Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓρηγόρης Κατσώλης: «Στην Ηλεία η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων προέρχεται από ημεδαπούς...

Γρηγόρης Κατσώλης: «Στην Ηλεία η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων προέρχεται από ημεδαπούς  που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες»

*Πως σχολιάζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας τα στοιχεία για την εγκληματικότητα που παρουσίασε η «ΠΡΩΤΗ»

Τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Ηλεία που παρουσίασε χθες η «ΠΡΩΤΗ», σχολίασε με δήλωσή του Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης.

Όπως ανέφερε στη «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Κατσώλης:

«Παρότι συνολικά στην Ελλάδα η εγκληματικότητα αυξάνεται λόγω των αλλοδαπών, βάσει των επίσημων στοιχείων, στην Ηλεία παρατηρείται το φαινόμενο πως το μεγάλο μερίδιο των εγκλημάτων προέρχεται από ημεδαπούς. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων προέρχεται από ημεδαπούς που ανήκουν στις λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες».

Είναι κοινή διαπίστωση αυτό και το ζούμε καθημερινά στην Δ.Α. Ηλείας.Γι΄αυτό και  έχουμε επανειλημμένως τονίσει προς την Πολιτεία ότι απαιτείται η αυστηροποίηση των ποινών, καθώς και η διασύνδεση των κανόνων που διέπουν συγκεκριμένα προνόμια που απολαμβάνει η συγκεκριμένη ομάδα με την παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύει το κάθε μέλος της κατά περίπτωση.

Είναι άτομα τα οποία αποδεδειγμένα, έχουν ροπή προς την παραβατική συμπεριφορά και δεν επιδεικνύουν καμία πρόθεση εναρμόνισής τους με τον νόμο.

Επομένως, ο μη ανασταλτικός χαρακτήρας των ποινών που τους επιβάλλεται κρίνεται απαραίτητος, προκείμενου να μειωθεί ο δείκτηςεγκληματικότητας στον Νομό μας.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η εγκληματικότητα και στην Ηλείαπροέρχεται μόνο από τις «ευπαθείς ομάδες», καθώς υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις άλλων ημεδαπών που κατά καιρούςαπασχολούν τις αστυνομικές και εισαγγελικέςαρχές και η παραβατικότητά τους καλύπτειευρύφάσμα του ποινικούκώδικα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ