Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Σε Αγιασμούς έξι σχολικών μονάδων ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Σε Αγιασμούς έξι σχολικών μονάδων ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Τη στήριξη, την αμέριστη βοήθεια και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά γεμάτη γνώσεις και εμπειρίες, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, προς τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα έξι σχολικών μονάδων, κατά τη διάρκεια των τελετών Αγιασμών. Συγκεκριμένα, ο  κ. Αντωνακόπουλος παρέστη στους Αγιασμούς των: 2ουΓυμνασίου,2ουΛυκείου, 1ουΓυμνασίου, 1ουΛυκείου, ΕΕΕΕΚ Πύργου και του Παιδικού Σταθμού «Ρήγας».

Ο Αγιασμός των παραπάνω σχολείων-πλην του 2ουΓυμνασίου-λυκείου, τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο Β’ ο οποίος ευχήθηκε με τα πιο θερμά λόγια σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μια καλή σχολική χρονιά με φώτιση και υγεία.

  – Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αντωνακόπουλος, μετέφερε στους μαθητές τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομάιου-κατά τη διάρκεια της επίσκεψής Του στην πόλη-για τη νέα γενιά, για να συμπληρώσει: «Έχουμε μια δυνατή νέα γενιά, η οποία προσπαθεί, μαθαίνει και διαμορφώνει τους πολίτες του αύριο. Έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες υποδομές και στις σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και για τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο».

 * Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε σε όλα τα έργα των αθλητικών υποδομών που έχουν υλοποιηθεί, εκτελούνται,ή ξεκινούν άμεσα,  όπως μεταξύ άλλων, το Κλειστό Γυμναστήριο, το Αθλητικό-Πολιτιστικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας και το Κολυμβητήριο, για να εισπράξει τη θερμή ανταπόκριση των μαθητών. Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, χωρίς φαινόμενα εκφοβισμού και παραβατικής συμπεριφοράς, για να καταλήξει, απευθυνόμενος στους μαθητές: «Προσπαθήστε να έχετε δημιουργικό χρόνο. Η ζωή μας είναι μοναδικό φαινόμενο στην οικουμενικότητα. Κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή μονάδα στην ιστορία του σύμπαντος. Δεν έχουμε το δικαίωμα να «σκοτώνουμε» την ύπαρξή μας. Να αποκτήσετε γνώσεις και να τις χρησιμοποιήσετε σωστά για την κοινωνία και τον συνάνθρωπο». Πρότεινε μάλιστα να δοθεί ένα συμβολικό ποσό από τη μαθητική κοινότητα για τους συμπολίτες της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

«Είμαστε σε έναν χώρο που έχει μια ιερότητα: το περίσσευμα του ψυχικού αποθέματος του  καθενός απέναντι σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αντωνακόπουλος στον Αγιασμό του ΕΕΕΕΚ Πύργου. Αναφέρθηκε στις μετεγκαταστάσεις Γενικών και Ειδικών σχολείων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και τόνισε ότι για το ΕΕΕΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία εξεύρεσης κτιρίου, με την αισιοδοξία ότι σύντομα θα γίνει πράξη κι αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ