Το πρώτο βιβλίο των Έλενα Κακολύρη και Μαρία Κατούφα: Η Άλλη Όψη

274

‹‹Όταν μια ζωή χάνεται άδικα κι ένα σώμα σπαρταρά στο χέρι δολοφόνου, η φύση για να προστατευθεί, ανοίγει μια σχισμή στο υφαντό του χωροχρόνου…

Ανοίγει μια νέα πύλη που οδηγεί στην Άλλη Όψη και μας επιτρέπει να δούμε πόσες ψυχές θα μπορούσε να ελευθερώσει…

Ήρθα απόψε και σε βρήκα γιατί χρειάζομαι τη βοήθεια σου, να ξεφυλλίσουμε μαζί τις επόμενες σελίδες και να δούμε τι θα γινόταν αν…››

         Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΜΕΝΤΟ, το πρώτο βιβλίο του συγγραφικού δίδυμου Κακολύρη-Κατούφα με τίτλο Η Άλλη Όψη. Το κοινωνικό αυτό μυθιστόρημα αγγίζει ένα πολυδαίδαλο και πολυεπίπεδο κοινωνικό φαινόμενο ζωής και θανάτου. Θύτης, θύμα και ομιλητές οδηγούν τον αναγνώστη και την αναγνώστρια σε ιστορίες καθημερινές, οικογενειακές, ανθρωπίνων σχέσεων, έμφυλων  συμπεριφορών, σεξιστικής βίας. Πρότυπα, κοινωνικά στερεότυπα, ζήλια, κοινωνική διαστρωμάτωση, εξουσιαστικές τάσεις, κτητικότητα, ξεδιπλώνονται, καθηλώνουν και δίνουν τροφή για σκέψη.

        Στις σελίδες του αποτυπώνονται με μυθιστορηματικό τρόπο πέντε διαφορετικές φανταστικές γυναικοκτονίες με ισάριθμες αλληλεπιδραστικές  λύσεις ΑΝ η κάθε ιστορία είχε εξελιχθεί αλλιώς και το θύμα είχε σκεφτεί και ενεργήσει διαφορετικά. Οι ήρωες περιγράφουν τα βιώματα τους με τρόπο κατανοητό στο ευρύ κοινό, προκαλώντας έντονα συναισθήματα και θέτοντας καίρια και επίκαιρα -όσο ποτέ άλλοτε- ερωτήματα.

Είναι το πάθος και η ζήλεια που οπλίζουν το χέρι ή μήπως οι σχέσεις εξουσίας είναι πιο δυνατές από όσο νομίζουμε;

Πόσο απέχει η αγάπη από την βία και από το δολοφονικό μίσος;

Πόσο δύσκολη είναι η απόφαση μίας γυναίκας να φύγει από μία σχέση η οποία την οδηγεί στον θάνατο;

Ποιά είναι τελικά η αιτία του θανάτου;

Και αν η ιστορία είχε εξελιχθεί αλλιώς;

        Στο τέλος, ένα στρογγυλό τραπέζι με έξι ομιλητές που πραγματεύονται το νοσηρό αυτό φαινόμενο, παρουσιάζοντας το στον αναγνώστη όσο πιο σφαιρικά γίνεται. Και μία ευχή ¨Ας κάνουμε την Άλλη Όψη την μόνη επιλογή¨!!

Οι συγγραφείς σχολιάζουν: Το θύμα και ο θύτης είναι από σάρκα και οστά, γέννημα θρέμμα της ίδιας πραγματικότητας. Αν δεις στο μυθιστόρημα μας οικείες συμπεριφορές μην διστάσεις! Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αποφάσισε αν θα συνεχίσεις να συντηρείς το είδωλο του θύτη, του θύματος, του απλού παρατηρητή ή αν θα βγάλεις στην επιφάνεια την Άλλη Όψη!

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς:

Συντοπίτισσες από την Ηλεία, ξεκίνησαν ως συγγραφικό δίδυμο το 2020, διατηρώντας ταυτόχρονα μια βαθιά φιλία. Διαθέτουν μια ευρεία γκάμα ετοιμοπαράδοτων έργων για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, από παιδικά παραμύθια μέχρι μυθιστορήματα ενηλίκων. Επέλεξαν να συστηθούν στο αναγνωστικό κοινό με το κοινωνικό μυθιστόρημα Η Άλλη Όψη επιθυμώντας να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Σημεία πώλησης: Σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.