Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝεκτάριος Φαρμάκης: «Θα συνεχίσουμε να ιδρώνουμε τη φανέλα»

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Θα συνεχίσουμε να ιδρώνουμε τη φανέλα»

Συνάντηση με όλο το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Μπροστά για Όλους» είχε χθες στον Πύργο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Συνάντηση με όλο το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Μπροστά για Όλους» στην Π.Ε. Ηλείας είχε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Η συνάντηση έγινε στο μικρό συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο και παραβρέθηκαν τόσο αυτοί που εκλέχθηκαν, όσο και αυτοί που δεν εκλέχθηκαν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι λίγες απουσίες ήταν δικαιολογημένες.

«Με σεμνότητα και ταπεινότητα»

Αισιόδοξος για το μέλλον και, προφανώς ικανοποιημένος μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε η παράταξή του στις πρόσφατες εκλογές, ο Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ»: «Με μεγάλη χαρά, αλλά και με ευθύνη, βρίσκομαι σήμερα εδώ στον Πύργο, στην Π.Ε. Ηλείας, για να βρεθούμε όλοι μαζί οι συνοδοιπόροι αυτής της μεγάλης πορείας προς την κοινωνία, οι άνθρωποι που μας έκαναν την τιμή και συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μας, είτε αναδείχθηκαν μετά τις εκλογές οι νέοι αιρετοί της Π.Ε. Ηλείας, είτε όχι. Βρισκόμαστε εδώ για να επαναεπιβεβαιώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στους εαυτούς μας, και σε όλη την Ηλεία και την Δυτική Ελλάδα: πως θα συνεχίσουμε με σεμνότητα και ταπεινότητα απέναντι στην ίδια την κοινωνία που μας εμπιστεύτηκε, αλλά ταυτόχρονα μας γέμισε και με ευθύνες.  Δεν είναι στιγμές πανηγυρισμών, πανηγυρίσαμε την ημέρα των εκλογών. Είναι στιγμές ευθύνης, είναι στιγμές συνέχισης μιας προσπάθειας που, ναι, επιβραβεύτηκε με την κοινωνική αποδοχή, αλλά αυτό που μένει να αποδειχθεί και αυτό θα ζητήσω από τους συνοδοιπόρους σήμερα εδώ, είναι να συνεχίσουμε την ίδια ζέση, με την ίδια ομόνοια, με την ίδια ενότητα κι ακόμα περισσότερη, να προσπαθήσουμε να μην περάσουμε κάτω από τον πήχη. Γιατί όσο πιο ψηλά ανεβαίνει ο πήχης τόσο πιο δύσκολο περνάς από πάνω. Ο πήχης είναι ψηλά κι αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, είτε αιρετοί, είτε μη αιρετοί, είναι να περάσουμε από πάνω. Αυτός είναι ο στόχος».

«Όταν προσπαθείς πάντα κάτι πετυχαίνεις για τον τόπο σου»

Σε ερώτησή μας για την δέσμευση που αναλαμβάνει η Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης απέναντι στην Ηλεία, ο Νεκτάριος Φαρμάκης απάντησε ως εξής: «Η δέσμευση είναι αυτό που είπαμε και προεκλογικά. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει καταλόγους και τιμοκαταλόγους σαν μπροσούρες έργων και οραμάτων. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, με ακόμα μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για τους συμπολίτες μας, είτε είναι αυτό αρμοδιότητά μας, είτε δεν είναι. Δεν έχουμε αποφύγει τίποτα, δεν έχουμε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό μας ποτέ. Έχουμε προσπαθήσει για τα πάντα, άλλοτε επιτυχώς, άλλοτε όχι τόσο επιτυχώς. Έχουμε όμως προσπαθήσει και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Και νομίζω ότι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας παρουσιάστηκαν και προεκλογικά και επιβραβεύτηκαν από τις πρόσφατες εκλογές. Όταν προσπαθείς πάντα κάτι πετυχαίνεις για τον τόπο σου. Αυτή είναι η δική μας δική μας δέσμευση. Ότι θα συνεχίσουμε να ιδρώνουμε τη φανέλα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ