Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα Εννέα οι «χρυσές» ακτές στην Ηλεία

 Εννέα οι «χρυσές» ακτές στην Ηλεία

Γαλάζια Σημαία

– Πόσες και ποιες είναι σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

Στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 52 χώρες η Ελλάδα σε παραλίες που βραβεύτηκαν με Γαλάζιες Σημαίες

Τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 52 χώρες, κατέχει η Ελλάδα με 617 βραβευμένες ακτές. Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (10.05.2023) οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές, 710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την Γαλάζια Σημαία πήραν εννέα παραλίες: στο Δήμο Πύργου Σκαφιδιά, στον Δήμο Ήλιδας η Κουρούτα, στον Δήμο Πηνειού το Αρκούδι, το Βαρθολομιό και η Γλύφα, στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης οι παραλίες Κάστρο Κυλλήνης, Κάστρο-Χρυσή Ακτή 2, Λουτρά Κυλλήνης 1 και Λουτρά Κυλλήνης 2.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας την Γαλάζια Σημαία πήραν δύο παραλίες στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, οι εξής: η Καλόγρια και η Λακκόπετρα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, οι δύο παραλίες του Δήμου Ναυπακτίας που πήραν τη Γαλάζια Σημαία είναι οι εξής: Κάτω Βασιλική και Κρυονέρι.

Τέλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου οι επτά παραλίες που πήραν την Γαλάζια Σημαία είναι οι εξής: Αλυκανάς 1, Αλυκές 1, Κατραγάκι, Μπανάνα Βασιλικού,  Μπούκα, Τσιλιβί και Ψαρού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ