Εφιστά την προσοχή για ξηρά χόρτα και αφίσες

132

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

-Κάλεσμα στους δημότες να σεβαστούν το περιβάλλον και να τηρούν τον κανονισμό

Έκκληση σε όλους τους δημότες του δήμου Ήλιδας, απευθύνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, αναφορικά με την διαδικασία εναπόθεσης απορριμμάτων κυρίως κατά τις ημέρες που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες και ο δήμος βρίσκεται σε συνθήκες καύσωνα.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστοφόρου καλεί τους δημότες να μην εναποθέτουν ξηρά χόρτα και μεγάλα αντικείμενα σε πεζοδρόμια, δρόμους και πέριξ των κάδων απορριμμάτων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Να προστατεύσουμε ανθρώπους και περιβάλλον

Ειδικά την τρέχουσα περίοδο που επικρατεί καύσωνας και έχει μειωθεί ο χρόνος εργασίας των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας, κατά συνέπεια είναι αδύνατο να συγκροτηθούν συνεργεία για την απομάκρυνση αυτών των αντικειμένων.

«Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία των εργαζομένων κατά τις ημέρες του καύσωνα, έχουμε μειώσει τον χρόνο εργασίας τους, προκειμένου να προστατευθούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να σεβαστούμε λοιπόν όλοι τους εργαζόμενους και πρέπει να σεβαστούμε και την πόλη μας. Κατά συνέπεια οφείλουν όλοι να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες ρύπανσης στον δήμο μας. Λίγη προσπάθεια χρειάζεται και περισσότερη υπευθυνότητα από όλους» υπογράμμισε ο κ. Χριστοφόρου.

Αυθαίρετη αφισοκόλληση

Πέραν των ξηρών χόρτων και των απορριμμάτων, παρατηρείται έντονο πρόβλημα με τις παράνομες αφισοκολλήσεις σε διάφορα σημεία του δήμου. Γεγονός που δημιουργεί αφισορύπανση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος.

Η τοποθέτηση πάσης φύσεως αφισών έχει γίνει ανεξέλεγκτη το τελευταίο διάστημα και όπως επισημαίνει ο κ. Χριστοφόρου, εντοπίζονται αφίσες σε κάθε σημείο της πόλης, από κολώνες, σηματοδότες, μέχρι και δένδρα!

Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι τοποθετούνται παντού παράνομες αφίσες, το θέμα είναι ότι αυτοί που τις τοποθετούν δεν τις απομακρύνουν στην συνέχεια.

Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας, τοποθέτηση αφισών και ενημερωτικών εντύπων προβλέπεται μόνον στα ξύλινα πλαίσια που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία του δήμου. Πέραν αυτού ουδέν και σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας προβλέπονται πρόστιμα για τους παραβάτες.

«Δεν θέλουμε να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να προχωρήσει η διαδικασία της επιβολής προστίμων. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και όχι να υποβαθμίζουμε την εικόνα της. Κακώς έχουν εδραιωθεί τέτοιες συμπεριφορές, συνήθειες και απόψεις» τόνισε ο κ. Χριστοφόρου.