Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνάντηση του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τον Πρέσβη  της Ασιατικής χώρας στην Ελλάδα

Συνάντηση του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τον Πρέσβη  της Ασιατικής χώρας στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο  η παραμονή

των υπηκόων Μπαγκλαντές

Σάκης Μπαλιούκος: «Σεβόμαστε απόλυτα τα δικαιώματα όλων των αλλοδαπών εργαζόμενων»

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω  από την φιλοξενία και παραμονή  των εργαζόμενων από το Μπαγκλαντές, στην περιοχή του  Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, είχαν ο Δήμαρχος  κ. Σάκης Μπαλιούκος με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στη χώρα μας κ. Ashud Ahmed, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στο νέο δημαρχείο Κρεστένων.

Κατά τη συνάντηση που έγινε το πρωί του Σαββάτου, παρουσία συμβούλων και  συνεργατών  και από τις δύο πλευρές, ο κ. Ashud Ahmed ευχαρίστησε  θερμά τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για τη φιλοξενία που παρέχεται στους συμπατριώτες του, οι οποίοι όπως τόνισε ήλθαν εδώ λόγω του σημαντικού αριθμού εργαζομένων  από το Μπαγκλαντές,  που βρίσκονται και απασχολούνται στην περιοχή.

«Έχουμε κάνει συμφωνία να έρχονται περισσότερα άτομα κάθε χρόνο, αποκτώντας τα αναγκαία  προνόμια, κάτι που είναι καλό και για τις δύο χώρες, των οποίων οι κάτοικοι είναι σκληρά εργαζόμενοι και ταιριάζουμε σε αυτό» ανέφερε ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές.

«Σεβασμός στα δικαιώματα»

 Το σεβασμό που υπάρχει απέναντι  στα δικαιώματα των  υπηκόων  του Μπαγκλαντές, αλλά και όλων  των αλλοδαπών  που βρίσκονται στην περιοχή, υπογράμμισε  κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

«Η χώρα μας έχει υποδεχτεί πάρα πολλούς μετανάστες, των οποίων σεβόμαστε απόλυτα τα δικαιώματά  τους και  τη θρησκεία τους,  τους έχουμε αγκαλιάσει και τους προσφέρουμε εργασία. Θα είμαστε πάντα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θέλουμε ως Δήμος τη συνεργασία με τους υπευθύνους φορείς γιατί υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης περισσότερου κόσμου από τη χώρα σας. Στο Δήμο μας τους συμπατριώτες σας τους συμβουλευόμαστε για τα προβλήματα που προκύπτουν και γίνονται παρεμβάσεις για να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη. Επίσης  συμμετέχουν  σε όργανα του Δήμου μας και μας βοήθησαν  πολύ στην απογραφή γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα να καταγράψουμε το σύνολο του πληθυσμού που υπάρχει,  είτε ξένων είτε γηγενών σε όλη την έκταση του Δήμου μας. Η πόρτα του Δήμου μας θα είναι πάντα ανοιχτή για κάθε συμπατριώτη σας, μέσω των εκπροσώπων τους, για όποια προβλήματά  τους, αλλά και για σας προσωπικά και για την Πρεσβεία της χώρα σας» δήλωσε ο κ. Μπαλιούκος, συμπληρώνοντας πως οι εργαζόμενοι από το Μπαγκλαντές είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους και απαραίτητοι στην τοπική κοινωνία.

Ο αριθμός των υπηκόων από το Μπαγκλαντές ξεπερνάει τα 300 άτομα στην περιοχή και πολλαπλασιάζεται ανάλογα με τις εποχικές  ανάγκες που υπάρχουν, προερχόμενοι κυρίως από το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Στο τέλος της εγκάρδιας συνάντησης  έγινε ανταλλαγή  αναμνηστικών δώρων, με τους εκπροσώπους του Μπαγκλαντές να μην μπορούν να κρύψουν το θαυμασμό τους για  τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, αλλά και τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Κώστας Πολυζωγόπουλος, καθώς και άλλοι συνεργάτες του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ