Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαAlpha Bank:Στηρίζει τα δημοτικά σχολεία της Ηλείας με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας...

Alpha Bank:Στηρίζει τα δημοτικά σχολεία της Ηλείας με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία»

Ένα σωστά δομημένο και κατάλληλα εξοπλισμένο εκπαιδευτικό σύστημα θεωρείται «κλειδί», προκειμένου μια χώρα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα νέα ψηφιακά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ελληνικά σχολεία επιδιώκουν να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί και η βοήθεια που έρχεται από οργανισμούς όπως η Alpha Bank είναι πολύτιμη. Η Τράπεζα αποτελεί αρωγό του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, στην προσπάθεια να βρει τα μέσα εκείνα που θα επιτρέψουν στους δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια. Νέες διαδικασίες εκμάθησης και επιμόρφωσης μπαίνουν στην τάξη και γίνονται «κτήμα» των εκπαιδευτικών, με στόχο να διδάξουν εποικοδομητικά στα παιδιά τα βασικά μαθήματα, να τα εξοπλίσουν με γνώση και δεξιότητες και να εξελίξουν τη σκέψη τους. Την ίδια στιγμή, το μάθημα πρέπει να γίνεται πιο ενδιαφέρον, πιο διαδραστικό και πιο συμμετοχικό, ώστε να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον, κυρίως των μικρών παιδιών, των οποίων η προσοχή διασπάται εύκολα.

Η Alpha Bank, με σαφή πρόθεση να στηρίξει την ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική  εκπαίδευση , μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία», εξοπλίζει σχολεία ανά την Ελλάδα δωρίζοντας προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία εκπαίδευσης και πλούσιο αθλητικό εξοπλισμό. Πρόσφατος σταθμός της Τράπεζας ήταν ο νομός Ηλείας και συγκεκριμένα τα Δημοτικά Σχολεία Νέας Φιγαλείας, Επιταλίου, Γούμερου καθώς και το Ειδικό Σχολείο Κρεστένων.

Κατά τις επισκέψεις τους στην περιοχή πριν από λίγες ημέρες, εκπρόσωποι της Τράπεζας παρέδωσαν τον εξοπλισμό στα παραπάνω σχολεία, με σκοπό την ενίσχυση της υλικοτεχνικής τους υποδομής. Μεταξύ άλλων, παραδόθηκε ένα ολοκληρωμένο Διαδραστικό Σύστημα που περιλαμβάνει πίνακα αφής, ηλεκτρονικό υπολογιστή, συσκευή προβολής και εξειδικευμένο λογισμικό χρήσης και υποστήριξης του συστήματος, καθώς και είδη αθλητικού εξοπλισμού.

Από το 2018 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία», μέχρι σήμερα, έχουν παραδοθεί 73 ολοκληρωμένα Διαδραστικά Συστήματα και 6.643 είδη αθλητικού εξοπλισμού σε 73 σχολεία των νομών Έβρου, Ιωαννίνων, Ευβοίας, Φλώρινας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Αττικής, Ροδόπης, Μαγνησίας, Καστοριάς, Πέλλας, Μεσσηνίας, Κιλκίς, Ηλείας αλλά και σε νησιά της χώρας. Τα προηγούμενα δύο χρόνια μόνο οι μαθητές που έχουν επωφεληθεί άμεσα από το πρόγραμμα υπολογίζονται στους 4.788.

Το «παρών» στις παραδόσεις του εξοπλισμού στα σχολεία της Ηλείας, έδωσαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλοςτης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Παναγιώτης Γριβάκης, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Αναστάσιος Καρνάρος, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,Αριστείδης Γαβριλόπουλος, Πρόεδρος Κοινότητας Γουμέρου, Νικόλαος Κουτσόπουλος, Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Φιγαλείας, Γεώργιος Μπάρκας,Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Επιταλίου, Ελένη Πούρνου, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου, Αλέξης Σοφιανόπουλος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου, Ελένη Γκαραγκούνη, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας, Κωνσταντίνος Αλατζάς, Διευθυντής Ειδικού Σχολείου Κρεστένων, ενώ την Alpha Bank εκπροσώπησαν στις παραδόσεις οι κκ. Βασίλειος Αντωνιάδης, Διευθυντής Καταστήματος Πύργου, Αντιγόνη Παφίλη και Μάγδα Μουτζούρη, από τη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας.

Με αφορμή τις δράσεις του προγράμματος στον Νομό Ηλείας, η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank, σημείωσε: «Η βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης αποτελεί το θεμέλιο για την ενδυνάμωση της νέας γενιάς και δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίζεται από έναν οργανισμό όπως ηAlpha Bankμε ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. Μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία», στηρίζουμε την ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση για παιδιά της περιφέρειας και στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλης της χώρας, προσφέροντάς τους απαραίτητο εξοπλισμό και προηγμένα εκπαιδευτικά εργαλεία».

Ο κ.Μητρόπουλος, αφού συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό και ευχαρίστησε την Alpha Bank για την προσφορά της στα σχολεία της Ηλείας, δήλωσε: «Τέτοιου είδους συνεισφορές, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, συμβάλλουν τα μέγιστα στην περιοχή μας, ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ