ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

103

Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών

-Γιάννης Λυμπέρης: «Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας»

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά απλώνουν χέρι βοηθείας στους πληγέντες των καταστροφικών πλημμυρών στην Θεσσαλία και είναι άκρως συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων στην έκκληση του Δήμου Ήλιδας για συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας.

Τις τελευταίες ημέρες ήταν δεκάδες οι πολίτες που μετέβησαν στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και με βάση το κάλεσμα που είχε γίνει συνεισέφεραν στην συγκέντρωση υλικού για την ανακούφιση των εκεί κατοίκων. Το  πρωί της Τετάρτης το υλικό που συγκεντρώθηκε φορτώθηκε σε φορτηγό, που είναι δωρεά ιδιώτη ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, για να ξεκινήσει το ταξίδι του για την Θεσσαλία.

Παρούσα η Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που είδαν συνανθρώπους τους να χάνονται στα λασπόνερα, που έχασαν τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής. Καλούμαστε να δείξουμε την ανθρωπιά μας για να ξαναγεννηθεί το αύριο. Σε πρώτη φάση καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες για να προχωρήσει η αποκατάσταση των υποδομών και να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική καταστροφή» ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας: «Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμά μας, δείχνει ότι δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά στις μέρες μας. Εκτός από τους απλούς πολίτες, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της ΚΕΔΕ έχουν καταγραφεί τα σημεία εκείνα που απαιτούν από εμάς και την στοχευμένη αποστολή βοήθειας ανά δήμο. Επιπλέον, καλούμαστε πλέον να μελετήσουμε ξανά τους ενδεχόμενους κινδύνους και τα σχέδια δράσης, τόσο για την πρόληψη όσο και για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των κινδύνων».

Πολλές οι προσφορές

Τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ήλιδας δεν σταμάτησαν να συγκεντρώνουν υλικό και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πολίτες σε καθημερινή βάση ζητούν να συνδράμουν, οπότε αναμένεται να διοργανωθεί και δεύτερη αποστολή βοήθειας.

«Πραγματικά έχουμε συγκινηθεί από τους συμπολίτες μας και την διάθεσή τους να προσφέρουν στους πληγέντες» σχολίασε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου και συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους δήμους που έχουν πληγεί, ώστε η βοήθεια να φτάσει απρόσκοπτα στους πληγέντες και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή σε είδη πρώτης ανάγκης».

Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.