Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Ήλιδας: Βραβεία για τους “μικρούς εξερευνητές” του Κρυμμένου Θησαυρού

Δήμος Ήλιδας: Βραβεία για τους “μικρούς εξερευνητές” του Κρυμμένου Θησαυρού

Η επιβράβευση ήρθε και εμπράκτως για τα παιδιά που συμμετείχαν στο Μεγάλο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού στην Αμαλιάδα, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής παρέλαβαν τα δώρα τους από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη.

Η φετινή διοργάνωση του Κρυμμένου Θησαυρού εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή, με πολλές συμμετοχές, κέφι, διάθεση για παιχνίδι και δράση και το πιο σημαντικό είναι ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της Αμαλιάδας και της Αρχαίας Ήλιδας, ασχολήθηκαν με περιβαλλοντικά θέματα, ακόνισαν το μυαλό τους,  χρησιμοποίησαν την φαντασία τους και κυριάρχησε το ομαδικό πνεύμα αφού χρειάστηκε να συνεργαστούν για να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή και η εμπειρία!

Φυσικά,  νικητές δεν ήταν μόνο οι δύο ομάδες που κατάφεραν να ανακαλύψουν πρώτες τον χαμένο θησαυρό, αλλά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και έζησαν μία μοναδική εμπειρία την οποία θα επαναλάβουν με μεγάλη χαρά.

Φέτος οι ομάδες που οργανώθηκαν ήταν 32 σε αριθμό και συμμετείχαν περισσότερα από 140 παιδιά.

Οι δύο ομάδες που έφτασαν πρώτες στον θησαυρό ήταν η ομάδα (19) ‘Βολίδες’ που την αποτελούσαν μαθητές της Ε’ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και η ομάδα (3) που την αποτελούσαν μαθήτριες της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας και οι δώδεκα συνολικά μαθητές παρέλαβαν από τον Δήμαρχο Ήλιδας δώδεκα ποδήλατα.

Μετά το πέρας του παιχνιδιού είχε γίνει και κλήρωση και δύο ακόμη ομάδες από τις συμμετέχουσες κληρώθηκαν και έλαβαν ως δώρα ‘έξυπνα ρολόγια’. Πρόκειται για την ομάδα (7) “Power Girls” από το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και την ομάδα (18) “Οι Απίθανοι”.

Η προτροπή του Δημάρχου!

Ο κ. Λυμπέρης προέτρεψε τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους και να μάθουν τα δικαιώματά τους και ότι προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να εφαρμόζουν τους κανόνες ως ποδηλάτες και ως πεζοί, αλλά και ως αυριανοί οδηγοί!

Τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τα δώρα τους και δήλωσαν ότι την επόμενη χρονιά θα λάβουν μέρος με μεγαλύτερη διάθεση στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, προτρέποντας και άλλα παιδιά να κάνουν το ίδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ