Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΘερινό σχολείο Στρεφίου: «Αιχμαλωτίζοντας» τον νου και την καρδιά κατά τη διδασκαλία...

Θερινό σχολείο Στρεφίου: «Αιχμαλωτίζοντας» τον νου και την καρδιά κατά τη διδασκαλία των φυσικών επιστήμων μέσω πειραμάτων

Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου Στρεφίου και σε συνεργασία με τον κύριο Νίκο Χαραλαμπάκη ( Χημικός, υπεύθυνος Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Πύργου) και τον κύριο Ηλία Καλογήρου (Φυσικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρώην υπεύθυνος ΕΚΦΕ Πύργου), 30 μαθητές Γυμνασίου  θα έχουν   την μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν  σε ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να δείξει την μαγεία των Φυσικών επιστημών,  μέσα από πειράματα Φυσικής και Χημείας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα προσεγγιστεί η κατάκτηση της γνώσης με βιωματικό τρόπο («αιχμαλωσία» του νου ) και η απόλαυση της πειραματικής επιστήμης («αιχμαλωσία»  της καρδιάς).

Ανάμεσα στα άλλα, τα παιδιά θα ασχοληθούν με: 1) ποδήλατο παραγωγής ενέργειας 2) παραγωγή υδρογόνου και καύση του στο αυτοκίνητο υδρογόνου 3) ανίχνευση υπεριώδους ακτινοβολίας του Ήλιου, με ειδικές χάντρες 4) πως τα γυαλιά διορθώνουν τα προβλήματα όρασης.

Το πρόγραμμα θα είναι  διήμερο, απευθύνεται στους μαθητές του τόπου μας και θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Ιουνίου 2023, ώρες 11 π.μ.-2 μ.μ. στο κτήριο του  Δημοτικού  σχολείου Στρεφίου.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, κατόπιν  κράτησης θέσεως στο e-mail: kstrefiou@gmail.com      ή στο τηλέφωνο 6973-711073.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ