ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΥΡΓΟΥ: Στην  Επετειακή Συνάντηση  Χορωδιών  στο Αγρίνιο

101

Η Μικτή Χορωδία Πύργου, την  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε στην  Επετειακή Συνάντηση  Χορωδιών  για τα 100 + 1  χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο.

Την εκδήλωση με τίτλο «μνήμης σπαράγματα» διοργάνωσαν ο Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου  «Ορφεύς»,  ο Σύλλογος Μικρασιατικών προσφύγων  Ν.. Αιτωλοακαρνανίας , ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Συμμετείχαν η χορωδία  «Ορφέας» Αγρινίου, η Χορωδία του Πνευματικού  Κέντρου του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,

 η Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας, η Μικτή χορωδία Πύργου και η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας.

    Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης ήταν ένα συγκινητικό δρώμενο του τμήματος παραδοσιακής μουσικής Κ.Ε.Δ. Αγρινίου (χορωδία “Ιιάμβη”,  μουσικό σύνολο “Ηχώ”),  με τη συμμετοχή της χορωδίας συλλόγου Μικρασιατικών προσφύγων  Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

    Η Μικτή χορωδία Πύργου υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Παναγόπουλου και της συνοδείας στο πιάνο της Κωνσταντίνας Αναστοπούλου τραγούδησε τα παραδοσιακά  «Τζιβαέρι», «Στο πα  και στο ξαναλέω» , και του Ηλία Ανδριόπουλου , «όνειρο», «ο αγέρας στους δρόμους» και «το τραγούδι του παλιού καιρού».

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα κοινό τραγούδι από όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Πολυφωνικής Πάτρας κ. Σολωμού  «Μια Σμυρνιά στο παραθύρι».