«Ο αγώνας για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα συνεχίζεται»

90

Παρουσία πλήθους μελών η ενημερωτική συνάντηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας

Παρουσία πλήθους μελών αλλά ελάχιστων αιρετών και υποψηφίων αιρετών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος η ενημερωτική συγκέντρωση- συνάντηση που πραγματοποίησαν το Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών και το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας. «Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος στο Πύργο, η ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών και το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας για ζητήματα που άπτονται της αναπηρίας. Πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος πάνω στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Στην ενημερωτική συνάντηση εκδήλωση υπήρχε εκπροσώπηση μόνο από τους δήμους Πύργου και Ζαχάρως. Δυστυχώς για μία ακόμα φορά αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει τεράστια αδιαφορία από πλευράς των αιρετών αλλά και των υποψηφίων αιρετών σε αρκετούς δήμους της Ηλείας. Το θλιβερό είναι ότι μιλάμε για ανθρώπους που θα έπρεπε να δείχνουν κοινωνική ευαισθησία καθώς επιζητούν την ψήφο όλων των πολιτών και όχι μίας μικρής μερίδας πολιτών.  Το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το Πανελλήνιο Σωματείο Παραπληγικών διεκδικώντας λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Τέλος θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους του δήμου Πύργου για την συνεργασία τους, αλλά και για το γεύμα το οποίο παρέθεσαν για τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Παραπληγικών αλλά και την διοίκηση του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος τόσο για το έργο το οποίο με συνέπεια επιτελούν όσο και για την παραχώρηση του χώρου. Ο αγώνας μας για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα συνεχίζεται» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας.

Από τη πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών επεσήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά το ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος  για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχε και μας τίμησε ιδιαίτερα με την ενεργή συμμετοχή και έμπρακτη στήριξή του.

Άμεση ήταν η επιθυμία των δύο πλευρών να υπάρξει ένα μνημόνιο συνεργασίας μας, που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως ένας ενιαίος Σύλλογος έχοντας κοινούς στόχους που δεν είναι άλλοι από την κοινή αγωνιστική δράση για τα δικαιώματά μας και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Καθαρή είναι πλέον η ανάγκη ο μεγαλύτερος φορέας της κινητικής αναπηρίας να ηγηθεί μαζί με τα παραρτήματά του και τους συνεργαζόμενους φορείς ανά την Ελλάδα, επιδιώκοντας την μεγαλύτερη αγωνιστική φωνή αντίστασης  σε πολιτικές που διατηρούν τον κοινωνικό μας αποκλεισμό. Ήρθε η ώρα οι δεινόσαυροι του Αναπηρικού Κινήματος στην κορυφή της ηγεσίας του συνδικαλιστικού τομέα να αναγνωριστούν ως αποτυχημένοι και επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των ΑμεΑ».