Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Στήριξη στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Στήριξη στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη της ασθένειας, στην κεντρική πλατεία Κρεστένων

Η στήριξη του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού, καθώς και στους οικείους τους, επισημάνθηκε στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης για την ασθένεια, που έγινε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Κρεστένων.

Αρχικά στην σημαντική ενημερωτική ημερίδα  για τον καρκίνο του μαστού, μίλησε η δικηγόρος και νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος κ. Δήμητρα Ζαφειροπούλου, η οποία καλωσόρισε  όλους τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου.

«Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη και αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 40-45 ετών παγκοσμίως. Είναι  σημαντικό όμως να γνωρίζουμε πως ο καρκίνος του μαστού είναι θεραπεύσιμος  εφόσον  ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο. Αν η αντιμετώπιση της νόσου γίνει έγκαιρα, το ποσοστό ίασης ξεπερνά πολλές φορές το 97%. Η πρόληψη αυτής της ασθένειας επομένως είναι κρίσιμη και μπορεί να γίνει με ενημέρωση, τακτική εξέταση και υγιεινή ζωή. Η σημερινή ημερίδα μας έχει ακριβώς αυτό τον στόχο. Της ενημέρωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ζαφειροπούλου.

Παράλληλα υπενθύμισε το πρόγραμμα που έχει θεσμοθετηθεί στην μνήμη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για τον έλεγχο των μαστών, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Ομιλίες εξάλλου σχετικά με τη νόσο και την αντιμετώπισή της, έγιναν από την πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Κρεστένων κ. Μαρία Στρουμπάκου, την αν. διοικήτρια Νοσοκομείου  Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου, καθώς και εκπροσώπους  από το Δίκτυο Μαιών Ν. Ηλείας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης  ήταν ο  Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, το Κέντρο Κοινότητας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο  του Δήμου, το Δίκτυο Μαιών Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, ενώ στους  παρευρισκόμενους διανεμήθηκαν φυλλάδια, ροζ μπαλόνια και άλλο ενημερωτικό υλικό γύρω από τον καρκίνο του μαστού, για τον οποίο ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου  Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Παν. Κόρακας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ