Η Ελληνική Αστυνομία τιμά τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο:  Υποδοχή Παναγίας Κρεμαστής στον κεντρικό ναό του Σώματος

222

Mε την υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Κρεμαστής ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι θρησκευτικές ακολουθίες για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας μεγαλομάρτυρα άγιο Αρτέμιο στον κεντρικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα. Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο, υποδέχθηκαν έμπροσθεν του προαυλίου του ναού την θαυματουργή εικόνα, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Πύργου και την οποία μετέφεραν η καθηγουμένη της ιεράς μονής Παναγίας Κρεμαστής με τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως Ηλείας αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο. Στη συνέχεια, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του κ. Μακαρίου, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση, τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως Ηλείας αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο και πλειάδας κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Ανέων αναφέρθηκε τόσο στην προσωπικότητα του τιμωμένου αγίου Αρτεμίου, όσο και στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Κρεμαστής, η οποία ήρθε για να ευλογήσει την πόλη της Αθήνας. Συγχρόνως, επαίνεσε τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για την τεράστια προσφορά τους στην πατρίδα και στην κοινωνία.

Αμέσως μετά, προεξάρχοντος του κ. Μακαρίου ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της εικόνας του αγίου Αρτεμίου πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα η μπάντα του Σώματος συνόδευε υπό τους ήχους της τη λιτανεία και μαζί με το άγημα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας απέδιδαν τις δέουσες τιμές. 

Πριν την απόλυση, ο π. Αλέξιος Κουρτέσης, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, την Ιερά Σύνοδο, τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο για την άδεια και ευλογία που παρείχαν ώστε να μεταφερθεί η εικόνα στην Αθήνα. Παράλληλα, θέρμες ευχαριστίες απηύθυνε στην καθηγουμένη και τον πρωτοσύγκελλο που την συνόδευσαν, αλλά και στον Μητροπολίτη Ανέων για την αρχιερατική του χοροστασία. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους ενστόλους των μάχιμων υπηρεσιών, το άγημα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη μπάντα του Σώματος.

Να σημειωθεί, ότι στις ακολουθίες παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και πλήθος κόσμου, ενώ τους ψαλμούς της εορτής απέδωσαν θαυμάσια βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από αστυνομικούς υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θανάση Τσαρούχα και του κ. Θεόδωρου Τζοροβίλη.

ΠΗΓΗ: orthodoxia.info