Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

«Είμαι παρών γιατί η Ηλεία και οι άνθρωποί της αξίζουν τα πάντα!»

  • Ισχυρό μήνυμα στήριξης και αποδοχής προς το πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού από τους πολίτες στις δύο μεγάλες πόλεις του νομού
  • «Η Δυτική Ελλάδα, η Ηλεία, η Ήλιδα και η Αμαλιάδα δεν θα κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω τους!»
  • «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας επαγγελματίας που έγινε πολιτικός και όχι ένας επαγγελματίας πολιτικός»
  • «Έβαλα πλάτη σε δύσκολους καιρούς και δεν κρύφτηκα την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων»
  • «Δύναμή μου ο απλός πολίτης, ο υγιής επιχειρηματίας και οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας»

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία του κόσμου και στην Αμαλιάδα για τον Νίκο Κοροβέση με τους πολίτες του δήμου Ήλιδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να στέλνουν ισχυρό μήνυμα στήριξης και αποδοχής προς το πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού γεμίζοντας ασφυκτικά την πλατεία Λαζαράκη και το κατάστημα «Μarrone» όπου πραγματοποίησε την δεύτερη ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κοροβέσης έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος που έδειξε να αναγνωρίζει την προσπάθεια και το έργο του την τελευταία τετραετία, αποδεικνύοντας πως αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί της παράταξης του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Ηλεία ενόψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Κοροβέσης, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του κάνοντας μια σύντομη  αναδρομή στα όσα έπραξε  τα τελευταία χρόνια και έδωσε παράλληλα το στίγμα για την νέα πενταετία.

«Η παρουσία σας εδώ αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη πως η περιφερειακή μας αρχή με επικεφαλή τον Περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη , αποδείχτηκε συνεπής στα λόγια και στις πράξεις της, φτιάχνοντάς τα ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! Η παρουσία σας εδώ είναι η επισφράγιση της μεγάλης νίκης στις 8 του Οκτώβρη. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα πως η Δυτική Ελλάδα, η Ηλεία, η Ήλιδα και η Αμαλιάδα δεν θα κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω τους! Θα προχωρήσουν μπροστά, ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η παρουσία σας εδώ αποτελεί όμως, τεράστια τιμή και για εμένα προσωπικά. Γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας επαγγελματίας που έγινε πολιτικός και όχι ένας επαγγελματίας πολιτικός.  Γιατί βγήκα από τα σπλάχνα τούτης εδώ της κοινωνίας όπως όλοι σας, γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας. Γιατί δεν λογάριασα ποτέ ούτε πρόκειται ποτέ να λογαριάσω το κόστος.  Γιατί έβαλα πλάτη σε δύσκολους καιρούς και δεν κρύφτηκα την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων. Γιατί αφιέρωσα χρόνο από την προσωπική μου ζωή και την επαγγελματική μου καριέρα χωρίς να το μετανιώσω στιγμή. Γιατί απόψε στέκομαι μπροστά σας, με ψηλά το κεφάλι και μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια,  γιατί είμαι ένας από εσάς, δεν σας πρόδωσα ποτέ και δίνω καθημερινά τον καλύτερο μου εαυτό για κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της Ηλείας.

Και το σημαντικότερο για μένα ,  είναι που βλέπω και στα δικά σας μάτια, ότι αυτό το αναγνωρίζετε. Αναγνωρίζετε ότι το γραφείο και το τηλέφωνο μου ήταν πάντα ανοικτά για κάθε πολίτη. Αναγνωρίζετε ότι ήμουν παρών για όλους σας. Δίπλα στις αγωνίες και τις ανάγκες σας. Γύρισα όλη την Ηλεία, απ’ άκρη σ’ άκρη έχοντας χρέος αλλά και ευθύνη να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Αναγνωρίζετε ότι ίδρωσα και ιδρώνω καθημερινά τη φανέλα μακριά από τοξικότητες, και ίντριγκες. Το είπα, το ξαναλέω και θα το λέω πάντα! Δική μου δύναμη ΔΕΝ είναι οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και τα τραπεζώματα. Αυτά τα αφήνω στους άλλους. Δική μου δύναμη είστε εσείς! Ο απλός πολίτης, ο υγιής επιχειρηματίας, οι άνθρωποι του μόχθου και τις εργασίας. Όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι με προσπάθεια, σκληρή δουλειά και ειλικρίνεια μπορούν να έρθουν ακόμα καλύτερες ημέρες για τούτο τον ευλογημένο τόπο και τους ανθρώπους του. Γι’ αυτό θα συνεχίζουμε όλοι μαζί!» τόνισε αρχικά συγκινημένος ο κ. Κοροβέσης.

Η Ολυμπιακή Γη γίνεται πρωταγωνίστρια»

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής τονίζοντας πως τα άλματα προόδου που έκανε η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

«Σε λίγες ημέρες έρχονται οι εκλογές και τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Και οι πράξεις δείχνουν ότι η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζουν σε τίποτα την Ηλεία και την  Δυτική Ελλάδα του 2019. Αυτός ήταν και ο στόχος μας τέσσερα χρόνια πριν, όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ένα όμορφο ταξίδι με προορισμό την ελπίδα και την ανάπτυξη! Ένα όμορφο ταξίδι με ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.

Την αγαπημένη μας Ολυμπιακή Γη που πλέον δεν είναι κομπάρσος όπως ήθελαν κάποιοι. Γίνεται πρωταγωνίστρια, αξίζει, διεκδικεί και παίρνει περισσότερα.  Όπως και συνολικά η Δυτική Ελλάδα.

Από πρωταθλητές στην ανεργία, γίναμε πρωταθλητές στην μείωση της ανεργίας και στην δημιουργία θέσεων εργασίας, ξεκίνησαν και υλοποιούνται εμβληματικά έργα υποδομών, όπως η Πατρών – Πύργου, στηρίξαμε έμπρακτα τις επιχειρήσεις και τους αγρότες, ξεκολλήσαμε έργα που για χρόνια ήταν κολλημένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας  και δώσαμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο ο οποίος ξαναβρίσκει την παραγωγική του δύναμη.

Και όλα αυτά, φίλες και φίλοι, δεν αμφισβητούνται. Αποτυπώνονται στον αριθμό των έργων,  στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ,  στην τεράστια επιτάχυνση όλων των δράσεων,  στη βελτίωση και την αύξηση της παραγωγικότητας της Περιφέρειας η οποία έγινε το σπίτι για κάθε Δήμο, για κάθε πολίτη.

Με αυτό το στόχο ξεκίνησα πριν τέσσερα χρόνια το ταξίδι με τον Νεκτάριο Φαρμάκη και μια σπουδαία ομάδα με σπουδαίους συνεργάτες με τους οποίους συνεχίζουμε μαζί», υπογράμμισε.

«Όσα έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά σε τούτο τον τόπο»

Ακολούθως ο Ν. Κοροβέσης έκανε τον απολογισμό της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφέροντας πως όσα έγιναν μέσα σε τέσσερα χρόνια, δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά στην περιοχή.

«Το 2019 είχα την τιμή να γίνω ο πρώτος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού που είχε ποτέ η Δυτική Ελλάδα  και χωρίς ίχνος υπεροψίας μπορώ τέσσερα χρόνια μετά να λέω περήφανα ότι αυτά που έγιναν επί των ημερών μας, δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά σε τούτο τον τόπο.

Στον Πολιτισμό,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έφυγε από το κλισέ της απλής συμμετοχής της σε δράσεις συλλόγων και φορέων. Η ‘’Φλόγα Πολιτισμού’’ ταξίδεψε σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, σε όλες τις πλατείες με 250 δράσεις τον χρόνο.

Με εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, με σπουδαίες παραστάσεις αλλά και εκδηλώσεις παντός τύπου που κατέκλυσαν πλατείες, θέατρα και χώρους εκδηλώσεων

προσφέραμε ψυχαγωγία και παιδεία στο κοινό, φέραμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών και πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πολιτισμό.

Κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε κοινότητα μπήκε στον πολιτιστικό «χάρτη» και πλέον οι πολίτες και οι επιχειρηματίες δεν νιώθουν απομονωμένοι και ξεχασμένοι.

Στον τουρισμό, η Ηλεία μας, η Ολυμπιακή Γη μέσω του «Olympian Land» απέκτησε ταυτότητα και πλέον ταξιδεύει περήφανα σε όλο τον κόσμο.

Μετά από συνεννόηση με την Διαχειριστική Αρχή διεκδικήσαμε και πετύχαμε ποσό 5 εκ. ευρώ για την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ της Δυτικής Ελλάδας, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4 εκατομμυρίων που εμείς είχαμε επιτύχει ξανά για πρώτη φορά.

Προβάλαμε τις τοπικές συνταγές και τα προϊόντα παραγωγών της Περιφέρειας στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ολυμπιακό Πρωινό». Ξεκινήσαμε την λειτουργία του νέου και καινοτόμου σάιτ τουριστικής προβολής, υλοποιήσαμε στοχευμένες δράσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από όλο τον κόσμο, συμμετείχαμε στις μεγαλύτερες εκθέσεις εντός και εκτός της χώρας, κάναμε χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και δώσαμε έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να υπηρετήσει η Ηλεία», τόνισε μέσα σε χειροκροτήματα από τους πολίτες, ο κ. Κοροβέσης.

«Τα αποτελέσματα στον δήμο Ήλιδας και στην Αμαλιάδα είναι ορατά»

Ο Νίκος Κοροβέσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκεκριμένα και στις δράσεις και τα έργα που έγιναν στον δήμο Ήλιδας από την περιφερειακή αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη προσθέτοντας:

«ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ και ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ έργα 21 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών»

Έργα υποδομών στην περιμετρική του ανατολικού τμήματος της Αμαλιάδας, έργα ανάπλασης, έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Μέγαρο, την Βιβλιοθήκη και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης του δήμου Ήλιδας

Εντάξαμε στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας το μεγάλο έργο «Αντιρρύπανσης, παράκτιας προστασίας και ανάπλασης της Κουρούτας προϋπολογισμού σχεδόν 4 εκατομμυρίων ευρώ που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την περιοχή σε τόπο τουριστικού προορισμού

Δημιουργήσαμε χώρους αναψυχής και άθλησης σε 13 χωριά και οικισμούς του δήμου Ήλιδας από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Μέσω της Φλόγας Πολιτισμού δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις ήρθαν στην Αμαλιάδα και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Ήλιδας με ταυτόχρονη στήριξη των τοπικών συλλόγων, της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επαγγελματιών.

Το «Κερνάμε Ελλάδα» είναι τώρα πια η μεγαλύτερη εκδήλωση εξωστρέφειας και προβολής των τοπικών παραγωγών του πρωτογενούς τομέα και των επαγγελματιών της περιοχής.

Σταθήκαμε αρωγοί του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας και της τοπικής αγοράς στην απόλυτα επιτυχημένη Λευκή Νύχτα.

Και όλα αυτά σε μια τετραετία με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες και εμπόδια. Χωρίς να βάλουμε όμως ποτέ το κεφάλι κάτω,  χωρίς να πούμε αυτό δεν γίνεται,  χωρίς να ξεχνάμε ποτέ ότι οι πολίτες μας επέλεξαν για ένα και μόνο λόγο: ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, στέκομαι μπροστά σας με ακέραιο και ακόμα μεγαλύτερο το αίσθημα της ευθύνης για τον νέο και ακόμα μεγαλύτερο στόχο: ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Να πάμε μπροστά με όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας. Με αφοσίωση και αγάπη για την Ηλεία μας. Με ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά για τους συμπολίτες μας, με γνώση, εμπειρία, αποφασιστικότητα και θέληση».

«Μπροστά για την Ηλεία στις 8 Οκτωβρίου»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, ζήτησε την στήριξη των πολιτών στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου γιατί όπως τόνισε «μαζί πετύχαμε πολλά, όμως θα έρθουν ακόμα περισσότερα, ακόμα μεγαλύτερα, ακόμα ομορφότερα.

Γιατί η Ηλεία και οι άνθρωποι της δεν αξίζουν ούτε το λίγο, ούτε το μέτριο. ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε μαζί, γιατί προορισμός μου είναι Ηλεία.

Στις 8 του Οκτώβρη φίλες και φίλοι, έχουμε ένα χρέος να εκπληρώσουμε προς τον ηλειακό λαό. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

Στις 8 Οκτώβρη ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

«Είμαι παρών γιατί η Ηλεία και οι άνθρωποί της αξίζουν τα πάντα!»

  • Ισχυρό μήνυμα στήριξης και αποδοχής προς το πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού από τους πολίτες στις δύο μεγάλες πόλεις του νομού
  • «Η Δυτική Ελλάδα, η Ηλεία, η Ήλιδα και η Αμαλιάδα δεν θα κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω τους!»
  • «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας επαγγελματίας που έγινε πολιτικός και όχι ένας επαγγελματίας πολιτικός»
  • «Έβαλα πλάτη σε δύσκολους καιρούς και δεν κρύφτηκα την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων»
  • «Δύναμή μου ο απλός πολίτης, ο υγιής επιχειρηματίας και οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας»

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία του κόσμου και στην Αμαλιάδα για τον Νίκο Κοροβέση με τους πολίτες του δήμου Ήλιδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να στέλνουν ισχυρό μήνυμα στήριξης και αποδοχής προς το πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού γεμίζοντας ασφυκτικά την πλατεία Λαζαράκη και το κατάστημα «Μarrone» όπου πραγματοποίησε την δεύτερη ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κοροβέσης έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος που έδειξε να αναγνωρίζει την προσπάθεια και το έργο του την τελευταία τετραετία, αποδεικνύοντας πως αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί της παράταξης του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Ηλεία ενόψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Κοροβέσης, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του κάνοντας μια σύντομη  αναδρομή στα όσα έπραξε  τα τελευταία χρόνια και έδωσε παράλληλα το στίγμα για την νέα πενταετία.

«Η παρουσία σας εδώ αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη πως η περιφερειακή μας αρχή με επικεφαλή τον Περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη , αποδείχτηκε συνεπής στα λόγια και στις πράξεις της, φτιάχνοντάς τα ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! Η παρουσία σας εδώ είναι η επισφράγιση της μεγάλης νίκης στις 8 του Οκτώβρη. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα πως η Δυτική Ελλάδα, η Ηλεία, η Ήλιδα και η Αμαλιάδα δεν θα κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω τους! Θα προχωρήσουν μπροστά, ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η παρουσία σας εδώ αποτελεί όμως, τεράστια τιμή και για εμένα προσωπικά. Γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας επαγγελματίας που έγινε πολιτικός και όχι ένας επαγγελματίας πολιτικός.  Γιατί βγήκα από τα σπλάχνα τούτης εδώ της κοινωνίας όπως όλοι σας, γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας. Γιατί δεν λογάριασα ποτέ ούτε πρόκειται ποτέ να λογαριάσω το κόστος.  Γιατί έβαλα πλάτη σε δύσκολους καιρούς και δεν κρύφτηκα την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων. Γιατί αφιέρωσα χρόνο από την προσωπική μου ζωή και την επαγγελματική μου καριέρα χωρίς να το μετανιώσω στιγμή. Γιατί απόψε στέκομαι μπροστά σας, με ψηλά το κεφάλι και μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια,  γιατί είμαι ένας από εσάς, δεν σας πρόδωσα ποτέ και δίνω καθημερινά τον καλύτερο μου εαυτό για κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της Ηλείας.

Και το σημαντικότερο για μένα ,  είναι που βλέπω και στα δικά σας μάτια, ότι αυτό το αναγνωρίζετε. Αναγνωρίζετε ότι το γραφείο και το τηλέφωνο μου ήταν πάντα ανοικτά για κάθε πολίτη. Αναγνωρίζετε ότι ήμουν παρών για όλους σας. Δίπλα στις αγωνίες και τις ανάγκες σας. Γύρισα όλη την Ηλεία, απ’ άκρη σ’ άκρη έχοντας χρέος αλλά και ευθύνη να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Αναγνωρίζετε ότι ίδρωσα και ιδρώνω καθημερινά τη φανέλα μακριά από τοξικότητες, και ίντριγκες. Το είπα, το ξαναλέω και θα το λέω πάντα! Δική μου δύναμη ΔΕΝ είναι οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και τα τραπεζώματα. Αυτά τα αφήνω στους άλλους. Δική μου δύναμη είστε εσείς! Ο απλός πολίτης, ο υγιής επιχειρηματίας, οι άνθρωποι του μόχθου και τις εργασίας. Όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι με προσπάθεια, σκληρή δουλειά και ειλικρίνεια μπορούν να έρθουν ακόμα καλύτερες ημέρες για τούτο τον ευλογημένο τόπο και τους ανθρώπους του. Γι’ αυτό θα συνεχίζουμε όλοι μαζί!» τόνισε αρχικά συγκινημένος ο κ. Κοροβέσης.

Η Ολυμπιακή Γη γίνεται πρωταγωνίστρια»

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής τονίζοντας πως τα άλματα προόδου που έκανε η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

«Σε λίγες ημέρες έρχονται οι εκλογές και τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Και οι πράξεις δείχνουν ότι η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζουν σε τίποτα την Ηλεία και την  Δυτική Ελλάδα του 2019. Αυτός ήταν και ο στόχος μας τέσσερα χρόνια πριν, όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ένα όμορφο ταξίδι με προορισμό την ελπίδα και την ανάπτυξη! Ένα όμορφο ταξίδι με ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.

Την αγαπημένη μας Ολυμπιακή Γη που πλέον δεν είναι κομπάρσος όπως ήθελαν κάποιοι. Γίνεται πρωταγωνίστρια, αξίζει, διεκδικεί και παίρνει περισσότερα.  Όπως και συνολικά η Δυτική Ελλάδα.

Από πρωταθλητές στην ανεργία, γίναμε πρωταθλητές στην μείωση της ανεργίας και στην δημιουργία θέσεων εργασίας, ξεκίνησαν και υλοποιούνται εμβληματικά έργα υποδομών, όπως η Πατρών – Πύργου, στηρίξαμε έμπρακτα τις επιχειρήσεις και τους αγρότες, ξεκολλήσαμε έργα που για χρόνια ήταν κολλημένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας  και δώσαμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο ο οποίος ξαναβρίσκει την παραγωγική του δύναμη.

Και όλα αυτά, φίλες και φίλοι, δεν αμφισβητούνται. Αποτυπώνονται στον αριθμό των έργων,  στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ,  στην τεράστια επιτάχυνση όλων των δράσεων,  στη βελτίωση και την αύξηση της παραγωγικότητας της Περιφέρειας η οποία έγινε το σπίτι για κάθε Δήμο, για κάθε πολίτη.

Με αυτό το στόχο ξεκίνησα πριν τέσσερα χρόνια το ταξίδι με τον Νεκτάριο Φαρμάκη και μια σπουδαία ομάδα με σπουδαίους συνεργάτες με τους οποίους συνεχίζουμε μαζί», υπογράμμισε.

«Όσα έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά σε τούτο τον τόπο»

Ακολούθως ο Ν. Κοροβέσης έκανε τον απολογισμό της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφέροντας πως όσα έγιναν μέσα σε τέσσερα χρόνια, δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά στην περιοχή.

«Το 2019 είχα την τιμή να γίνω ο πρώτος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού που είχε ποτέ η Δυτική Ελλάδα  και χωρίς ίχνος υπεροψίας μπορώ τέσσερα χρόνια μετά να λέω περήφανα ότι αυτά που έγιναν επί των ημερών μας, δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά σε τούτο τον τόπο.

Στον Πολιτισμό,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έφυγε από το κλισέ της απλής συμμετοχής της σε δράσεις συλλόγων και φορέων. Η ‘’Φλόγα Πολιτισμού’’ ταξίδεψε σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, σε όλες τις πλατείες με 250 δράσεις τον χρόνο.

Με εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, με σπουδαίες παραστάσεις αλλά και εκδηλώσεις παντός τύπου που κατέκλυσαν πλατείες, θέατρα και χώρους εκδηλώσεων

προσφέραμε ψυχαγωγία και παιδεία στο κοινό, φέραμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών και πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πολιτισμό.

Κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε κοινότητα μπήκε στον πολιτιστικό «χάρτη» και πλέον οι πολίτες και οι επιχειρηματίες δεν νιώθουν απομονωμένοι και ξεχασμένοι.

Στον τουρισμό, η Ηλεία μας, η Ολυμπιακή Γη μέσω του «Olympian Land» απέκτησε ταυτότητα και πλέον ταξιδεύει περήφανα σε όλο τον κόσμο.

Μετά από συνεννόηση με την Διαχειριστική Αρχή διεκδικήσαμε και πετύχαμε ποσό 5 εκ. ευρώ για την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ της Δυτικής Ελλάδας, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4 εκατομμυρίων που εμείς είχαμε επιτύχει ξανά για πρώτη φορά.

Προβάλαμε τις τοπικές συνταγές και τα προϊόντα παραγωγών της Περιφέρειας στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ολυμπιακό Πρωινό». Ξεκινήσαμε την λειτουργία του νέου και καινοτόμου σάιτ τουριστικής προβολής, υλοποιήσαμε στοχευμένες δράσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από όλο τον κόσμο, συμμετείχαμε στις μεγαλύτερες εκθέσεις εντός και εκτός της χώρας, κάναμε χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και δώσαμε έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να υπηρετήσει η Ηλεία», τόνισε μέσα σε χειροκροτήματα από τους πολίτες, ο κ. Κοροβέσης.

«Τα αποτελέσματα στον δήμο Ήλιδας και στην Αμαλιάδα είναι ορατά»

Ο Νίκος Κοροβέσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκεκριμένα και στις δράσεις και τα έργα που έγιναν στον δήμο Ήλιδας από την περιφερειακή αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη προσθέτοντας:

«ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ και ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ έργα 21 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών»

Έργα υποδομών στην περιμετρική του ανατολικού τμήματος της Αμαλιάδας, έργα ανάπλασης, έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Μέγαρο, την Βιβλιοθήκη και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης του δήμου Ήλιδας

Εντάξαμε στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας το μεγάλο έργο «Αντιρρύπανσης, παράκτιας προστασίας και ανάπλασης της Κουρούτας προϋπολογισμού σχεδόν 4 εκατομμυρίων ευρώ που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την περιοχή σε τόπο τουριστικού προορισμού

Δημιουργήσαμε χώρους αναψυχής και άθλησης σε 13 χωριά και οικισμούς του δήμου Ήλιδας από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Μέσω της Φλόγας Πολιτισμού δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις ήρθαν στην Αμαλιάδα και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Ήλιδας με ταυτόχρονη στήριξη των τοπικών συλλόγων, της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επαγγελματιών.

Το «Κερνάμε Ελλάδα» είναι τώρα πια η μεγαλύτερη εκδήλωση εξωστρέφειας και προβολής των τοπικών παραγωγών του πρωτογενούς τομέα και των επαγγελματιών της περιοχής.

Σταθήκαμε αρωγοί του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας και της τοπικής αγοράς στην απόλυτα επιτυχημένη Λευκή Νύχτα.

Και όλα αυτά σε μια τετραετία με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες και εμπόδια. Χωρίς να βάλουμε όμως ποτέ το κεφάλι κάτω,  χωρίς να πούμε αυτό δεν γίνεται,  χωρίς να ξεχνάμε ποτέ ότι οι πολίτες μας επέλεξαν για ένα και μόνο λόγο: ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, στέκομαι μπροστά σας με ακέραιο και ακόμα μεγαλύτερο το αίσθημα της ευθύνης για τον νέο και ακόμα μεγαλύτερο στόχο: ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Να πάμε μπροστά με όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας. Με αφοσίωση και αγάπη για την Ηλεία μας. Με ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά για τους συμπολίτες μας, με γνώση, εμπειρία, αποφασιστικότητα και θέληση».

«Μπροστά για την Ηλεία στις 8 Οκτωβρίου»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, ζήτησε την στήριξη των πολιτών στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου γιατί όπως τόνισε «μαζί πετύχαμε πολλά, όμως θα έρθουν ακόμα περισσότερα, ακόμα μεγαλύτερα, ακόμα ομορφότερα.

Γιατί η Ηλεία και οι άνθρωποι της δεν αξίζουν ούτε το λίγο, ούτε το μέτριο. ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε μαζί, γιατί προορισμός μου είναι Ηλεία.

Στις 8 του Οκτώβρη φίλες και φίλοι, έχουμε ένα χρέος να εκπληρώσουμε προς τον ηλειακό λαό. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

Στις 8 Οκτώβρη ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ