Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε μεγάλη επιτυχία η μουσική εκδήλωση με τους «Χοροσταλίτες» στην πλατεία Δεξαμενής

Με μεγάλη επιτυχία η μουσική εκδήλωση με τους «Χοροσταλίτες» στην πλατεία Δεξαμενής

2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς

*Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος:

«Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της πόλης»

Μια μεγάλη παρέα έγιναν οι κάτοικοι της Δεξαμενής στο εξαιρετικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική με το συγκρότημα «Χοροσταλίτες», που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς.

 –  Η πλατεία Δεξαμενής πλημμύρισε από μουσικές και τραγούδια του μουσικού συγκροτήματος από την Ικαρία που βρέθηκαν στην πόλη του Πύργου για να παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών με την ξεχωριστή τους σφραγίδα και να παρασύρουν το πολυάριθμο κοινό σε ένα όμορφο γλέντι.

Το συγκρότημα παρουσίασε στο κοινό το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς Γιώργος Σαραντόπουλος, και το λόγο αμέσως μετά πήρε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για να τους καλωσορίσει. Απευθυνόμενος στο κοινό, μίλησε για τη φετινή εξακτίνωση του Φεστιβάλ σε τοπικές κοινότητες και γειτονιές της πόλης, κάνοντας μια σύντομη αναφορά σ’ αυτές που έχουν προηγηθεί και σε άλλες που ακολουθούν.

«Έχουμε την αντίληψη ότι οι εκδηλώσεις αυτές πρέπει να γίνονται ισορροπημένα σε όλα τα σημεία της πόλης. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θεσμούς και να φέρουμε «φως» στην πόλη, η οποία πολιτιστικά για πολλά χρόνια ζούσε σε ένα σκοτάδι. Στόχος μας είναι αυτό που γίνεται απόψε: να βγει ο κόσμος στις πλατείες, να μιλήσει να συμμετέχει…». Ο  κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην Ιστορία της Αρχαίας Φειάς η οποία «δένει τον Πύργο με το Ολυμπιακό γίγνεσθαι», μίλησε για τις αλλαγές που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι “οι αλλαγές δεν σημειώνονται αυτόματα αλλά με μεθοδική και συστηματική δουλειά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ