Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Καθαρά τα νερά της Κουρούτας!»

«Καθαρά τα νερά της Κουρούτας!»

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

-Επιβεβαιώνουν αυτό που είχε δηλώσει εξαρχής η Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης 

Η επίσημη απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που εξαρχής είχε δηλώσει η δημοτική αρχή Ήλιδας, ότι ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Ειδικότερα, στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας (Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου), σχετικά με τα αποτελέσματα ανάλυσης θαλασσινών νερών, αναφέρεται ότι: Η υπηρεσία διενήργησε δειγματοληψίες θαλασσινού νερού την 25η Ιουλίου 2023, από την ακτή κολύμβησης της Κουρούτας (σημ. αναφέρονται και άλλες ακτές του νομού Ηλείας). Οι παράμετροι που εξετάστηκαν είναι οι εντερόκοκκοι και τα κολοβακτηρίδια E COLI και διαπιστώθηκε ότι ήταν εντός των ορίων εξαιρετικής ποιότητας σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία ΚΥΑ Η.Π. 8600/416/Ε103 (ΦΕΚ 356/Β/26002-2009).

Συνεχείς οι έλεγχοι- Δεν προκύπτει πρόβλημα

Είχε προηγηθεί αυτοψία του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, όπου είχε διαπιστωθεί ότι η εικόνα που παρουσίαζε το επίμαχο διάστημα η θάλασσα, δεν οφειλόταν σε ρύπανση από λύματα. Καθ’ όλη την διάρκεια των θερινών μηνών διενεργούνται τακτικά έλεγχοι και δειγματοληψία από τα νερά της θάλασσας, από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, και σε κανέναν έλεγχο δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα ρύπανσης. Όπως προκύπτει, τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση.

«Από την πρώτη στιγμή ως δημοτική αρχή κινητοποιηθήκαμε, προβαίνοντας στις απαιτούμενες ενέργειες, και είχαμε ενημερώσει με σχετικές ανακοινώσεις ότι δεν υπάρχει θέμα ρύπανσης της θάλασσας. Από τους αλλεπάλληλους ελέγχους που κάναμε ως δήμος και από τα δείγματα που είχε λάβει και το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης, δεν είχε προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα επίσημα αποτελέσματα που λάβαμε λοιπόν επιβεβαιώνουν ότι είχαμε δίκιο. Από τους ελέγχους που έγιναν και την μικροβιολογική εξέταση δεν προκύπτει ύπαρξη εντερόκοκκων και κολοβακτηριδίων στα νερά μας. Το όλο θέμα το αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και δεν θα εκθέταμε ποτέ σε κίνδυνο τους λουόμενους» δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε παρέμβει με σχετικό έγγραφό του και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ