Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟ δυτικός κόσμος ενώπιον υπαρξιακού διλήμματος: «To χρόνιο παλαιστινιακό πρόβλημα, τζιχαντιστικό ισλάμ...

Ο δυτικός κόσμος ενώπιον υπαρξιακού διλήμματος: «To χρόνιο παλαιστινιακό πρόβλημα, τζιχαντιστικό ισλάμ και μετανάστευση»

Γράφει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος

(Δρ Παντείου Πανεπιστημίου

Συνεργάτης Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών

 Μελετών Πανεπιστημίου Πειραιά Δικηγόρος

παρ’Αρείω Πάγω Μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ)

Χωρίς ευρωπαϊκό στρατό , η ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις. Τα ευχολόγια δεν αρκούν και το διεθνές δίκαιο δεν επιβάλλεται με προτροπές. Χρειάζεται διεθνή ” δικαστικό επιμελητή ” επιβολής του , που δεν υπάρχει. Ο ΟΗΕ και τα όργανά του στην πράξη είναι ανεπαρκή.

Η ΕΕ, με δημογραφική παρακμή , δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την είσοδο δημογραφικά ακμαίων με αξιακό κώδικα το τζιχάντ. Όταν μάλιστα η ΕΕ επιζητά/ επιτρέπει τις εισόδους αυτές.

Ο διάλογος δεν μπορεί να αποδώσει όταν η καλοπιστία σου λογίζεται ως αδυναμία από την άλλη πλευρά, που σου απαγορεύει κάθε λόγο στο δικό της έδαφος. Ποιος ευρωπαίος/ δυτικός, θα μπορούσε να μιλήσει ελεύθερα στα ΜΜΕ ανελεύθερων θεοκρατικών καθεστώτων, ή χωρίς μαντήλα οι γυναίκες ; Αν συνοδεύεις γυναίκα χωρίς να είναι συγγενής ή σύζυγός σου κινδυνεύετε αμφότεροι με σύλληψη , σε κάποια καθεστώτα.

Η αναλογικότητα και αυτοχειρία της Δύσης είναι πως, για να κάνει μπίζνες σε ενεργειακά πλούσια θεοκρατικά καθεστώτα , που δεν δέχονται πρόσφυγες, ή τους δέχονται με σκληρά κριτήρια, όπου εργάζονται και ζουν ως υποζύγια, αποδέχθηκε εγγράφως να τους υποδέχεται και χρηματοδοτεί επιδοματικά αυτή. Κάτι που την οδηγεί στην προαναφερόμενη παρακμή / αυτοχειρία της, λόγω του αξιακού κώδικα που οι εν λόγω ακολουθούν. Και φυσικά αν ήθελε όντως να τους βοηθήσει, θα μπορούσε να μην δημιουργεί προβλήματα στις χώρες προέλευσής τους, που τους αναγκάζουν να φεύγουν. Αν όμως η Δύση τους άφηνε στην ησυχία τους, να δυναμώσουν , είναι ιστορικά και στατιστικά επαληθευόμενο πως θα στρέφονταν δυναμικά κατά της Δύσης. Τώρα , αυτό γίνεται με τη μορφή της πολιορκίας και του Trojan horse / δούρειου ίππου και γενικά βρισκόμαστε σε φαύλο κύκλο, ή άλυτο γόρδιο δεσμό, με μεγάλες πιθανότητες να χάσει η Δύση , με πρώτους χαμένους, ό της παραδοξότητας, όλους τους “δικαιωματιστές” , από το απόλυτο που πρεσβεύουν αυτοί, τους οποίους υποστηρίζουν.

Μας προτρέπουν να προσέχουμε . Από τι ; δεν έχει όνομα αυτό ; Και ποιό είναι το μέτρο της προσοχής μας ; πρώτα θα επιτεθούν και μετά θα αμυνθούμε ; με τι μέσα θα αμυνθούμε ; ποιό το μέτρο της αναλογικότητας επίθεσης – αντίδρασης, όταν κινδυνεύεις να πας κατηγορούμενος θεωρούμενος από θύμα , θύτης ;

Γιατί δεν λαμβάνονται προληπτικά ουσιαστικά μέτρα ; οδηγούμενοι έτσι οι πολίτες της ΕΕ στα άκρα , αφού δεν βλέπουν αποδοτικότητα της ήπιας πολιτικής.

Η ΕΕ , θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα, που σήμερα δεν διανοείται. Και όμως θα αναγκαστεί να τα πάρει.

Εγώ πχ, τι πρέπει να κάνω όταν ο ελληνόφωνος μουλλάς με στοχοποιεί επί 3,5 χρόνια στο YouTube ; να κάνω διάλογο ; να τον αγνοήσω; κι αν αυτός λειτουργήσει ως ηθικός αυτουργός και κάποιος ακραίος με εκ-καθαρίσει ; τι θα λέμε ; κρίμα, αλλά μιλούσα πολύ ; Θα μπορούσα να πάω εγώ στη χώρα καταγωγής του , φορώντας σταυρό και να κατηγορώ ως ρατσιστές τους ομόθρησκούς του σε τοπικά sites και ΜΜΕ ; Όχι . Αυτός όμως εδώ μπορεί και ουδείς ασχολείται μαζί του , να τον μαζέψει . Μιλάμε για μέτρο και αναλογικότητα που όμως την έχουμε χάσει.

Περαιτέρω:

Η περιοχή της γης Χαναάν, Ιουδαίας, Παλαιστίνης ήταν πάντοτε στην ιστορία προβληματική. Μικρή σε έκταση γη που κατοικούσαν συγκρουσιακά, πολλές Σημιτικές εβραικές φυλές ( 12) , Ναβαταίοι πρόγονοι των προισλάμ Αράβων, οι Lakhm , Judham , Kinana , Khath’am , Khuza’a Azd Sarat .κ.ά .

* Οι Φιλισταίοι δεν ήταν Έλληνες όπως εσφαλμένως κυκλοφορεί στο FB.

O δε όρος Παλαιστίνιος είναι γεωγραφικός και όχι εθνικός. Εθνικός έγινε στην πορεία για τους άραβες μουσουλμάνους της περιοχής.

Όπως οι Σλάβοι πήραν τον γεωγραφικό όρο Μακεδονία και τον έκαναν εθνικό , με τη συναίνεσή μας. Έγιναν εθνικά , βορειο Μακεδόνες , ενώ ήταν μόνο γεωγραφικά και όχι εθνικά Μακεδόνες, αφού ήταν Σλάβοι. Έτσι και οι εθνικά άραβες της Παλαιστίνης, έλαβαν τον γεωγραφικό όρο Παλαιστίνιοι, ως εθνικό τους όνομα.

Πιο πριν, η περιοχή ήταν το Οθωμανικό Εγιαλέτι της Δαμασκού με 5 επιμέρους σαντζάκια, την Ιερουσαλήμ, τη Ναμπλούς, Σαφάντ, Λαντζούν, την Άκρα ή τη Γάζα, με ντόπιους άραβες διοικητές, ανθρώπους του εκάστοτε Σουλτάνου, που συγκρούονταν και μεταξύ τους, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν τα χριστιανικά , Ιουδαϊκά και μουσουλμανικά μνημεία/ βακούφια.

Από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης ήταν το ορθόδοξο Πατριαρχείο. Η περιοχή ονομαζόταν κυρίως Arazi-i Muqaddas/ άγιοι τόποι και σπάνια Filastin.

Πάντα υπήρχαν Χριστιανοί, άραβες μουσουλμάνοι και Εβραίοι εκεί, παρότι πολλοί είχαν εκδιωχθεί από τον Ρωμαίο Τίτο , ήδη από το 70 μ.Χ ( εορτή μνήμης Διασποράς των Εβραίων, η Τισά Μπάβ).

Μετά το ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ευρώπης από τον Χίτλερ, που είχε συνεργάτες μεταξύ άλλων Ευρωπαίων, ποικίλες φυλές και μουσουλμάνους εκμεταλλευόμενος τον αντισημιτισμό τους ( βλ. εδώ: https://youtu.be/QTaEuaVIFtQ?si=hWTPqMCcwYRJGK4Z ) κάποιοι Ευρωπαίοι και όχι μόνον Εβραίοι, το 1947 επέστρεψαν στα πατρογονικά τους εδάφη , όπου βρήκαν ντόπιους άραβες, λίγους Εβραίους και χριστιανούς. Προσπάθησαν να φτιάξουν κράτος , αντί της Αφρικής που τους είχαν προτείνει τα Ηνωμένα Έθνη ( σκεφτείτε να έλεγαν το ίδιο στους Έλληνες μετά το 1821. Να φτιάχναμε νέα Ελλάδα στην Αφρική !!! ) , δεν το δέχθηκαν και αναπόφευκτα άρχισαν οι συγκρούσεις με τους ντόπιους άραβες, γεωγραφικά ονομαζόμενοι πλέον ως Παλαιστίνιοι . Έξι φορές δόθηκε η ευκαιρία επίλυσης του θέματος και άλλες τόσες ναυάγησε. Το Ισραήλ αναγνωρίστηκε ως κράτος ( Μάιος 1948 – 1949 ) από τις περισσότερες χώρες του ΟΗΕ, πλην κάποιων ισλαμικών που δεν το αναγνωρίζουν ακόμα. Οι Παλαιστίνιοι αναγνωρίστηκαν ως εθνική οντότητα με το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, την 22 .11.1974 και εκπροσωπούνται επίσημα από την διοίκησή τους στη Ραμάλα ( Αμπού Αμπάς).

Στα εχθρικά αυτά πλαίσια , το Ισραήλ οργανώθηκε ως χώρα στρατόπεδο που λειτουργεί και ως Πολιτεία. Δεν είναι μια χώρα/ Πολιτεία της Ε.Ε που αν χρειαστεί θα γίνει στρατόπεδο. Λόγω καταστάσεων είναι δομημένο για διαρκή πόλεμο, έχοντας κακή μνήμη διώξεων και αντισημιτισμού επί 2000 χρόνια, συν τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η σιιτική φιλοϊρανική Χεζμπολλάχ ( ετυμολογικά , το κόμμα του Θεού ) και η σουνιτική φιλοτουρκική Χαμάς ( ετυμολογικά , ζηλωτική ισλαμιστική αντίσταση ), που το βάλουν μονίμως σε στόχους αμάχων, με συνέπεια την αντίκρουση του Ισραήλ επί δικαίων και αδίκων.

Εν προκειμένω:

Οι άμαχοι της Γάζας κρατώνται με το ζόρι από την Χαμάς , ως ασπίδα προστασίας του κρυμμένου οπλοστασίου της μέσα στον αστικό ιστό.

Στα πλαίσια εκκαθαρίσεων της τρομοκρατικής σουνιτικής φιλοτουρκικής Χαμάς ( ετυμολογικά: حركة المقاومة الإسلامية Ḥarakah al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah, δηλ “Islamic Resistance Movement” Ισλαμικό αντιστασιακό κίνημα, με ακρώνυμο: HMS και ḥamās (حماس) που στα Αραβικά σημαίνει : ζήλος, δύναμη, ηρωισμός) υπάρχουν άδικες παράπλευρες απώλειες αμάχων. Είτε από πυρά Ισραηλινών, είτε από αστοχίες της Χαμάς. Πιθανόν ο πύραυλος στο νοσοκομείο να ήταν της Χαμάς , που ξέφυγε της πορείας του. Εξάλλου οι ίδιοι της Χαμάς συνομολογούν πως έχουν αυτοσχέδια όπλα, με πιθανότατες αστοχίες.

Την αφορμή όλου του κακού , που έτσι και αλλιώς έχει χρόνια αίτια, την έδωσε το απρόκλητο έγκλημα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ ειρήνης το περασμένο Σάββατο.

Προσέξτε , σε αμάχους , όχι σε στρατιωτικό στόχο, οι εγκληματίες Ισραηλινών και εξ αντανακλάσεως και Παλαιστινίων.

Η αναλογικότητα του Ισραήλ σε αυτό το έγκλημα ποιά θα πρέπει να ήταν ; να χτυπήσει αντίστοιχο φεστιβάλ Παλαιστινίων ή να εκκαθαρίσει τη Χαμάς με τη βοήθεια της επίσημης διοίκησής τους στη Ραμάλα / Αμπού Αμπάς , όπως και προσπαθεί, αλλά δεν συνεργάζονται οι Παλαιστίνιοι.

Η αναλογικότητα ποια θα ήταν ; να εξαφανιστεί το Ισραήλ όπως θέλουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις και το Ιράν ή να αντισταθεί ως η μόνη νησίδα δυτικόφιλης χώρας ( με τα όποια κακά και εσωτερική διχόνοια έχει) μέσα σε μια θάλασσα φανατικού ισλαμισμού ;

Η λύση ρεαλιστικά, επί του πεδίου και όχι αόριστα ρομαντικά είναι μια :

Αποχώρηση αμάχων ( δεν τους αφήνει όμως η Χαμάς ) , έλεγχός τους μήπως μέσα κρύβονται τρομοκράτες , εκκαθάριση της Γάζας από εστίες τρομοκρατών. Υπογραφή ειρήνης με τη διοίκηση της Ραμάλα, ανοικοδόμηση της Γάζας, επιστροφή των αμάχων, με εγγυητές των Παλαιστινίων τους Άραβες και των Ισραηλινών των ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτό έγινε στο Αρτσάχ μόλις πριν λίγες μέρες με την αποχώρηση των Αρμενίων υπό την απειλή γενοκτονίας τους από τους Αζέρους .

Η αποχώρηση έγινε, με εγγυήσεις , δεν άνοιξε μύτη και ουδείς ευαίσθητος παγκοσμίως μίλησε.

Μάλιστα οι Αρμένιοι δεν θα επιστρέψουν στο Αρτσάχ, ενω οι Παλαιστίνιοι θα μπορούσαν, στη Γάζα, υπό όρους και αφού εξαφανιστεί η Χαμάς.

– Εν τούτοις δεν θα το μάθουμε επίσημα ποτέ ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός πίσω απ όλα αυτά . Πάντως μιλώντας με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και δη Ισραήλ, μου είπαν πως θα μπορούσαν να παραπλανηθούν οι μυστικές υπηρεσίες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν γνώριζαν τι γίνεται.

Το θέμα ξεφεύγει του ανθρωπισμού και του δικαίου. Έχουν επικρατήσει ξερά, γεωπολιτικά, οικονομικά συμφέροντα, μυστικές υπηρεσίες με εργαλεία τους ακραία στοιχεία. Ένα εκρηκτικό μίγμα με απροσδόκητες εξελίξεις , που χαροποιούν όλες τις αναθεωρητικές δυνάμεις του κόσμου , όπως την Τουρκία, που λόγω οθωμανοκρατίας, θεωρεί πως της πέφτει ωφελιμιστικός ρόλος διαμεσολάβησης.

Λόγω του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων όμως, θα μπορούσε να παίξει ειρηνευτικό ουσιαστικό ρόλο, κυρίως η Ελλάδα , όχι η Τουρκία, που δεν αποκλείεται όλο αυτό να σχεδιάστηκε από τις μυστικές της υπηρεσίες με τη Χαμάς, στην Κων/πολη , όπου και η έδρα της ανθελληνικής Χαμάς.

Η κατοχική Τουρκία των εποίκων της Β. Κύπρου , ζητά να φύγουν από την πατρογονική γη τους οι Ισραηλινοί έποικοι ( sic ). H πεμπτουσία της υποκρισίας. Κι εμείς συνομιλούμε καλόπιστα με τον ιστορικό δήμιό μας.

Καλά τα ευχολόγια περί ειρήνης και είθε να έρθει σύντομα , αλλά μέχρι τότε , δεν είμαι ούτε με τη Χαμάς, ούτε με τους μουλλάδες που με απειλούν στο YouTube.

Καμία δικαιολογία και ανοχή υπέρ τους . Μόνο καταδίκη• εξάλειψη κάθε τρομοκρατίας και θεοκρατίας, με κάθε κόστος. Η δράση τους φέρνει αντίδραση, σκληρή και άδικη για αμάχους.

Αλλά μήπως αυτοί οι θρασύδειλοι χτυπούν στρατεύματα ; αμάχους χτυπάει η τρομοκρατία τους, αδιακρίτως καταγωγής και θρησκείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο δυτικός κόσμος ενώπιον υπαρξιακού διλήμματος: «To χρόνιο παλαιστινιακό πρόβλημα, τζιχαντιστικό ισλάμ και μετανάστευση»

Γράφει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος

(Δρ Παντείου Πανεπιστημίου

Συνεργάτης Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών

 Μελετών Πανεπιστημίου Πειραιά Δικηγόρος

παρ’Αρείω Πάγω Μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ)

Χωρίς ευρωπαϊκό στρατό , η ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις. Τα ευχολόγια δεν αρκούν και το διεθνές δίκαιο δεν επιβάλλεται με προτροπές. Χρειάζεται διεθνή ” δικαστικό επιμελητή ” επιβολής του , που δεν υπάρχει. Ο ΟΗΕ και τα όργανά του στην πράξη είναι ανεπαρκή.

Η ΕΕ, με δημογραφική παρακμή , δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την είσοδο δημογραφικά ακμαίων με αξιακό κώδικα το τζιχάντ. Όταν μάλιστα η ΕΕ επιζητά/ επιτρέπει τις εισόδους αυτές.

Ο διάλογος δεν μπορεί να αποδώσει όταν η καλοπιστία σου λογίζεται ως αδυναμία από την άλλη πλευρά, που σου απαγορεύει κάθε λόγο στο δικό της έδαφος. Ποιος ευρωπαίος/ δυτικός, θα μπορούσε να μιλήσει ελεύθερα στα ΜΜΕ ανελεύθερων θεοκρατικών καθεστώτων, ή χωρίς μαντήλα οι γυναίκες ; Αν συνοδεύεις γυναίκα χωρίς να είναι συγγενής ή σύζυγός σου κινδυνεύετε αμφότεροι με σύλληψη , σε κάποια καθεστώτα.

Η αναλογικότητα και αυτοχειρία της Δύσης είναι πως, για να κάνει μπίζνες σε ενεργειακά πλούσια θεοκρατικά καθεστώτα , που δεν δέχονται πρόσφυγες, ή τους δέχονται με σκληρά κριτήρια, όπου εργάζονται και ζουν ως υποζύγια, αποδέχθηκε εγγράφως να τους υποδέχεται και χρηματοδοτεί επιδοματικά αυτή. Κάτι που την οδηγεί στην προαναφερόμενη παρακμή / αυτοχειρία της, λόγω του αξιακού κώδικα που οι εν λόγω ακολουθούν. Και φυσικά αν ήθελε όντως να τους βοηθήσει, θα μπορούσε να μην δημιουργεί προβλήματα στις χώρες προέλευσής τους, που τους αναγκάζουν να φεύγουν. Αν όμως η Δύση τους άφηνε στην ησυχία τους, να δυναμώσουν , είναι ιστορικά και στατιστικά επαληθευόμενο πως θα στρέφονταν δυναμικά κατά της Δύσης. Τώρα , αυτό γίνεται με τη μορφή της πολιορκίας και του Trojan horse / δούρειου ίππου και γενικά βρισκόμαστε σε φαύλο κύκλο, ή άλυτο γόρδιο δεσμό, με μεγάλες πιθανότητες να χάσει η Δύση , με πρώτους χαμένους, ό της παραδοξότητας, όλους τους “δικαιωματιστές” , από το απόλυτο που πρεσβεύουν αυτοί, τους οποίους υποστηρίζουν.

Μας προτρέπουν να προσέχουμε . Από τι ; δεν έχει όνομα αυτό ; Και ποιό είναι το μέτρο της προσοχής μας ; πρώτα θα επιτεθούν και μετά θα αμυνθούμε ; με τι μέσα θα αμυνθούμε ; ποιό το μέτρο της αναλογικότητας επίθεσης – αντίδρασης, όταν κινδυνεύεις να πας κατηγορούμενος θεωρούμενος από θύμα , θύτης ;

Γιατί δεν λαμβάνονται προληπτικά ουσιαστικά μέτρα ; οδηγούμενοι έτσι οι πολίτες της ΕΕ στα άκρα , αφού δεν βλέπουν αποδοτικότητα της ήπιας πολιτικής.

Η ΕΕ , θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα, που σήμερα δεν διανοείται. Και όμως θα αναγκαστεί να τα πάρει.

Εγώ πχ, τι πρέπει να κάνω όταν ο ελληνόφωνος μουλλάς με στοχοποιεί επί 3,5 χρόνια στο YouTube ; να κάνω διάλογο ; να τον αγνοήσω; κι αν αυτός λειτουργήσει ως ηθικός αυτουργός και κάποιος ακραίος με εκ-καθαρίσει ; τι θα λέμε ; κρίμα, αλλά μιλούσα πολύ ; Θα μπορούσα να πάω εγώ στη χώρα καταγωγής του , φορώντας σταυρό και να κατηγορώ ως ρατσιστές τους ομόθρησκούς του σε τοπικά sites και ΜΜΕ ; Όχι . Αυτός όμως εδώ μπορεί και ουδείς ασχολείται μαζί του , να τον μαζέψει . Μιλάμε για μέτρο και αναλογικότητα που όμως την έχουμε χάσει.

Περαιτέρω:

Η περιοχή της γης Χαναάν, Ιουδαίας, Παλαιστίνης ήταν πάντοτε στην ιστορία προβληματική. Μικρή σε έκταση γη που κατοικούσαν συγκρουσιακά, πολλές Σημιτικές εβραικές φυλές ( 12) , Ναβαταίοι πρόγονοι των προισλάμ Αράβων, οι Lakhm , Judham , Kinana , Khath’am , Khuza’a Azd Sarat .κ.ά .

* Οι Φιλισταίοι δεν ήταν Έλληνες όπως εσφαλμένως κυκλοφορεί στο FB.

O δε όρος Παλαιστίνιος είναι γεωγραφικός και όχι εθνικός. Εθνικός έγινε στην πορεία για τους άραβες μουσουλμάνους της περιοχής.

Όπως οι Σλάβοι πήραν τον γεωγραφικό όρο Μακεδονία και τον έκαναν εθνικό , με τη συναίνεσή μας. Έγιναν εθνικά , βορειο Μακεδόνες , ενώ ήταν μόνο γεωγραφικά και όχι εθνικά Μακεδόνες, αφού ήταν Σλάβοι. Έτσι και οι εθνικά άραβες της Παλαιστίνης, έλαβαν τον γεωγραφικό όρο Παλαιστίνιοι, ως εθνικό τους όνομα.

Πιο πριν, η περιοχή ήταν το Οθωμανικό Εγιαλέτι της Δαμασκού με 5 επιμέρους σαντζάκια, την Ιερουσαλήμ, τη Ναμπλούς, Σαφάντ, Λαντζούν, την Άκρα ή τη Γάζα, με ντόπιους άραβες διοικητές, ανθρώπους του εκάστοτε Σουλτάνου, που συγκρούονταν και μεταξύ τους, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν τα χριστιανικά , Ιουδαϊκά και μουσουλμανικά μνημεία/ βακούφια.

Από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης ήταν το ορθόδοξο Πατριαρχείο. Η περιοχή ονομαζόταν κυρίως Arazi-i Muqaddas/ άγιοι τόποι και σπάνια Filastin.

Πάντα υπήρχαν Χριστιανοί, άραβες μουσουλμάνοι και Εβραίοι εκεί, παρότι πολλοί είχαν εκδιωχθεί από τον Ρωμαίο Τίτο , ήδη από το 70 μ.Χ ( εορτή μνήμης Διασποράς των Εβραίων, η Τισά Μπάβ).

Μετά το ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ευρώπης από τον Χίτλερ, που είχε συνεργάτες μεταξύ άλλων Ευρωπαίων, ποικίλες φυλές και μουσουλμάνους εκμεταλλευόμενος τον αντισημιτισμό τους ( βλ. εδώ: https://youtu.be/QTaEuaVIFtQ?si=hWTPqMCcwYRJGK4Z ) κάποιοι Ευρωπαίοι και όχι μόνον Εβραίοι, το 1947 επέστρεψαν στα πατρογονικά τους εδάφη , όπου βρήκαν ντόπιους άραβες, λίγους Εβραίους και χριστιανούς. Προσπάθησαν να φτιάξουν κράτος , αντί της Αφρικής που τους είχαν προτείνει τα Ηνωμένα Έθνη ( σκεφτείτε να έλεγαν το ίδιο στους Έλληνες μετά το 1821. Να φτιάχναμε νέα Ελλάδα στην Αφρική !!! ) , δεν το δέχθηκαν και αναπόφευκτα άρχισαν οι συγκρούσεις με τους ντόπιους άραβες, γεωγραφικά ονομαζόμενοι πλέον ως Παλαιστίνιοι . Έξι φορές δόθηκε η ευκαιρία επίλυσης του θέματος και άλλες τόσες ναυάγησε. Το Ισραήλ αναγνωρίστηκε ως κράτος ( Μάιος 1948 – 1949 ) από τις περισσότερες χώρες του ΟΗΕ, πλην κάποιων ισλαμικών που δεν το αναγνωρίζουν ακόμα. Οι Παλαιστίνιοι αναγνωρίστηκαν ως εθνική οντότητα με το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, την 22 .11.1974 και εκπροσωπούνται επίσημα από την διοίκησή τους στη Ραμάλα ( Αμπού Αμπάς).

Στα εχθρικά αυτά πλαίσια , το Ισραήλ οργανώθηκε ως χώρα στρατόπεδο που λειτουργεί και ως Πολιτεία. Δεν είναι μια χώρα/ Πολιτεία της Ε.Ε που αν χρειαστεί θα γίνει στρατόπεδο. Λόγω καταστάσεων είναι δομημένο για διαρκή πόλεμο, έχοντας κακή μνήμη διώξεων και αντισημιτισμού επί 2000 χρόνια, συν τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η σιιτική φιλοϊρανική Χεζμπολλάχ ( ετυμολογικά , το κόμμα του Θεού ) και η σουνιτική φιλοτουρκική Χαμάς ( ετυμολογικά , ζηλωτική ισλαμιστική αντίσταση ), που το βάλουν μονίμως σε στόχους αμάχων, με συνέπεια την αντίκρουση του Ισραήλ επί δικαίων και αδίκων.

Εν προκειμένω:

Οι άμαχοι της Γάζας κρατώνται με το ζόρι από την Χαμάς , ως ασπίδα προστασίας του κρυμμένου οπλοστασίου της μέσα στον αστικό ιστό.

Στα πλαίσια εκκαθαρίσεων της τρομοκρατικής σουνιτικής φιλοτουρκικής Χαμάς ( ετυμολογικά: حركة المقاومة الإسلامية Ḥarakah al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah, δηλ “Islamic Resistance Movement” Ισλαμικό αντιστασιακό κίνημα, με ακρώνυμο: HMS και ḥamās (حماس) που στα Αραβικά σημαίνει : ζήλος, δύναμη, ηρωισμός) υπάρχουν άδικες παράπλευρες απώλειες αμάχων. Είτε από πυρά Ισραηλινών, είτε από αστοχίες της Χαμάς. Πιθανόν ο πύραυλος στο νοσοκομείο να ήταν της Χαμάς , που ξέφυγε της πορείας του. Εξάλλου οι ίδιοι της Χαμάς συνομολογούν πως έχουν αυτοσχέδια όπλα, με πιθανότατες αστοχίες.

Την αφορμή όλου του κακού , που έτσι και αλλιώς έχει χρόνια αίτια, την έδωσε το απρόκλητο έγκλημα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ ειρήνης το περασμένο Σάββατο.

Προσέξτε , σε αμάχους , όχι σε στρατιωτικό στόχο, οι εγκληματίες Ισραηλινών και εξ αντανακλάσεως και Παλαιστινίων.

Η αναλογικότητα του Ισραήλ σε αυτό το έγκλημα ποιά θα πρέπει να ήταν ; να χτυπήσει αντίστοιχο φεστιβάλ Παλαιστινίων ή να εκκαθαρίσει τη Χαμάς με τη βοήθεια της επίσημης διοίκησής τους στη Ραμάλα / Αμπού Αμπάς , όπως και προσπαθεί, αλλά δεν συνεργάζονται οι Παλαιστίνιοι.

Η αναλογικότητα ποια θα ήταν ; να εξαφανιστεί το Ισραήλ όπως θέλουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις και το Ιράν ή να αντισταθεί ως η μόνη νησίδα δυτικόφιλης χώρας ( με τα όποια κακά και εσωτερική διχόνοια έχει) μέσα σε μια θάλασσα φανατικού ισλαμισμού ;

Η λύση ρεαλιστικά, επί του πεδίου και όχι αόριστα ρομαντικά είναι μια :

Αποχώρηση αμάχων ( δεν τους αφήνει όμως η Χαμάς ) , έλεγχός τους μήπως μέσα κρύβονται τρομοκράτες , εκκαθάριση της Γάζας από εστίες τρομοκρατών. Υπογραφή ειρήνης με τη διοίκηση της Ραμάλα, ανοικοδόμηση της Γάζας, επιστροφή των αμάχων, με εγγυητές των Παλαιστινίων τους Άραβες και των Ισραηλινών των ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτό έγινε στο Αρτσάχ μόλις πριν λίγες μέρες με την αποχώρηση των Αρμενίων υπό την απειλή γενοκτονίας τους από τους Αζέρους .

Η αποχώρηση έγινε, με εγγυήσεις , δεν άνοιξε μύτη και ουδείς ευαίσθητος παγκοσμίως μίλησε.

Μάλιστα οι Αρμένιοι δεν θα επιστρέψουν στο Αρτσάχ, ενω οι Παλαιστίνιοι θα μπορούσαν, στη Γάζα, υπό όρους και αφού εξαφανιστεί η Χαμάς.

– Εν τούτοις δεν θα το μάθουμε επίσημα ποτέ ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός πίσω απ όλα αυτά . Πάντως μιλώντας με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και δη Ισραήλ, μου είπαν πως θα μπορούσαν να παραπλανηθούν οι μυστικές υπηρεσίες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν γνώριζαν τι γίνεται.

Το θέμα ξεφεύγει του ανθρωπισμού και του δικαίου. Έχουν επικρατήσει ξερά, γεωπολιτικά, οικονομικά συμφέροντα, μυστικές υπηρεσίες με εργαλεία τους ακραία στοιχεία. Ένα εκρηκτικό μίγμα με απροσδόκητες εξελίξεις , που χαροποιούν όλες τις αναθεωρητικές δυνάμεις του κόσμου , όπως την Τουρκία, που λόγω οθωμανοκρατίας, θεωρεί πως της πέφτει ωφελιμιστικός ρόλος διαμεσολάβησης.

Λόγω του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων όμως, θα μπορούσε να παίξει ειρηνευτικό ουσιαστικό ρόλο, κυρίως η Ελλάδα , όχι η Τουρκία, που δεν αποκλείεται όλο αυτό να σχεδιάστηκε από τις μυστικές της υπηρεσίες με τη Χαμάς, στην Κων/πολη , όπου και η έδρα της ανθελληνικής Χαμάς.

Η κατοχική Τουρκία των εποίκων της Β. Κύπρου , ζητά να φύγουν από την πατρογονική γη τους οι Ισραηλινοί έποικοι ( sic ). H πεμπτουσία της υποκρισίας. Κι εμείς συνομιλούμε καλόπιστα με τον ιστορικό δήμιό μας.

Καλά τα ευχολόγια περί ειρήνης και είθε να έρθει σύντομα , αλλά μέχρι τότε , δεν είμαι ούτε με τη Χαμάς, ούτε με τους μουλλάδες που με απειλούν στο YouTube.

Καμία δικαιολογία και ανοχή υπέρ τους . Μόνο καταδίκη• εξάλειψη κάθε τρομοκρατίας και θεοκρατίας, με κάθε κόστος. Η δράση τους φέρνει αντίδραση, σκληρή και άδικη για αμάχους.

Αλλά μήπως αυτοί οι θρασύδειλοι χτυπούν στρατεύματα ; αμάχους χτυπάει η τρομοκρατία τους, αδιακρίτως καταγωγής και θρησκείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ