Καταγγελία-βόμβα από Αλέξη Καστρινό: Η απερχόμενη δημοτική αρχή του αρνείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμο Πηνειού!

304

Δεν του επιτρέπει να καταθέσει ως μάρτυρας μαζί με τον Θ. Τσατσό σε αγωγή κατά του Δήμου με την οποία ζητούνται 178.500 ευρώ για προμήθεια αθλητικού υλικού σε παρελθόντα έτη

Σε καταγγελία-βόμβα προχώρησε χθες ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Θανάση Τσατσό. Ο κ. Καστρινός ανέφερε πως ο ίδιος μαζί με τον κ. Τσατσό, ζήτησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες , υπέρ των συμφερόντων του Δήμου Πηνειού, σε αγωγή που έχει κατατεθεί από έμπορο αθλητικών ειδών ο οποίος ζητά από τον Δήμο το ποσό των 178.500 ευρώ για προμήθεια αθλητικού υλικού σε σωματεία σε παρελθόντα έτη, αλλά η απερχόμενη Δημοτική Αρχή τους το αρνείται!

Σύμφωνα με τον Αλέξη Καστρινό η αγωγή αυτή «είναι κατά νόμο και ουσία εντελώς αβάσιμη και αφορά στα έτη 2004, 2005, 2006, 2007 και 2008».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως όταν πληροφορήθηκε ότι υπάρχει αυτή η αγωγή κατά του Δήμου είχε πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε ζητήσει να καταθέσει υπέρ των συμφερόντων του Δήμου για το 2007 και το 2008 που ήταν Δήμαρχος αλλά και για παλιότερα ως Δημοτικός Σύμβουλος. Επίσης ο κ. Τσατσός ήταν τότε Αντιδήμαρχος. Κι ενώ αρχικά στο Δημοτικό Συμβούλιο αφέθηκε να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει, μιας και η αγωγή φαινόταν αβάσιμη, από τη Δικηγόρο που εκπροσωπεί τον Δήμο Πηνειού ο κ. Καστρινός ενημερώθηκε ότι δεν μπορούν να καταθέσουν ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Τσατσός.

«Η δικηγόρος μου είπε ότι δεν επιθυμεί η παρούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού να καταθέσουμε! Μάλιστα της έστειλα mail για να μου το στείλει και γραπτώς ενώ έχω ενημερώσει τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου να παρακολουθεί την υπόθεση. Έτσι αποφάσισα να δώσουμε αυτή τη συνέντευξη τύπου για να ενημερώσω αλλά και για να καταγγείλω το γεγονός. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών όμως εύχομαι να μην γίνει κανένα λάθος. Να μην διανοηθεί κανείς να πάει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Είμαι ξεκάθαρος. Το 2007 και το 2008 δεν είχε δοθεί καμία εντολή ούτε από Καστρινό ούτε από Τσατσό για προμήθεια αθλητικού υλικού», σημείωσε.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Καστρινός ανέφερε τα εξής:

«Είχε γίνει μία αγωγή στις 24/5/2023 κατά του Δήμου Πηνειού μέσω της οποίας, έμπορος αθλητικών ειδών ζητά το συνολικό ποσό των 178.500 ευρώ. Την αγωγή, την οποία θεωρώ κατά νόμο και ουσία αβάσιμη και θα αποδειχθεί αυτό, ανέφερε ότι στα έτη 2004, 2005 και 2006 καθώς και 2007-2008 είχε προμηθεύσει σωματεία αθλητικά με εντολή του τότε Δήμου του Γαστούνης για να πάρουν αθλητικό υλικό. Το ποσό κάθε χρόνο ήταν 35.700 ευρώ.

Όλως τυχαίως σε αυτά τα πέντε χρόνια έδινε πάντα τα ίδια πράγματα βέβαια. Ανέφερε μέσα κάποιες ομάδες του Δήμου, όμως είδα πως στην αγωγή αναφέρεται και σε μία ομάδα που δεν ήταν στον τότε Δήμο Γαστούνης, ομάδα της Αγίας Μαύρας.

Όταν εγώ πληροφορήθηκα από τον επικεφαλής της μειοψηφίας τον κύριο Γεωργόπουλο και τον κύριο Θεοδωρακόπουλο, πού ήσαν τότε μέλη στην Οικονομική Επιτροπή, ότι υπάρχει αυτή η αγωγή, αμέσως πήγα στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησα παρουσία όλου του δημοτικού συμβουλίου, αφού τελείωσε τα θέματα, να καταθέσουμε ως μάρτυρες υπεράσπισης του Δήμου για να αποδείξω τα ανακριβή τα αναληθή και ψευδή που αναφέρονται στην αγωγή.

Ιδιαίτερα για την περίοδο 2007 και 2008 που ήμουν εγώ ο δήμαρχος Γαστούνης. Επιπλέον το 2004 ήμουν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και το 2005 και το 2006 ήμουν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, άρα νομίζω ότι θα έπρεπε να ήμουν από αυτούς που θα έπρεπε να καλεστούν. Και προσέξτε ζήτησα να καταθέσω υπέρ των συμφερόντων του Δήμου.

Μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε, παρουσία όλων των  δημοτικών συμβούλων, ο κύριος Βασιλείου ως Πρόεδρος -μπορεί να το βεβαιώσει- είπε ότι πράγματι και σωστό είναι και αυτοί έβλεπαν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την αγωγή. Βέβαια δεν είναι δικαστήριο το δημοτικό συμβούλιο.

Περίμενα λοιπόν να δω τον ορισμό του δικηγόρου. Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε γίνει στις 30 Μαΐου και αναγκαστικά τον Σεπτέμβρη, αφού δεν είχε βγει απόφαση, να πάρω τον γενικό γραμματέα του Δήμου και να τον ενημερώσω ότι εκκρεμεί να ανέβει η απόφαση στην Διαύγεια να οριστεί ο δικηγόρος.

Ορίστηκε λοιπόν ο δικηγόρος και μετά πήγα και κατέθεσα μία αίτηση προς τον Δήμο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στον ίδιο το Δήμαρχο και προς την Οικονομική Επιτροπή και προς τον δικηγόρο που είχε οριστεί για να με εντάξουν ως μάρτυρα υπέρ των συμφερόντων του Δήμου.

Την ίδια αίτηση πήγε και κατέθεσε λίγες μέρες αργότερα και ο κύριος Τσάτσος τότε αντιδήμαρχος μου γιατί μέσα στην αγωγή αναφέρεται ότι έπαιρνε είτε εντολές από τον δήμαρχο είτε από τον αντιδήμαρχο για να καταθέσει και αυτός ως μάρτυρας.

Ως δια μαγείας, ενώ έπαιρνα την δικηγόρο τηλέφωνο για να μου ορίσει την ημερομηνία γιατί εξετάζονται μάρτυρες ενόρκως και θα πρέπει δύο μέρες πιο πριν να έχει ενημερωθεί ο αντίστοιχος δικηγόρος της άλλης μεριάς, δηλαδή του ανθρώπου που κάνει την αγωγή, χθες με πήρε τηλέφωνο η δικηγόρος και μου είπε ότι δεν επιθυμεί η δημοτική αρχή να καταθέσω εγώ και ο κύριος Τσάτσος.

Αυτό είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε και μάλιστα έστειλα και e-mail στην δικηγόρο για να πάρουμε την απάντηση εγγράφως. Δεν μέμφομαι κανέναν εγώ αναφέρομαι σε γεγονότα.

Εύχομαι να μη γίνει κάτι λάθος. Εύχομαι να μη διανοηθεί κανείς να πάει σε κανέναν εξωδικαστικό συμβιβασμό γιατί λόγω του ποσού θα πρέπει να πάει στο δημοτικό συμβούλιο! Εύχομαι να μη γίνει λάθος, είναι όμως υποχρεωμένος ο πληρεξούσιος δικηγόρος να παρακολουθεί τα πάντα για να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε στραβοπάτημα και η αρμόδια εισαγγελία και το αρμόδιο ελεγκτικό συνέδριο για οποιονδήποτε ενδεχόμενο καταλογισμό.

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, εγώ το κάνω για να προλάβω γιατί θέλω να καταθέσω όσο τίποτα άλλο. Θα κοιτάξω Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, από 1η Ιανουαρίου 2024 τον πλήρη φάκελο, το τι κατατέθηκε και θα είναι και μία από τις υποχρεώσεις μου να βγω στον κόσμο να πω την αλήθεια και για αυτήν την υπόθεση.

Αυτό δεν έχει γίνει στα χρονικά, να έρχεται κάποιος να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Δήμου και να μην τον αφήνει ο Δήμος! Εμείς δεν πήγαμε να κατηγορήσουμε κανέναν, πήγαμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου.

Είμαι πολύ προσεκτικός δεν έχω με κανέναν τίποτα τονίζω ότι υπέρ του ανθρώπου που κάνει την αγωγή έχουν καταθέσει δύο πρώην αυτοδιοικητικοί, ένας πρώην Δήμαρχος και ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος που τα έτη εκείνα ήταν δημοτικός σύμβουλος. Δεν ξέρω τι έχουν καταθέσει οι άνθρωποι εκτιμώ όμως ότι θα έπρεπε να πάρουν και κατάθεση από εμένα.

Εύχομαι να πάνε τα πράγματα καλά σας λέω όμως ότι εύχομαι να μην πάνε τα πράγματα σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και αν έχει βγει απόφαση η οποία είναι μη αρεστή εννοείται ότι θα πάμε σε έφεση και τρίτο θα αναζητηθούν ευθύνες για τα πάντα».

«Θα παραλάβω με επιφύλαξη»

Σε ερώτηση για το εάν θα παραλάβει από τον κ. Μαρίνο με επιφύλαξη, ο Αλέξης Καστρινός, τόνισε:  «Όταν είχε παραλάβει ο κύριος Μαρίνος, είχε παραλάβει με επιφύλαξη, εγώ λοιπόν πως πρέπει να παραλάβω; Δεν έχω μάθει στην πολιτική να κρύβομαι σκέφτομαι φωναχτά έχω δεσμευτεί στον κόσμο ότι θα παραλάβω με επιφύλαξη ότι θα κοιτάξω τα πράγματα και αν είναι όλα καλά έχει καλώς, από κει και πέρα αν δεν είναι όλα καλά δεν έχει καλώς».

Για την επανακαταμέτρηση

Τέλος σε ερώτηση για την επανακαταμέτρηση που έκανε ο κ. Μαρίνος, τόνισε:  «Έχω κάνει πάρα πολλές φορές εκλογές. Με 321 ψηφοδέλτια διαφορά τα συμπεράσματα είναι δικά σας, δεν θέλω να εκφραστώ, προφανώς κάποιοι δεν θέλουν να αντιληφθούν την πραγματικότητα μέχρι εκεί. Κάποια πράγματα έχουν λήξει και έληξαν στις 8 Οκτωβρίου 2023, αν θα ήταν 5 με 6 ψήφους θα το βλέπαμε».