Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαρελήφθη το εκλογικό υλικό από τα εκλογικά συνεργεία των επτά δήμων της...

Παρελήφθη το εκλογικό υλικό από τα εκλογικά συνεργεία των επτά δήμων της Ηλείας

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στην Π.Ε. Ηλείας  για την διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023

   Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την διεξαγωγή  των Εθνικών Εκλογών της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023. Νωρίς το πρωί, τα Εκλογικά Συνεργεία των επτά δήμων, παρέλαβαν από το Διοικητήριο τους σάκους με το εκλογικό υλικό, προκειμένου να το προωθήσουν στα οικεία εκλογικά τμήματα.

   Τις τελευταίες εβδομάδες, το Εκλογικό Συνεργείο της Π.Ε. Ηλείας εργάστηκε πυρετωδώς, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τα χρονοδιαγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και διαδικασίες που θα διασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή – και χωρίς προβλήματα – διεξαγωγή των εκλογών. Μάλιστα, η πρόσφατη εμπειρία των στελεχών και εργαζομένων  στην Π.Ε. Ηλείας από την προετοιμασία των εκλογών του περασμένου Μαΐου, συνέβαλε καθοριστικά ώστε όλες οι προβλεπόμενες εργασίες να περατωθούν πολύ νωρίτερα.

   Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η ενσάκωση του εκλογικού υλικού, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες ενημερωνόταν καθημερινά και παρακολουθούσε από κοντά το έργο του εκλογικού συνεργείου. Σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2022, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των εκλογικών σάκων από τους δήμους. Μαζί παραδόθηκαν – όπως και στις προηγούμενες εκλογές – και οι ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ) των Δικαστικών Αντιπροσώπων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και πάλι για την ηλεκτρονική αναμετάδοση των αποτελεσμάτων. Ταυτόχρονα, το Εκλογικό Συνεργείο της Π.Ε. Ηλείας συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του για την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και τη γρήγορη αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

«Το Εκλογικό Συνεργείο της Π.Ε Ηλείας εργάστηκε με συνέπεια τις τελευταίες εβδομάδες για την οργάνωση των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου. Μάλιστα, σε αυτή τη φάση οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν λίγο πιο εύκολα, και σίγουρα πιο γρήγορα, καθώς υπήρχε η γνώση και η εμπειρία από την προετοιμασία των εκλογών του περασμένου Μαΐου. Όλα έχουν κυλήσει ομαλά και είναι έτοιμα από την δική μας πλευρά και για την ημέρα των εκλογών, για την άμεση αναμετάδοση των αποτελεσμάτων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν πολύ πιο γρήγορα καθώς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχει σταυροδοσία», σχολίασε ο κ.Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και δημόσια τους εργαζόμενους και τα στελέχη των αρμόδιων διευθύνσεων που εμπλέκονται στο σημαντικό έργο της προετοιμασίας των εκλογών.    

Οι εκλογές σε αριθμούς

   Το σύνολο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της Π.Ε. Ηλείας είναι 165.717, (μεταξύ αυτών οι 243 ειδικοί εκλογείς και οι 259 ετεροδημότες από 19 διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες) οι οποίοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα 412 εκλογικά τμήματα της Ηλείας. Σε αυτές τις Εκλογές, έχουν οριστεί  δυο Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών, τα οποία θα λειτουργήσουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ