Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΠΔΕ: Αλυσίδα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας

91

* Στην Λάρισα οι δύο νταλίκες με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από τους πολίτες της Ηλείας,  της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας

*Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθεια από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με σημαντική ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η αποστολή της στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία. Η ανταπόκριση των πολιτών από την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία αλλά και την Αχαΐα, καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων, στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ήταν συγκινητική.

Ειδικότερα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναχώρησαν δύο νταλίκες (μία τη Παρασκευή 15 Σεπτέμβριου 2023 και μια το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου) με προορισμό τη Λάρισα προκειμένου να διανεμηθούν στους πληγέντες με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία και συγκεντρώθηκαν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της Ηλείας τονίζοντας: «Η ανταπόκριση των Ηλείων στο κάλεσμα μας για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, από τις πρώτες κιόλας ημέρες, και τους ευχαριστούμε πολύ όλους, γιατί έγιναν μέρος αυτής της σημαντικής αλυσίδας αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί σε όλη τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αυτό που διαπιστώνουμε- και από προηγούμενες πρωτοβουλίες που είχαμε αναλάβει για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε δοκιμαζόμενες περιοχές, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, όπως έγινε πριν λίγους μήνες και με την Τουρκία- είναι ότι οι πολίτες της Ηλείας, χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποδίδουν την βοήθεια που πήραν στο παρελθόν, αφού και εμείς έχουμε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και του 2021. Η πρώτη αποστολή και από την ΠΕ Ηλείας, με προσφορές από σχολεία και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από φορείς και συλλόγους, από επιχειρηματίες και πολίτες μεμονωμένα, έχει ήδη φτάσει στη Θεσσαλία. Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τις προσφορές τους καθημερινά στο Διοικητήριο, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες, και θα υπάρξει κε νέου αποστολή τις επόμενες ημέρες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέα Φίλιας που είχε τον συντονισμό της συγκέντρωσης της βοήθειας δήλωσε: «Η ανταπόκριση των Αχαιών, των Αιτωλοακαρνάνων και των Ηλείων στο κάλεσμα του Νεκτάριου Φαρμάκη,  ήταν συγκινητική. Ο συντονισμός αυτής της προσπάθειας σε τόσο σύντομο χρόνο ήταν απαιτητική διαδικασία,  όμως η γενναιόδωρη προσφορά των πολίτων και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας έδωσε ώθηση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της. Δυο νταλίκες με αγαθά έχουν ήδη φτάσει στην Λάρισα μαζί με τις θέρμες ευχές των πολίτων από άκρο εις άκρον της Περιφέρειας, τους οποίους και ευχαριστώ τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Αισθάνομαι επίσης χρέος μου να ευχαριστήσω την BAKALAROS GROUP, την ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market, τον Σύνδεσμο Οπαδών της Παναχαϊκής, Nortenos Πάτρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας τα πρατήρια υγρών καυσίμων DINOS STAIKOS καθώς και τη μεταφορική εταιρία BELEHAS TRANSFER για τις  γενναιόδωρες προσφορές τους. Στα τέλη της επομένης εβδομάδας θα αποσταλεί επιπλέον βοήθεια, καθώς με την συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση αγαθών στις σχολικές μονάδες, τα οποία δια μέσου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα αποσταλούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να διανεμηθούν στη συνέχεια στους πληγέντες».