Ορκίστηκαν από τον Δήμαρχο Ήλιδας 26 εργαζόμενοι του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ως μόνιμοι υπάλληλοι!

159

-Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία στο Συνεδριακό Κέντρο

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η ορκωμοσία των 26 συνολικά εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ήλιδας, οι οποίες εντάσσονται πλέον στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου.

Με την ορκωμοσία ολοκληρώθηκε η διαδικασία και μπήκε τέλος στην αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους, σε όλους τους δήμους της χώρας, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα πριν από περίπου είκοσι χρόνια.

Η συμβολή της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος τέλεσε την ορκωμοσία, εμφανώς ικανοποιημένος καλωσόρισε τους υπαλλήλους και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), της οποίας είναι μέλος, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα με τους υπαλλήλους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ώστε να ενταχθούν κανονικά στους δήμους.

«Τέλος καλό, όλα καλά!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος εξήγησε στους υπαλλήλους ότι η ΚΕΔΕ πέραν του ότι είχε πιέσει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις, παρενέβη επιπλέον και για την επίλυση των όποιων παρενεργειών είχαν ανακύψει με τον διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας απευθύνθηκε ανθρώπινα, στις 25 γυναίκες υπαλλήλους και τον έναν άνδρα (!), τους ευχαρίστησε όλους για την μέχρι τώρα συνεργασία, τους ευχήθηκε υγεία και υπογράμμισε ότι πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν αντιπαραθέσεις χωρίς λόγο αλλά όταν υπάρχει καλή διάθεση τότε όλα μπορούν να γίνουν και ευχήθηκε καλή συνεργασία.

Ευτυχής συγκυρία

Εμφανώς συγκινημένη η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κα Αλεξία Κοτσαύτη-Παπαζαφειροπούλου, απευθυνόμενη στις υπαλλήλους τις ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία, σε ‘δύσκολες’ όπως είπε συνθήκες λόγω της πανδημίας και χαρακτήρισε ευτυχή την συγκυρία που επί δικής της θητείας ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την μονιμοποίηση των υπαλλήλων και ευχήθηκε υγεία σε όλους.

Τις υπαλλήλους καλωσόρισαν επίσης ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Βασίλης Παπαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας, ενώ παρούσα στην ορκωμοσία ήταν και η προϊσταμένη διοικητικών υπηρεσιών κα Αθανασία Ανδριοπούλου.

Οι υπάλληλοι που ορκίστηκαν είναι οι: Καλλιόπη Βασιλικοπούλου, Παναγιώτης Γαβριλιάδης, Όλγα Δανίκα, Μαρία Δημάκη, Αντωνία Θεοδωροπούλου, Ευγενία Καυκοπούλου, Χριστίνα Καψή, Αγγελική Κοντογόνη, Ελένη Κοτσαύτη, Σπυριδούλα Λαδά, Ελένη Λεμποτέση, Αλεξία Μελλίτα, Τασία Μπαϊλού, Αγγελική Μπίρμπα, Νικολέτα Μπορδόκα, Μαρία Παπαδάκου, Αλεξία Πατσουρίδη, Γεωργία Ρουφικτού, Βασιλική Σίμου, Κωνσταντίνα Σινάνου, Μαρία Σκαλτσά, Κανέλλα Τραγουστή, Γεωργία Τσαούση, Κωνσταντίνα Τσουκαλά, Ελένη Φίλια και Βασιλική Χαραλαμποπούλου.

Με την σειρά τους οι νέες υπάλληλοι, χωρίς να κρύβουν την συγκίνησή τους, ευχαρίστησαν τον κ. Λυμπέρη και φωτογραφήθηκαν μαζί του για να θυμούνται την στιγμή, καθώς ευοδώθηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα αίτημα ετών.