Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Μαζί θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μία νέα «Συμμαχία» για το αύριο του δήμου Ήλιδας!»

105

Ο δήμος  Ήλιδας, η Αμαλιάδα και η Πηνεία, εμείς όλοι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας. Έχοντας διανύσει μία μακρά διαδρομή με πολλά επιτεύγματα, αλλά και με οδηγό τα λάθη μας, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε νέες και στέρεες αποφάσεις.

Ότι είχε να δώσει η παλιά νοοτροπία, η περιδίνηση στο χθες και ο κύκλος της οπισθοδρόμησης  κλείνει την Κυριακή και τελειώνει οριστικά για τους δημότες.

Το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να αγνοούν ότι όλοι οι κύκλοι κάποτε ανοίγουν και κάποτε πρέπει να κλείνουν, δεν μπορεί να μας εμποδίσει να δούμε την πραγματικότητα.

Δηλαδή, ότι απαιτείται μία καθολική αλλαγή και ανατροπή του τρόπου λειτουργίας και της νοοτροπίας, πού για πολλά χρόνια έχουμε μάθει και έχουμε συνηθίσει. Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτή η συνθήκη δεν δίνει τις λύσεις που απαιτεί η σύγχρονη εποχή. 

Ο προσανατολισμός του Δήμου μας πρέπει να αλλάξει. Να βάλουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον ίδιο τον άνθρωπο, να στραφούμε σε νέους θεσμούς, που θα λειτουργούν με τους δημότες συμμέτοχους και όχι θεατές. Να επιδιώξουμε νέα και βιώσιμα αναπτυξιακά σχέδια, που θα φέρουν νέο πλούτο σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά. Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να δημιουργήσουμε νέες και υγιείς σχέσεις στήριξης και αμοιβαίου οφέλους, με τους γείτονές μας. 

Να αξιοποιήσουμε την επιστημονική, τεχνική και πολιτιστική υπεροπλία του δήμου Ήλιδας, για να ξαναδώσουμε ηγεμονικό χαρακτήρα στον άξονα Αμαλιάδα – Πηνεία, βρίσκοντας νέο ζωτικό χώρο για την πόλη μας που σήμερα κινδυνεύει από απομόνωση και αναπτυξιακή ασφυξία. Να βάλουμε θεσμούς να δουλέψουν ανοικτά, δημοκρατικά και χωρίς αποκλεισμούς, πέρα από προσωπικά πάθη, προσωπικές πολιτικές και μικροσυμφέροντα, τα οποία καθήλωσαν για χρόνια τον τόπο μας στην εσωστρέφεια και τις άγονες αντιπαραθέσεις. Η δημοκρατία λειτουργεί όταν είμαστε ικανοί να αλλάζουμε άφοβα πρόσωπα και αντιλήψεις. 

Να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δύναμή της διαφορετικής άποψης και να δώσουμε ενωμένοι ως «Σύμμαχοι» τις δύσκολες μάχες που έρχονται. Να ξανακάνουμε την Ήλιδα έναν δήμο πρότυπο οικονομικής σταθερότητας. Να γεμίσουμε τα άδεια πεζοδρόμια και να δημιουργήσουμε την Αμαλιάδα ως μεγάλο εμπορικό κέντρο του νόμου. Να αναδείξουμε μέσα από σύγχρονες αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις τη δύναμή μας στον τουριστικό, αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. 

Μόνο έτσι θα κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους, θα γεννηθούν νέες δουλειές και θα σταθούμε ως κοινωνία στα πόδια μας. 

Σ’ αυτόν το δύσκολο αλλά καθαρό αγώνα δεν μπορεί να λείπει κανείς. Κι αν κάποιοι ξέχασαν αυτή την αντίληψη, αυτές τις απλές έννοιες της «Κοινής Ωφέλειας», της «Αξιοπρέπειας», της «Αξιοκρατίας» και του «Φιλότιμου», έχουμε υποχρέωση να τις θυμίζουμε όλοι εμείς, κυρίως με την ψήφο μας.

Μαζί θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μία νέα «Συμμαχία» για το αύριο του δήμου Ήλιδας!