ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

78

Συγκλονιστική Συγκέντρωση

Θαυμάσιος Κόσμος

Ο ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ «ΠΝΙΓΗΚΕ» ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«Δεν γυρίζουμε πίσω στις περιπέτειες, προσθέτουμε δυνάμεις και συνεχίζουμε», δήλωσε ο πρώτος πολίτης του Δήμου.

Καταλυτική για την έκβαση της προεκλογικής περιόδου μπορεί να χαρακτηριστεί μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν ποτέ στη Ζαχάρω  με αφορμή τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Υποψηφίου Δημάρχου και νυν Δημάρχου Κώστα  Αλεξανδρόπουλου.

Συγκέντρωση με εντυπωσιακή συμμετοχή και συγκλονιστικό παλμό  από τους πολίτες, που επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους τη δυνατή  σχέση με τον πρώτο πολίτη του Δήμου και την παράταξή του.

Ένα εξάλλου ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε: Η Ζαχάρω η Φιγαλεία και οι Κοινότητές τους έχουν μια ισχυρή Δημοτική Αρχή και έναν άνθρωπο που ξέρουν και θέλουν να εμπιστεύονται για τα βήματα του τόπου και την «επόμενη ημέρα» των εκλογών.

Έχουν Δήμαρχο έντιμο, αξιόπιστο, εργατικό αποτελεσματικό. Ο τόπος δεν χρειάζεται παλιές παλινωδίες ούτε πειράματα  για το μέλλον. Ο τόπος χρειάζεται συνέχεια με σταθερότητα δυναμική και συνέπεια.

Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του και τους κάλεσε σε μια πανστρατιά ενός όμορφου και επιτυχημένου προεκλογικού αγώνα στέλνοντας με τη σειρά του το δικό του ηχηρό μήνυμα:  Οι δημότες διαγράφουν  οριστικά επιλογές που τους είχαν αφήσει στη μιζέρια και την εσωστρέφεια.

Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, όπως πάντα έτσι και τώρα, μίλησε από την καρδιά του με λόγια ειλικρινά και ξεκάθαρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

– Ο Δήμος μας τροχιοδρομεί ήδη θετικά το μέλλον και τις παρεμβάσεις του.

-Ο Δήμος μας, ήρεμα, απλά, αλλά τώρα πια πρωταγωνιστικά, κοιτάζει αισιόδοξα την «επόμενη ημέρα» του.

– Ο Δήμος μας νοικοκυρεύεται.

– Ο Δήμος μας ανασυγκροτείται.

– Ο Δήμος μας μάχεται και διεκδικεί.

– Ο Δήμος μας, επιτέλους, ανακάμπτει.

Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, δεν το πιστεύουν και δεν μπορούν να το αποδεχτούν, οπισθοχωρούν. Προσπαθούν να βρουν αιτίες και αφορμές ανέξοδης κριτικής εκεί που δεν υπάρχουν.

Τους αφήνουμε εκεί, και τους λέμε ότι εμείς προχωράμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα, όταν εκείνοι υποχωρούν με κουτοπονηριά και καχυποψία…

Ο Δήμαρχος καταχειροκροτήθηκε στην ομιλία του δίνοντας το στίγμα του έργου που έγινε, της προοπτικής που έχει ο Δήμος και των νέων πρωτοβουλιών που ο ίδιος αναλαμβάνει σε ένα νέο πενταετές πλαίσιο λειτουργίας και αποτελέσματος.

«Βρισκόμαστε», είπε, «σε ένα κομβικό σημείο, όπου τα διχαστικά διλήμματα μόνο ασήμαντα και περιττά μπορούν να είναι πλέον».

Μπροστά σε μία νέα θητεία δύσκολη, απαιτητική και μεταβατική για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, είναι η ώρα να προσθέσουμε περισσότερες δυνάμεις, να συνδιαμορφώσουμε περισσότερες απόψεις και προτάσεις, να δείξουμε αρετές που τις έχουμε ανάγκη ως πολίτες και ως κοινωνία και να γίνουμε «ένα» για τον τόπο μας!

Πραγματοποιούμε τα εγκαίνια, απόψε εδώ, του Εκλογικού μας Κέντρου, ικανοποιημένοι, υπερήφανοι, αλλά και συνειδητοποιημένοι για την πορεία της πρώτης τετραετίας που διανύσαμε.

Σήμερα, οι συνεργάτες μου και εγώ στεκόμαστε απέναντί σας, σας κοιτάμε στα μάτια, γιατί ξέρουμε καλά ότι για πρώτη φορά πετύχαμε πολλά.

Όταν αναλάβαμε, μετά τη δική σας εντολή το 2019, γνωρίζετε τι βρήκαμε και τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε από τις πρώτες μέρες.

Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος έκλεισε την ομιλία του, μέσα σε υψηλά φορτισμένο συναισθηματικό λόγο, και «πνίγηκε» στις αγκαλιές του κόσμου που τον παρότρυνε και τον εμψύχωσε αποφασιστικά στη νέα προσπάθειά του. Τόνισε ειδικότερα:

Αγαπητοί μου συμπολίτες  δεν είμαι εγώ αυτός που θα πω ότι προβλήματα δεν υπάρχουν. Άλλα σημαντικά και άλλα μικρότερα που αφορούν στην καθημερινότητά μας. Σας μίλησα και σας μιλώ έντιμα ρεαλιστικά και υπεύθυνα με αίσθηση του καθήκοντος απέναντί σας και απέναντι στην ιστορία αλλά και την προοπτική του τόπου μας.

Επιλέγω να απευθύνομαι πάντα σε εσάς με συγκεκριμένο λόγο, με αναφορά σε πράξεις και όχι σε θεωρίες ή εικασίες και να μεταφέρω τις απόψεις μου στην κοινωνία με επιχειρήματα που αφήνω κάθε φορά στη λογική και την κρίση σας όσο αυστηρή και αν είναι αυτή για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής.

Σε μια κοινωνία συνοχής Δήμος και Πολίτες πάνε ΜΑΖΙ.

  • Μαζί θα πάμε και σε αυτή τη νέα θητεία. Μαζί θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε και να συμφωνούμε αλλά στο τέλος να πετυχαίνουμε.
  • Αδιαπραγμάτευτα θα λέμε πάλι ΜΑΖΙ ότι δεν γυρίζουμε πίσω. Δεν κάνουμε πειράματα. Δεν αφήνουμε διχαστικές αντιλήψεις να επηρεάσουν την πορεία μας.

Ζητώ την στήριξή σας. Τη συμπαράστασή σας, σε μια πενταετία  που μας θέλει έτοιμους και δυνατούς για την εξέλιξή μας.

Να καταφέρουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια:  Τον απόλυτο σεβασμό από όλους σε ένα Δήμο με αξιοπιστία, με σοβαρότητα, με οντότητα. Σε ένα Δήμο με ΚΥΡΟΣ και δυναμική που θα γίνει το σημείο αναφοράς στη Νοτιοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου.

Ναι, αρκεί να το πιστέψουμε.

Η αρχή έχει γίνει. Από τη Νέα Δημοτική Αρχή.

Η συνέχεια μας θέλει ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ.

  • Ελάτε να κάνουμε έναν ωραίο και ευπρεπή προεκλογικό αγώνα.
  • Ελάτε να προσεγγίσουμε με συνέπεια το μέλλον.
  • Ελάτε να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη ότι χτίζουμε και δεν καταστρέφουμε.
  • Ότι δημιουργούμε και δεν διαλύουμε.
  • Ότι αισιοδοξούμε και δεν μεμψιμοιρούμε.
  • Ότι κερδίζουμε και δεν χάνουμε.

Ο Δήμος Ζαχάρως ναι, αλλάζει. Και τον αλλάζουμε εμείς!