης ενημερώσαμε τις ωφελούμενες πως γίνονται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ αλλά και ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ από το Δίκτυο Μαιών Ν.Μ. Αμαλιάδας για:

  • προετοιμασία της γονεϊκότητας,
  • ανώδυνου τοκετού,
  • θηλασμού,
  • φροντίδας νεογνού
  • και τον ρόλο του πατέρα.

Τέλος οι έγκυες ενημερώθηκαν από την Κοινωνική Λειτουργό της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου ότι υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω συμβουλευτικής όποτε την χρειαστούν.

Πιο αναλυτικά στην δράση έγινε ενημέρωση ώστε να λάβουν οι γυναίκες την αναγκαία πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους ως θηλάζουσες μητέρες στο εργασιακό περιβάλλον

και στη συνέχεια διανεμήθηκαν φυλλάδια για την ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με:

-την υγιεινή διατροφή των εγκύων και των θηλαζουσών μητέρων, την ασφαλή προετοιμασία του γεύματος και του υγιεινού τρόπου μαγειρέματος,

-οδηγίες για τον μπαμπά, το οικογενειακό και το άμεσο υποστηρικτικό περιβάλλον

-οδηγός για γονείς

-επιλέγω θηλασμό, 10+1 βήματα

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, πραγματοποιήθηκαν ατομικά ραντεβού.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν: οι μαίες του Δικτύου Μαιών Ν.Μ. Αμαλιάδας κα Νίκη Μυλωνά και κα Ελένη Φωτεινοπούλου, η Νοσηλεύτρια της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου κα Σιδηροκαστρίτη Κωνσταντίνα, η Νοσηλεύτρια της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου κα Οικονομοπούλου Μαρία Δήμητρα ,η Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου κα Κολλιοπούλου Ρεβέκα, η Κοινωνική Λειτουργός της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου κα Αντωνιάδου Αικατερίνα και η Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Υγείας Πύργου κα Αρβανιτάκη Αθηνά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ