Όταν υπάρχει συναίσθημα και ισχυρό «θέλω», γίνονται θαύματα !

89

Το δικό του μήνυμα ελπίδας για έναν καλύτερο, δίκαιο, καθαρό και με ανάπτυξη δήμο, στέλνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος συμμετέχει στο συνδυασμό του Ανδρέα Παπαδάκου «Ήλιδα 36».

Το όνομα του Ανδρέα Παπαδάκου όπως επισημαίνει στην συνέντευξη που ακολουθεί, αποτελεί τη μοναδική εγγύηση ώστε να επιλυθούν προβλήματα που χρονίζουν και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των σχεδόν 30.000 κάτοικων του δήμου Ήλιδας, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως όχι μόνο το μισθό του δημάρχου θα προσφέρει, απεναντίας θα βάλει και από την τσέπη του. 

Σε μια εποχή λοιπόν που όλα κοστίζουν, ο Ανδρέας Παπαδάκος αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, ίσως επειδή είναι αυτοδημιούργητος, ίσως επειδή δεν είναι πολιτικός, ίσως επειδή αγαπά με τόσο πάθος την πατρίδα που στερήθηκε όταν ήταν στην ξενιτιά και τώρα που επέστρεψε θέλει μόνο να προσφέρει                                                   

Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι Οικονομολόγος κατοικεί στην Αμαλιάδα και είναι Διευθυντής σε Κατάστημα Τράπεζας, δεν νιώθει πολιτικός και ούτε επιδιώκει καμία επαγγελματική αποκατάσταση, ταυτίζεται μόνο με το όραμα του Ανδρέα Παπαδάκου και αγαπά τον τόπο του και τον συνάνθρωπο και θέλει να συμβάλλει όσο μπορεί στη βελτίωση του τόπου και της ζωής των συμπολιτών του.

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση για να θέσετε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές ;

Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ανδρέα Παπαδάκο με τον οποίο έχω την τιμή να συνεργάζομαι μαζί του 22 ολόκληρα χρόνια και αυτό είναι από μόνο του ένα ισχυρό κίνητρο για να θέσω υποψηφιότητα μαζί του. Ο Ανδρέας Παπαδάκος δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, είναι πολλά περισσότερα. Έχει ένστικτο, γνώση και ηρεμία, στοιχεία που του εξασφαλίζουν επιτυχία με ότι και να ασχολείται.

Είναι αυτοδημιούργητος, χορτασμένος, δεν περιμένει τίποτα υλικό να πάρει από το δήμο. Τα έφερε η ζωή έτσι και το μόνο που θέλει είναι να προσφέρει.

Ο Ανδρέας Παπαδάκος, είναι σαν μικρό παιδί, ενθουσιάζεται με κάτι απλό χωρίς απαραίτητα να είναι ακριβό και επειδή είναι τόσο απλός εύκολα παρεξηγείται από αυτούς που δεν τον ξέρουν. Από την πλευρά μου είμαι άνθρωπος που δένεται και επενδύει στον άνθρωπο και επειδή λειτουργώ με συναίσθημα όταν έχω και ισχυρό «θέλω», τότε γίνονται θαύματα.

-Τι σας ενοχλεί περισσότερο στο δήμο Ήλιδας ;

Πολλά όπως όλους τους πολίτες. Δεν θα μιλήσω για υποδομές και έργα ανάπτυξης ή για το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο που όλοι προεκλογικά τα θυμούνται για να δείξουν ότι νοιάζονται, τη στιγμή που όταν πρέπει να μιλήσουν σιωπούν, θα πω μόνο ότι μετά από 10 χρόνια και με τόσα εκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί δεν έχουμε νερό να πιούμε. Πριν από ένα μήνα διεκόπη η υδροδότηση για 4-5 μέρες…και όλα αυτά τον Αύγουστο. Ανύπαρκτη και η αποχέτευση, με μια πόλη να είναι γεμάτη σκουπίδια, με κατεστραμμένους δρόμους, με αγέλες αδέσποτων και καθόλου φιλική στα Αμεα …Ξέρετε, είναι τόσα πολλά τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία εάν δεν επιλυθούν από το δήμαρχο, τότε τι ρόλο αυτός ο θεσμός στην εκάστοτε κοινωνία ;

-Δεν ξέρω αν γνωρίζετε σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο δήμος Ήλιδας,  οικονομολόγος δεδομένου ότι η περίοδος που διανύουμε είναι αρκετά μεγάλης ύφεσης λόγω του πληθωρισμού, θεωρείτε ως δημοτική αρχή ότι θα καταφέρετε να επιτύχετε σταθερότητα στο δήμο ;

Ως οικονομολόγος και με βάσει την επαγγελματική μου εμπειρία, ασφαλώς και γνωρίζω τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν λόγω του πληθωρισμού και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για κάθε νοικοκυριό και οικογένεια. Όσο για τα οικονομικά του δήμου Ήλιδας δεν έχω ιδέα τι μπορεί να βρούμε σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Παπαδάκος, ελπίζω μόνο να μην ισχύουν τα σενάρια οφειλών χιλιάδων ευρώ που ακούγονται διότι εκτός από τους τόκους είναι και οι προσαυξήσεις που συμπεριλαμβάνονται στα ποσά που θα επιβαρύνουν τους δημότες. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τη σταθερότητα ώστε ο δήμος να λειτουργήσει προς όφελος του πολίτη, με ανθρώπινο προφίλ για όλους.

-Έχετε τον τίτλο «του καλού παιδιού», θεωρείτε ότι η καλοσύνη και η εντιμότητα συνδυάζονται με την πολιτική ;

Η καλοσύνη και η εντιμότητα είναι αρχές και αξίες που μπορούν να έχουν σημαντική σχέση με την πολιτική. Σε μια ιδανική κοινωνία, οι πολιτικοί πρέπει να ενστερνίζονται αυτές τις αξίες και να τις εφαρμόζουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Με την καλοσύνη βοηθάμε και έχουμε αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, και με την εντιμότητα διαθέτουμε ειλικρίνεια και είμαστε δίκαιοι στις πολιτικές αποφάσεις και στις δράσεις σας.

Στην πράξη όμως η πολιτική, συχνά αντιμετωπίζει πολύπλοκες πραγματικότητες και η ανάγκη για συμβιβασμό εξυπηρέτηση συμφερόντων μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές πρακτικές. Για μένα προσωπικά και λόγω χαρακτήρα και επειδή θέλω να κοιτάζω στα μάτια τους συμπολίτες μου, η καλοσύνη και η εντιμότητα είναι προαπαιτούμενα διότι μόνο έτσι θα προωθήσουμε το κοινό καλό και τη δικαιοσύνη στον τόπο.

-Κύριε Νικολόπουλε, γιατί να σας ψηφίσουν οι δημότες της Ήλιδας ;

Επειδή ξέρουν που θα με βρουν και επαγγελματικά και ιδιωτικά. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν επιδιώκω καμία επαγγελματική και οικονομική ανταλλαγή. Επειδή είμαι 22 ολόκληρα χρόνια δίπλα στον Ανδρέα Παπαδάκο και πρώτος αυτός «με έχει αξιολογήσει ως συνεργάτη του», αν είμαι έμπιστος, ικανός, μεθοδικός, δημιουργικός και τεχνοκράτης. Στο σύνολο αυτά τα στοιχεία λείπουν από τη μέχρι σήμερα διοίκηση και διαχείριση του δήμου, αυτά τα στοιχεία αποτελούν βασικές αξίες του κ. Παπαδάκου και είναι τα στοιχεία που εφαρμόζω στη ζωή μου από τότε που ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα, με τα οποία πορεύομαι και με καθορίζουν σαν άνθρωπο.