ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πύργου: Υλοποίηση προγράμματος προληπτικής ιατρικής με μετρήσεις οστικής πυκνότητας

119

O Δήμος Πύργου με το ΚΕΠ Υγείας με την συνδρομή του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύργου με Παράρτημα Ρομά, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, πραγματοποίησε από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύργου  και εξετάστηκαν συνολικά 118 άτομα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 67 άτομα είχαν φυσιολογική μέτρηση, 46 άτομα βρέθηκαν με οστεοπενία και 5 άτομα με οστεοπόρωση.

Ο Aντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το  πρόγραμμα μέτρησης της οστικής πυκνότητας στον Δήμο μας κατά την διάρκεια του οποίου εξετάστηκαν δωρεάν εκατό δεκαοχτώ άτομα. Με την λειτουργία των  ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ χτίζεται μια ασπίδα προστασίας της υγείας των πολιτών. Μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης και των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων προάγεται  η  υγεία των συνδημοτών μας. Ευχαριστούμε θερμά το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την αγαστή συνεργασία».

Η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρία Κουρή τόνισε ότι «το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποσκοπεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, πραγματοποιώντας δράσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας πρόληψης».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον. Ευχαριστίες απευθύνθηκαν στην εταιρεία Menarini Hellas για την ευγενική χορηγία της.