Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε εντατικούς ρυθμούς η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου στον Δήμο Ζαχάρως

Με εντατικούς ρυθμούς η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου στον Δήμο Ζαχάρως

Με αμείωτο ρυθμό εξελίσσεται το έργο συντήρησης δασικού και αγροτικού δρόμου στην κοινότητα Ροδινών του δήμου Ζαχάρως. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας και των επακόλουθων προληπτικών ενεργειών, πραγματοποιείται διαπλάτυνση δρόμου στα Ροδινά που θα βελτιώσει τη βατότητα και θα διευκολύνει τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι: «πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να θωρακιστούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά οι δασικές περιοχές του δήμου για την πυροπροστασία τους σε τυχόν δυσάρεστα περιστατικά. Συνάμα η διαπλάτυνση του συγκεκριμένου δρόμου στα Ροδινά θα διευκολύνει τους δημότες της περιοχής στην καθημερινότητά τους, καθώς θα έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στις καλλιέργειες και τα κτήματά τους αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλα έργα για τη συντήρηση δασικού οδικού δικτύου και την αναβάθμιση της οδοποιίας στο δήμο μας».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Βλάχος τόνισε πως «οι συντηρήσεις δασικών και αγροτικών δρόμων είναι ύψιστης προτεραιότητας για εμάς και αποτελούν σημαντικότατες προληπτικές ενέργειες, καθώς διευκολύνουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων φορέων της αυτοδιοίκησης που επιχειρούν σε συμβάντα πυρκαγιάς και των οποίων η διέλευση σε δύσβατο δρόμο θα ήταν πολύ δύσκολη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ