Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε καταγωγή από Αμαλιάδα η 15χρονη που πέθανε σε εκδρομή στα Τρίκαλα

Με καταγωγή από Αμαλιάδα η 15χρονη που πέθανε σε εκδρομή στα Τρίκαλα

Στη θλίψη βυθίστηκαν Αμαλιάδα και Θέρμο, τόποι καταγωγής των γονιών της 15χρονης μαθήτριας που πέθανε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα.

Η μαθήτρια της Α’ Λυκείου από το 5ο σχολείο του Βύρωνα Αττικής την ώρα που διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό κέντρο δεν αισθάνθηκε καλά και έχασε τις αισθήσεις της, καθώς είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν οι μαθητές βρέθηκαν δύο ψυχολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων για να ενημερώσουν τους συμμαθητές της 15χρονης και να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Απέλπιδες οι προσπάθειες της ανάνηψης της άτυχης 15χρονης

Στο  νυχτερινό κέντρο υπήρχε γιατρός που συνόδευε την εκδρομή των μαθητών στα Τρίκαλα ωστόσο παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να κάνει ανάνηψη στη 15χρονη και έτσι κλήθηκε εσπευσμένα το ΕΚΑΒ. «Είναι απαίτηση των καθηγητών και των συνοδών. Αυτό είναι στάνταρ. Δεν πάει συνοδός αν δεν συνοδεύει και γιατρός τις εκδρομές», δήλωσε ο Λουκάς Ντούβας πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

«Κατά τύχη υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε, την ανανήψει 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε. Ήρθε, αμέσως το ασθενοφόρο, έπαθε ένα επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγανε στο νοσοκομείο», είπε στον ΑΝΤ1 ο σοκαρισμένος  ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης.

Τρίκαλα: Επί 2 ώρες οι γιατροί έδιναν την μάχη τους για να σωθεί το παιδί

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη 1.15 π.μ., το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με καρδιοαναπνευστική ανακοπή και μυδρίαση, με τους γιατρούς να πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες και επί δύο ώρες να προσπαθούν να επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία με όλα τα μέσα που διαθέτουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κ. Γρηγορίου, είπε ότι όταν έφτασε το ασθενοφόρο, οι γιατροί άρχισαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση. «Η κοπέλα παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, απινιδώθηκε και τοποθετήθηκε προσωρινός διαφλέβιος βηματοδότης. Επί δύο ώρες, ο επεμβατικός καρδιολόγος, ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων προσπαθούσαν με ΚΑΡΠΑ να την επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Γρηγορίου.

«Έφυγε ένας άγγελος», είπε η συντετριμμένη  θεία της

Συγγενείς του παιδιού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν το αγαπημένο τους πρόσωπο που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή και κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί.

«Το παιδί έφυγε. Πήγανε εκδρομή και εκεί το παιδί έμεινε από ανακοπή. Αν θέλετε να πείτε κάτι να πείτε ότι ήταν ένα εξαιρετικό παιδί που έφυγε άδικα. Ένας άγγελος. Αισθάνθηκε μια αδιαθεσία, λιποθύμησε, την πήγαν στο νοσοκομείο, έπαθε ανακοπή το παιδί», είπε μιλώντας στο Star η θεία της 15χρονης.

Συγγενής του κοριτσιού που μίλησε επίσης στο Star ανέφερε πως το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Το παιδάκι δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα απλά ανέβαζε κάποιους παλμούς στην καρδούλα της αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, κάποιες ταχυκαρδίες, κάποιες αρρυθμίες», είπε χαρακτηριστικά

Φως στα αίτια θανάτου που προκάλεσαν την καρδιακή ανακοπή αναμένεται να δείξει η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στην άτυχη μαθήτρια.

https://tempo24.news/
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ