Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Ανάσα» στο περιβάλλον με το νέο κλαδοτεμαχιστή!

«Ανάσα» στο περιβάλλον με το νέο κλαδοτεμαχιστή!

Προμήθεια  και  δεύτερου υπερσύγχρονου κλαδοτεμαχιστή από το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Στόχος του Δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου είναι  η άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή

Κατακόρυφη μείωση του όγκου των κλαδιών που εναποθέτουν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή, θα επιτευχθεί  με την προμήθεια και λειτουργία  του καινούργιου κλαδοτεμαχιστή από το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Πρόκειται για μηχάνημα υπερσύγχρονης τεχνολογίας που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου, στο πλαίσιο του έργου «συλλογής μεταφοράς και επεξεργασίας μέρους των αστικών αποβλήτων του Δήμου».

Σκοπός της προμήθειας του εν λόγω εξοπλισμού είναι η οικιστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου, σε συνδυασμό με την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων, καθώς επίσης και ο περιορισμός  προβλημάτων  από την συσσώρευση των κλαδιών (πιθανές πυρκαγιές, ρύπανση κλπ.).

Δοκιμαστική λειτουργία

Ο νέος κλαδοτεμαχιστής το πρωί της Τετάρτης τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία από εργαζομένους του Δήμου Ανδρίτσαινας, υπό την επίβλεψη του αρμοδίου της αναδόχου εταιρείας κ. Ζήση Ζιώγα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η κανονική λειτουργία του.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζιώγας, το υπερσύγχρονο μηχάνημα Γερμανικής προέλευσης μπορεί  να θρυμματίζει κλαδιά, προκειμένου αυτά να δύναται  να επεξεργαστούν στη συνέχεια ως κομποστοποίηση ή φυσικό λίπασμα για φυτά σε πάρκα.

Διαθέτει διπλό σύστημα τεμαχισμού με σφύρες και μαχαίρια, ενώ μπορεί να θρυμματίσει κλαδιά έως 40 πόντους και με την κατάλληλη ρύθμιση υπάρχει δυνατότητα να  γίνει φόρτωση  κατευθείαν σε φορτηγό που έλκει τον κλαδοτεμαχιστή,  έτσι ώστε να μειωθούν κατακόρυφα τα δρομολόγια, από εννιά σε 1! 

Έχει τη δυνατότητα εξάλλου να δουλεύει σε σημεία συγκέντρωσης κλαδιών, αλλά για λόγους οικονομίας προτιμάται η χρήση του επιτόπου στους χώρους εναπόθεσης.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και χρηματοδοτείται μέσα από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με ποσό ύψους   74.000  ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ